Dragoste și revoltă în Franța rurală

de Cinemagia în 9 Sep 2023
Două dramedii de familie despre cum îți negociezi propria dragoste cu a celuilalt, la TV5MONDE

C'est ça l'amour (2018)

vineri, 15 septembrie, ora 19:40

Undeva în estul Franței, Mario, un bărbat iubitor, dar fără prea multă ambiție, a rămas singur cu fetele lui după soţia i-a părăsit. Frida, care are 14 ani, îl acuză pe Mario pentru absenţa mamei lor, în timp ce are sentimente mixte faţă de noua ei iubită, relaţia lor fiind nu doar perturbată, cât perturbatoare pentru familie. Niki, fata cea mare, are 17 ani şi va pleca în curând de acasă, aşa că până atunci, totul pentru ea e numai joie de vivre, venind desigur la pachet cu propriile impulsuri perturbatoare.

Pentru tatăl lor, în schimb, viaţa amoroasă nu pare prea promiţătoare, fiindu-i greu să nu se lase strivit de prezenţele feminine din viaţa lui. Iar odată cu vârsta volatilă a adolescenţei fetelor sale, Mario se confruntă cu propria vârstă şi cu propria inacceptare. Însă tocmai acceastă flacără a crizelor le antrenează şi iubirea.

Dar oare asta e iubirea? Titlul pare mai degrabă o întrebare, pe care regizoarea Claire Burger ne-o adresează tocmai nepunând-o.

Le fils à Jo (2011)

duminică, 24 septembrie, ora 22:00 

Degeaba îți place matematica dacă te-ai născut nepotul unei legende de rugby: ca în cazul lui Tom, un adolescent de 13 ani. pentru care a nu iubi acel sport înseamnă, practic, a nu-și iubi familia. Iar tatăl lui, Jo, nu se va lăsa până când nu va face din Tom un jucător de rugby. Fiind un tată singur într-un sat din regiunea franceză Tarn, ce altceva are de făcut decât să respecte tradiția și legenda?

Le fils à Jo este debutul regizoral al lui Philippe Guillard, un fost campion la rugby și jurnalist sportiv care a intrat în industria cinematografică scriind scenariul unui film despre fotbal. Iar în debutul lui, Guillard îmbină practic filozofia sportului cu cea a cinemaului: „rugby-ul și cinemaul sunt două sporturi colective. Două tipuri de aventură în care oamenii se îmbarcă pentru distanțe lungi.” afirmă într-un interviu. Iar actorul Gérard Lanvin, care îl interpretează pe histrionicul Jo, un jucător când răpus, când ambițios, a practicat și el rugby timp de 10 ani.

Filmul e și debutul tânărului Jérémie Duvall, care îl interpretează pe Tom, acest adolescent prins într-o lume mică, de neclintit, în care o legendă sportivă îl scapă pe Jo și de o amendă când îl trage poliția pe dreapta după o petrecere.

C'est ça l'amour şi Le fils à Jo pot fi vizionate pe canalul TV5MONDE, duminica, pe 10, respectiv 24 septembrie, la ora 22:00.

Exploreaza subiecte similare:

Jérémie Duvall, Philippe Guillard, C'est ça l'amour, Gérard Lanvin, Claire Burger, Le fils à Jo

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells