Disney stabilește noi recorduri în industrie, cu Thor ducând încasările la miliarde

1 Dec 2017
Și pentru The Last Jedi, care ajunge în săli pe 15 decembrie, se anticipează în Statele Unite că va trece pragul de 1 miliard de dolari

Succesul răsunător al lui Thor: Ragnarok a ajutat studiourile Walt Disney să devină primul distribuitor de filme din istorie care atinge 5 miliarde încasări la box-office-ul global cea de-a treia oară, conform eNews Channel. Filmul cu supereroi, marca Marvel, subsidiara Disney (din 2009), este pe punctul de a depăşi pragul de 800 milioane de dolari global, ducând încasările pe 2017 ale companiei la 1,8 miliarde dolari în Statele Unite şi 3,2 miliarde global. Este cel de-al treilea an la rând în care gigantul mass-media a trecut pragul de 5 miliarde de dolari, cu hitul său Star Wars:The Last Jedi, care va ajunge în săli în două săptămâni.

Disney face istorie pe măsură ce Thor duce încasările la miliarde 

Anul trecut a fost primul în care toate cele cinci branduri de top Walt Disney (Disney, Walt Disney Animation Studios, Pixar Animation Studios, Marvel Studios şi Lucas Film) au avut premiere, dând companiei un box-office de 7 miliarde de dolari, un record în industrie.

Mare parte a succesului Disney de anul acesta a fost datorat filmului live-action Frumoasa şi Bestia, filmul cu cele mai mari încasări globale pentru 2017: 1,3 miliarde de dolari.

Anul a fost record pentru Marvel, care sărbătoreşte încasările de peste 100 de milioane dolari în Statele Unite cu Guardians of the Galaxy Vol. 2, urmat la o săptămână distanţă de Spider-Man: Homecoming. Cele două filme au trecut şi de pragul de 800 de milioane global, făcând setul celor trei (inclusiv Thor) un precedent pentru Marvel, cu compania având jumătate din topul 10 al celor mai mari încasări din 2017.

Coco de la Pixar a avut încasări de 72.9 milioane de dolari de-a lungul celor cinci zile de Ziua Recunoştinţei şi se apropie de pragul de 80 de milioane de dolari, în timp ce alte premiere  Moana şi Rogue One: A Star Wars Story a ajuns în 2017 la încasări de 561 milioane de dolari.

Pentru The Last Jedi, care ajunge în săli pe 15 decembrie, se anticipează în Statele Unite că va trece pragul de 1 miliard de dolari.

Pentru The Walt Disney Company, cel de-al doilea după mărime conglomerat media după Comcast, şi-a surprins investitorii ratând aşteptările impuse de către Wall Street pentru cel de-al patrulea semestru. Însă compania are aşteptări să continue a fi pe profit pe măsură ce îşi dezvoltă seria Star Wars cu o nouă trilogie şi cu seriale TV live action, introducând un serviciu streaming în competiţie cu Netflix şi cu Amazon.

Exploreaza subiecte similare:

Thor: Ragnarok, Star Wars: The Last Jedi, Moana, Spider-Man: Homecoming, Rogue One: A Star Wars Story, Guardians of the Galaxy Vol. 2

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
cavallioty pe 1 decembrie 2017 13:30
The Last Jedi nu o sa treaca de miliard doar in America,The Force Awakens a ajuns la peste 900 mil datorita anticipatiei
1.263 nu este acelasi lucru cu 1.300,cuvantul "aproximativ" era suficient ca afirmatia sa fie corecta

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells