Eveniment. Park Chan-Wook, invitatul special al Festivalului Internațional de Film Independent Anonimul

de Cinemagia în 25 Iul 2016
În cadrul retrospectivei dedicate regizorului Park Chan-wook, Festivalul de Film Anonimul va prezenta titlurile Joint Security Area, Sympathy For Mr. Vengeance, Oldboy, Lady Vengeance și Thirst

Regizorul coreean Park Chan-wook va primi anul acesta Trofeul ANONIMUL pentru contribuția sa la frumusețea cinematografiei universale, luni, 8 august în cadrul Galei de Deschidere a Festivalului.

Gala va fi urmată de proiecția în premieră în România a celui mai recent film al său, Agassi/The Handmaiden, inclus în Competiția Oficială la Cannes 2016. Filmul va fi proiectat în prezența regizorului, a actriței Kim Hae-sook (The Handmaiden, Thirst) și a producătorului Wonjo Jeong (Stoker, Snowpiercer- regia Bong Joon-ho).

Anonimul 13 se va desfășura în perioada 8- 14 august, la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării...

Născut în 1963 în Seoul, Park Chan-wook a studiat Filosofia la Universitatea Sogang și a intenționat să devină critic de artă. Pasul spre regia de film l-a făcut după ce a văzut filmul Vertigo al lui Alfred Hitchcock.

Filmul Joint Security Area (2000) a fost primul său succes atât de box-office, cât și de critică. Au urmat Sympathy for Mr. Vengeance (2002), Oldboy (2003) și Lady Vengeance (2005), care i-au adus regizorului coreean recunoașterea internațională, un enorm succes de public și mai ales un prim premiu la Festivalul de la Cannes- Marele Premiu al Juriului pentru Oldboy în anul 2004.

Au urmat I’m A Cyborg But That’s OK (2006), câștigător al Premiului Alfred Bauer la Berlinale 2007, un al doilea premiu la Cannes - Premiul Juriului - pentru Thirst în 2009 și un prim film în limba engleză în 2013 - Stoker cu Mia Wasikowska și Nicole Kidman în rolurile principale.

Agassi/The Handmaiden, inspirat de romanul Fingersmith al scriitoarei britanice Sarah Waters, este plasat în Coreea anilor 1930, în perioada ocupației japoneze. O fată nouă- Sookee este angajată în serviciul unei moștenitoare japoneze - Hideko, care trăiește o viață retrasă pe o proprietate extinsă din mediul rural cu unchiul ei extrem de dominant - Kouzuki. Fata păstrează însă un secret: este o hoață de buzunare recrutată de un șarlatan care se dă drept conte japonez pentru a-l ajuta să o seducă pe moștenitoare. Planul funcționează până în momentul în care Sookee și Hideko își descoperă sentimente neașteptate.

În cadrul retrospectivei dedicate regizorului Park Chan-wook, Festivalul de Film ANONIMUL va prezenta titlurile Joint Security Area, Sympathy For Mr. Vengeance, Oldboy, Lady Vengeance și Thirst.

Proiecția filmului Thirst va fi urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri cu regizorul Park Chan-wook și actrița Kim Hae-sook.

Regizorul Park Chan-wook va susține de asemenea un masterclass joi, 11 august, după proiecția Oldboy, ultimul film din cadrul retrospectivei.

Regizorul va acorda o serie de interviuri la festival- solicitarile pentru interviuri pot fi trimise la madalina@anonimul.ro până luni, 1 august.

Acreditările de presă pentru festival sunt deschise pe www.festival-anonimul.ro până vineri, 29 iulie.

Anonimul 13 se va desfășura în perioada 8- 14 august, la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării.

Ediția a 13-a a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL este organizată de Fundația Anonimul și Asociația FAMart, cu sprijinul Ministerului Culturii, Centrului Național al Cinematografiei, Uniunii Cineaștilor din România, Consiliului Județean Tulcea și Autorității Naționale pentru Turism.

Sponsori principali: Staropramen, Vodafone România

Sponsori: BRD Groupe Société Générale, HBO România, TNT România

Parteneri principali: Green Village, TUI TravelCenter, Eurolines, IT Smart Distribution

Parteneri: Asociația "Ivan Patzaichin - Mila 23", Propaganda Creative Marketing, Hotel Ibis Gara de Nord, Tinmar Energy, Epson, Green Sound Team, Film Festival, Design4U, Evergreen Concept, Maressia, LacertA Winery, True Drinks, Julius Meinl

 

Parteneri media: Radio Guerrilla, Viva, Revista Psychologies, 24 FUN, Cinemagia, AaRC.ro, oamenisigusturi.ro, Cinefan.ro, Urban.ro, Ralix.ro

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Exploreaza subiecte similare:

Chan-wook Park, Gongdong gyeongbi guyeok JSA, Boksuneun naui geot, Oldboy, Chinjeolhan geumjassi, Bakjwi, Ah-ga-ssi, Vertigo, Ssa-i-bo-geu-ji-man-gwen-chan-a, Stoker

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells