Disney a devenit, în mod oficial, proprietarul 21st Century Fox

de Cristina Grigore în 20 Mar 2019
Fuziunea, despre care a început să se vorbească încă din noiembrie 2017, va ridica pe noi culmi dominanța la box office a Disney

20th Century Fox și companiile sale anexe din lumea filmului și televiziunii au intrat de astăzi, în mod oficial, în proprietatea Disney, consemnează Deadline.com. Tranzacția, ce a lăsat Fox în mare parte cu diviziile sportive și de știri, s-a ridicat la 71,3 miliarde de dolari, deși estimările inițiale ținteau către 66 miliarde.

Au ajuns astfel sub controlul Disney francize precum Alien, Predator, Planet of the Apes, Avatar, The Simpsons, plus seriile de filme ce completează Universul Cinematografic Marvel – prin X-Men și Fantastic Four, compania are acces acum la personaje iconice precum Wolverine, Deadpool, Professor X, Storm, Jean Grey, Cable, dar și The Silver Surfer, Galactus, alături de mulți alții.

Fuziunea, despre care a început să se vorbească încă din noiembrie 2017, va ridica pe noi culmi dominanța la box office a Disney. Compania și-a adjudecat până în acest moment 30 de procente din încasările de pe teritoriul american, iar cifra va crește la 40 de procente acum, cu ajutorul Fox, estimează publicația The Hollywood Reporter. La nivel mondial, dacă am combina încasările obținute anul trecut de Fox și Disney, am trece de fabuloasa sumă de 10 miliarde de dolari.

După ce a cucerit box-office-ul, Disney dorește să se impună și prin serviciul său de streaming. Platforma Disney+, despre care studiile de piață spun că va fi un hit, se va lansa în ultima parte a lui 2019. Achiziția Fox îi aduce și controlul asupra companiilor National Geographic și Hulu.

Concret, afacerile ce vor fi achiziționate de Disney includ casele de producție de film 21st Century (Twentieth Century Fox, Fox Searchlight Pictures și Fox 2000 Pictures), unitățile de creație TV Fox (Twentieth Century Fox Television, FX Productions si Fox21), FX Networks, partenerii National Geographic, rețelele regionale Fox Sports, Fox Networks Group International, Star India și actiunile Fox ale Hulu, Sky plc și Tata Sky. Rețelele și stațiile Fox Broadcasting, Fox News Channel, Fox Business Network, FS1, FS2 și Big Ten Network se vor reuni într-o nouă companie cu numele de „New Fox”.

Exploreaza subiecte similare:

predator, Alien, Avatar, The Simpsons

Alte știri din cinema

Horror-ul Blestemul femeii care plânge aduce teroarea în cinematografe, din 19 aprilie

Ferește-te de groaznicul ei voal!

Un nou film Thor este în cărţi, cu Taika Waititi la cârmă

Informaţia vine de la interpreta lui Walkyrie, Tessa Thompson

Avengers: Endgame are cel mai bun final din MCU, spune Robert Downey Jr.

Downey Jr. este singurul actor din distribuţie care a primit integral scenariul înainte de începerea filmărilor

Serialul Netflix The Witcher se lansează spre finalul anului

Henry Cavill este Geralt de Rivia, un vânător de monştri mutant într-o lume fantastică

Părerea ta

Spune-ţi părerea
unkn0wn pe 21 martie 2019 08:58
Pregatiti-va pentru filme comuniste.
GAMBITT pe 21 martie 2019 22:15
Nu vor mai fi facute filme din seriile:PREDATOR,ALIEN SAU ALTE SUBIECTE MAI DURE.
Phantom_sub pe 22 martie 2019 21:08
E mai mult o achiziție.
GAMBITT pe 22 martie 2019 21:20
ACUM NUMAI FILME TIP MUSICAL

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells