Festivalul de Film Asiatic, între 13 şi 16 iunie, la Noul Cinematograf al Regizorului Român

12 Iun 2014
Comedii, drame şi filme istorice din China, proiectate la NCRR (intrarea Monetariei nr 3, Bucureşti)

Festivalul de Film Asiatic include, anul acesta, atât producţii autohtone, cât şi co-producţii. Veţi putea urmări, începând de vineri, drama istorică Back to 1942, cu Zhang Guoli, Fiona Wang, Adrien Brody, sau comediile Meet the Inlaws, cu Xu Zheng, Benz Hui şi Love, cu Zhao Wei în rolul principal (film ce a avut premiera la Berlină, în cadrul secţiunii Panorama (2012). În festival pot fi vizionate şi co-producţiile 33 Postcards, cu Guy Pearce şi Zhu Lin.

Filmele sunt subtitrate doar în limba engleză, iar programul complet al festivalului este următorul:

Vineri, 13 iunie

19.30 - Love

Love, similar cu filmul britanic Love Actually, urmărește poveștile de dragoste a mai multor persoane, ce se întrepătrund pe măsură ce acțiunea avansează.

Sâmbătă, 14 iunie

14.00 - On My Way şi 16.00 Starry Starry Night

On My Way este traseul unui băiat în vârstă de 10 ani către idealul său de a bate un mare record. Cu note proaste la școală, el manifestă un talent ieșit din comun pentru atletism, spre exasperarea tatălui său.

În Starry Starry Night o vom vedea pe Mei, care se mută dintr-un mic sat de munte, la oraș- un loc pe care îl consideră extrem de rece și de neprimitor. Pe măsură ce viața părinților ei se înrăutățește, Mei plănuiește împreună cu noul său prieten, la fel e retras, să evadeze.

Duminică, 15 iunie

18.30 - Meet the Inlaws şi 20.30 Back to 1942

Meet the Inlaws urmărește povestea unui psiholog cu un venit modest, care are o singură mândrie în viața lui: prietena lui sexy, stewardesa Su Xi. Când află că iubita lui locuiește într-o vilă imensă și că tatăl acesteia este unul dintre pacienții săi, lucrurile devin o adevărată „harababură”.

Cei care sunt pasionați de istorie vor avea surpriza de a viziona Back to 1942, o dramă istorică care înfățișează modul în care secetea cumplită din 1942 afectează grav provincia Henan, situată în China Centrală, și așa devastată de războiul cu Japonia.

Luni, 16 iunie

18.00 - 33 Postcards

O altă peliculă de neratat este 33 Ppostcards, ce o arată pe Mei Mei, o orfană care visează timp de 10 ani să-și cunoască sponsorul australian, Dean Randall și pe „familia perfectă” a acestuia. Tânăra ajunge să descopere că adevarul este diferit față de viața idilică pe care o descria Dean în cărțile lui postale.

 

Ȋn data de 16 iunie, va avea loc la Grand Cinema & More din Băneasa Shopping City, partener al evenimentului, o proiecţie specială a filmului Back to 1942, în prezenţa unei delegaţii din China - ce cuprinde directori ai celor mai importante case de producţie din China, şi membrii ai Asociaţiei de Film din Zhejiang şi ai Federaţiei Literare din Zhejiang.

Mandragora Movies este una dintre cele mai importante case de producţie cinematografică din România. Ȋncepând cu anul 2013, Mandragora Movies s-a implicat în proiecte culturale, organizând Festivalul de Film Asiatic cu scopul de a dezvolta schimbul cultural între cele două ţări, de a realiza producţii de anvergură şi de a distribui filme româneşti în China. Ediţia din acest an este realizată cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei.

Noul Cinematograf al Regizorului Român se află în incinta Muzeului Național al Ţăranului Român. NCRR este un cinema alternativ, cu un program divers, pentru cinefilii bucureșteni care vor să vadă un film într-o atmosferă liniștită și să participe la evenimente culturale. Biletul la proiecția este de 10 lei, preț întreg și 7 lei redus pentru elevi și studenți.

Festivalul de Film Asiatic este organizat de Mandragora Movies în colaborare cu Asociaţia de Film din China

 

 

Exploreaza subiecte similare:

Love, On My Way, Xing kong, Meet the In-Laws, Yi jiu si er, 33 Postcards

Alte știri din cinema

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells