Divergențele financiare dintre Sony și Disney l-ar putea scoate pe Spider-Man din MCU

de Cristina Grigore în 21 Aug 2019
Kevin Feige l-a readus pe Spider-Man îl vârful box-office-ului, iar Sony vrea să profite de ocazie

Studiourile Marvel nu vor mai produce filme Spider-Man de sine stătătoare, a anunțat Deadline.com. Astfel, în filmele Spider-Man viitoare nu vor mai apărea Răzbunători; nici Peter Parker nu-și va mai putea face apariția în vreuna dintre peliculele Universului Cinematografic Marvel.

Potrivit site-ului, între cele două companii au intervenit divergențe de ordin financiar. După succesul uriaș al lui Spider-Man: Far From Home (1,109 miliarde de dolari internațional), Disney a dorit ca viitoarele filme cu supereroul să fie co-finanțate în mod egal (50% Disney – 50% Sony), și au existat discuții referitoare la extinderea acestui aranjament și în cazul altor producții cu Spider-Man. Însă Sony a refuzat oferta și a propus să fie menținuți termenii actuali ai înțelegerii, în care Marvel primește 5% din încasările totale la box-office de la debut, termen ce nu mai este agreat de compania Disney.

Sub aripa Marvel și a producătorului Kevin Feige, viitorul lui Spider-Man părea mai mult decât promițător. Aranjamentul dintre Sony și Disney a fost făcut într-un moment în care franciza The Amazing Spider-Man (a Sony) afișa cifre dezamăgitoare la box office. După două hituri cinematografice marca Feige și trei apariții în MCU, cei de la Sony par să creadă că îl pot direcționa din nou pe îndrăgitul supererou - jucat, în „varianta” Marvel, de Tom Holland – pe calea producțiilor de sine-stătătoare.

Pe de altă parte, studioul are aliniate o serie de titluri inspirate din aventurile supereroului, în care, pe viitor, și-ar putea găsi și acesta un loc (printre ele se află Venom 2, în regia lui Andy Serkis, și o continuare a lui Spider-Man: Into de Spider-Verse). Reprezentanții studiourilor nu au comentat încă situația. O sursă citată de Variety.com menționează însă că sunt totuși șanse ca Sony și Disney să ajungă la o înțelegere.

Exploreaza subiecte similare:

Tom Holland, Kevin Feige, Spider-Man: Far From Home

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells