Disney stabilește noi recorduri în industrie, cu Thor ducând încasările la miliarde

1 Dec 2017
Și pentru The Last Jedi, care ajunge în săli pe 15 decembrie, se anticipează în Statele Unite că va trece pragul de 1 miliard de dolari

Succesul răsunător al lui Thor: Ragnarok a ajutat studiourile Walt Disney să devină primul distribuitor de filme din istorie care atinge 5 miliarde încasări la box-office-ul global cea de-a treia oară, conform eNews Channel. Filmul cu supereroi, marca Marvel, subsidiara Disney (din 2009), este pe punctul de a depăşi pragul de 800 milioane de dolari global, ducând încasările pe 2017 ale companiei la 1,8 miliarde dolari în Statele Unite şi 3,2 miliarde global. Este cel de-al treilea an la rând în care gigantul mass-media a trecut pragul de 5 miliarde de dolari, cu hitul său Star Wars:The Last Jedi, care va ajunge în săli în două săptămâni.

Disney face istorie pe măsură ce Thor duce încasările la miliarde 

Anul trecut a fost primul în care toate cele cinci branduri de top Walt Disney (Disney, Walt Disney Animation Studios, Pixar Animation Studios, Marvel Studios şi Lucas Film) au avut premiere, dând companiei un box-office de 7 miliarde de dolari, un record în industrie.

Mare parte a succesului Disney de anul acesta a fost datorat filmului live-action Frumoasa şi Bestia, filmul cu cele mai mari încasări globale pentru 2017: 1,3 miliarde de dolari.

Anul a fost record pentru Marvel, care sărbătoreşte încasările de peste 100 de milioane dolari în Statele Unite cu Guardians of the Galaxy Vol. 2, urmat la o săptămână distanţă de Spider-Man: Homecoming. Cele două filme au trecut şi de pragul de 800 de milioane global, făcând setul celor trei (inclusiv Thor) un precedent pentru Marvel, cu compania având jumătate din topul 10 al celor mai mari încasări din 2017.

Coco de la Pixar a avut încasări de 72.9 milioane de dolari de-a lungul celor cinci zile de Ziua Recunoştinţei şi se apropie de pragul de 80 de milioane de dolari, în timp ce alte premiere  Moana şi Rogue One: A Star Wars Story a ajuns în 2017 la încasări de 561 milioane de dolari.

Pentru The Last Jedi, care ajunge în săli pe 15 decembrie, se anticipează în Statele Unite că va trece pragul de 1 miliard de dolari.

Pentru The Walt Disney Company, cel de-al doilea după mărime conglomerat media după Comcast, şi-a surprins investitorii ratând aşteptările impuse de către Wall Street pentru cel de-al patrulea semestru. Însă compania are aşteptări să continue a fi pe profit pe măsură ce îşi dezvoltă seria Star Wars cu o nouă trilogie şi cu seriale TV live action, introducând un serviciu streaming în competiţie cu Netflix şi cu Amazon.

Exploreaza subiecte similare:

Thor: Ragnarok, Star Wars: The Last Jedi, Moana, Spider-Man: Homecoming, Rogue One: A Star Wars Story, Guardians of the Galaxy Vol. 2

Alte știri din cinema

A murit actorul Cornel Gârbea

Numele filmograiei lui Cornel Gârbea se leagă preponderent de cel al regizorului Sergiu Nicolaescu

Game of Thrones şi Netflix domină nominalizările la premiile Emmy 2018

Este primul an în care Neflix depăşeşte HBO la numărul de nominalizări

Vom vedea un nou film RoboCop, cu rating interzis minorilor

Neil Blomkamp (District 9, Chappie), este regizorul ales

Neve Campbell, vedeta filmelor Scream, explică de ce a luat o pauză de Hollywood

Actrița, acum în vârstă de 44 de ani, joacă alături de Dwayne Johnson în pelicula de acțiune Skyscraper

Părerea ta

Spune-ţi părerea
cavallioty pe 1 decembrie 2017 13:30
The Last Jedi nu o sa treaca de miliard doar in America,The Force Awakens a ajuns la peste 900 mil datorita anticipatiei
1.263 nu este acelasi lucru cu 1.300,cuvantul "aproximativ" era suficient ca afirmatia sa fie corecta

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells