Delia Matache este ştrumpfiţa obraznică din Ştrumpfii 2

de Cinemagia în 17 Iul 2013
Andreea Bibiri îi dă glas Ştrumpfiţei, Şerban Pavlu este maleficul vrăjitor Gargamel, iar Cosmin Seleşi - Isteţul

Cântăreaţa Delia Matache dă glas lui Vexy, cea mai obraznică dintre ştrumpfiţe, în filmul The Smurfs 2, dublând vocea Christinei Ricci. Strumpfii 2, cu premiera în România pe 23 august, este urmarea comediei The Smurfs - un film hibrid de live action şi animaţie cu încasări record, al Columbia Pictures/Sony Pictures Animation. 

Ştrumpfiţa, vedeta filmului, este adusă la viaţă în varianta dublată de către talentata actriţa Andreea Bibiri (În derivă, Despre oameni şi melci), Cosmin Seleşi (Schimb valutar) este Isteţul, iar Şerban Pavlu (Toată lumea din familia noastră) este vocea maleficului vrăjitor Gargamel. Acesta din urmă dă viaţă unor creaturi malefice, care seamănă cu ştrumpfii, numite Naughties/Obrăznicăturile, care - speră el - îl vor ajuta să afle secretele ştrumpfilor.

La începutul filmului, Ştrumpfiţa se află în satul ştrumfilor, înconjurată de fraţii ei şi de Papa, dar ea continuă să se simtă singură. Nu reuşeşte nici acum să se împace cu originea ei duală. După cum se ştie, Ştrumfette a fost creată de Gargamel ca să-i slujească propriilor lui proiecte malefice – dar Papa, folosind dragostea şi magia, a reuşit s-o transforme într-o veritabilă ştrumfiţă albastră. Asta s-a întâmplat cu mult timp în urmă şi totuşi ea e încă nesigură pe propria-i identitate.

Atunci când descoperă că numai un ştrumpf adevărat îi poate da ceea ce urmăreşte şi că numai o vrajă secretă a Ştrumfettei le poate transforma pe Obrăznicături în ştrumpfi adevăraţi, vrăjitorul Gargamel o răpeşte pe Ştrumpfiţa şi o duce la Paris, unde el devenise, în ochii a milioane de admiratori, cel mai mare vrăjitor al lumii. Numai Papa, Clumsy, Grouchy şi Vanity ar putea-o salva pe Ştrumfette, cu condiţia să se reîntoarcă în zilele noastre, la prietenii lor umani, Patrick şi Grace Winslow! Va reuşi oare Ştrumfette, care s-a simţit întotdeauna mai altfel decât ceilalţi ştrumpfi, să stabilească o legătură cu obrăznicăturile Vexy şi Hackus – sau vor reuşi ştrumpfii să o convingă de faptul că dragostea lor pentru ea este cu adevărat “albastră”?

Printre actorii care interpretează vocile originale în această nouă povestire se numără Neil Patrick Harris, Jayma Mays, Katy Perry- în rolul Ştrumpfiţei şi Hank Azaria- în rolul lui Gargamel. Brendan Gleeson se alătură distribuţiei în rolul lui Victor. Printre vocile care dublează personajele principale se numără cele ale Christinei Ricci şi JB Smoove în rolurile Vexy şi Hackus.

Povestirea se bazează pe personajele create de Peyo. Scenariul a fost scris de J. David Stem, David N. Weiss, Jay Scherick, David Ronn şi Karey Kirkpatrick. Producătorii executivi sunt Ezra Swerdlow, Ben Haber şi Paul Neesan. Efectele vizuale speciale aparţin companiei Sony Pictures Imageworks Inc.

DESPRE FILM

Producţia de succes a Columbia Pictures/Sony Pictures Animation din anul 2011, Ştrumpfii a dovedit că cei 50 de ani de succes ai micilor creaturi albastre în toate producţiile artistice nu au fost doar un simplu accident. De la prima lor apariţie în cărţile de benzi desenate belgiene, în anul 1958, ştrumfii lui Peyo i-au distrat pe copiii şi adulţii din întreaga lume, apărând în benzi desenate, cărţi, seriale de televiziune, filme, jocuri video, spectacole live, sau sub formă de figurine. Filmul din 2011 a devenit un adevărat fenomen global, la care au participat peste 560 de milioane persoane.

În timp ce, în primul film, prietenii noştri albaştri şi adorabili au gustat puţin din Big Apple (New York), în Ştrumpfii 2 ei îşi vor manifesta apetitul cosmopolit prin noi aventuri ce vor avea loc în oraşul luminilor – Paris, Franţa!

„Cel mai emoţionant lucru pentru mine, ca regizor, era să conduc aventura lor prin tot Parisul,” explică Raja Gosnell, care regizează şi cel de-al doilea film cu ştrumpfi. “Am ajuns să filmăm în locuri în care, după câte ştiu eu, n-a mai filmat nimeni. Am filmat pe scena Operei din Paris şi de pe arcadele contraforţilor de la Catedrala Notre Dame. Datorită simpatiei publicului pentru ştrumfi şi a muncii de lămurire purtată de Jordan şi de co-producătorul Raphael Benoliel cu autorităţile Parisului, am avut acces acolo unde n-am crezut că vom filma vreodată. Ce altceva şi-ar mai putea dori un regizor?”.

Cât o priveşte pe eroina filmului, Ştrumpfiţa, întrebările pe care şi le pune legate de propria identitate revin în actualitate ori de câte ori Gargamel pune la cale alte planuri machiavelice de a-i captura pe ştrumpfi. „Gargamel a creat încă un frate şi o soră pentru Ştrumfette – ei sunt obrăznicăturile, Hackus şi Vexy”, explică Kerner. „Ca şi Ştrumpfiţa, ei au fost făcuţi dintr-un boţ de lut. Gargamel intenţionează să-i transforme în ştrumpfi albaştri adevăraţi, pentru că atunci ar putea pune mâna pe esenţa lor – de fapt, dacă ar afla vraja prin care Ştrumfette a fost transformată în ştrumf cu adevărat albastru, Gargamel ar putea crea nenumăraţi ştrumfi cărora să le ia apoi esenţa magică pentru a deveni cel mai puternic vrăjitor cunoscut vreodată în lume”.

Singura cale prin care el poate obţine vraja este s-o răpească pe Ştrumfette şi s-o aducă la Paris. El încredinţează misiunea răpirii lui Hackus şi Vexy. Hackus şi Vexy sunt doar nişte creaturi rele şi de aceea Gargamel le spune „obrăznicături”. Nu există pe lume ceva mai plăcut pentru Vexy decât s-o răpească pe sora sa, Ştrumfette.

Când se află în sat că Ştrumfette a fost răpită, Papa nu stă pe gânduri, el ticluieşte un plan de salvare la care ar trebui să participe cei mai destoinici ştrumpfi: Gutsy (Curajosul), Brainy(Isteţul) şi Hefty (Babanul). Dar, bineînţeles că Papa greşeşte pasele magice şi se pomeneşte cu o echipă de salvare la mâna a doua – formată din Vanity (încrezutul), Clumsy (împiedicatul) şi Grouchy (Pesimistul). Ei bine, în cazul ăsta, Papa mai are o scamatorie de rezervă: îi va chema din nou în ajutor pe vechii lui prieteni, soţii Winslow şi familia lor.

ŞTRUMPFII

Sensibila Ştrumpfiţă nu prea e în apele ei – se apropie ziua ei de naştere, iar asta o face să fie melancolică. O chinuiesc gânduri neplăcute, cum că ea n-ar fi 100% un ştrumpf albastru. E adevărat că cel care a creat-o e Gargamel, dar Papa a folosit una dintre pasele lui magice transformând-o într-un ştrumf adevărat. Când o răpeşte Gargamel, în ajunul aniversării ei, ea îi cunoaşte pe noii săi „fraţi”, Naughties/Obrăznicăturile, de care se simte atrasă. Papa pune la cale o salvare spectaculoasă, dar ce va alege ea: familia pe care o cunoaşte, sau familia pe care a descoperit-o de curând? Când o răpeşte Gargamel, în ajunul aniversării ei, ea îi cunoaşte pe noii săi „fraţi”, Naughties/Obrăznicăturile, de care se simte atrasă. Papa pune la cale o salvare spectaculoasă, dar ce va alege ea: familia pe care o cunoaşte, sau familia pe care a descoperit-o de curând?

OBRĂZNICĂTURILE

Când vine vorba despre distrugerea Ştrumpfilor, se vede clar ce intenţie are Gargamel: dacă nu-i poate învinge, creează alţii! În definitiv, a mai făcut-o şi altă dată: frământă nişte lut şi…doar mai adaugă nişte vrăji! „Ştrumpfiţa a început prin a fi un boţ de lut pe care Gargamel l-a scăpat în ceaun; ulterior el a însufleţit-o pentru a o infiltra în satul ştrumfilor. Dar Papa Ştrumpf a văzut partea ei bună şi s-a folosit de magie pentru a o transforma într-un adevărat ştrumf albastru”, spune Gosnell. “Acum, Gargamel le-a creat pe obrăznicături, Vexy şi Hackus, şi nu-i mai trebuie decât magia secretă a lui Papa pentru a-i transforma în ştrumfi adevăraţi şi pentru a le răpi puterea”.

În crearea personajelor care seamănă cu ştrumfii, Kerner a mers mai departe pentru a se asigura că Vexy şi Hackus se vor putea potrivi cu universul ştrumfilor. „În fiecare etapă a filmului - dezvoltarea scenariului, producţia, şi apoi lansarea filmului - am lucrat îndeaproape cu fiica lui Peyo, Veronique Culliford şi cu istoricul ştrumfilor, Tom Cosijn, pentru a a ne asigura că ei corespund universului creat de Peyo. Iar această preocupare s-a dublat atunci când le-am creat pe obrăznicături”, spune el. „Am hotărât să aibă o culoare neutră, gri, pentru că Peyo nu vroia ca ştrumfii să fie asociaţi cu vreo culoare umană. Peyo a creat această lume – iar noi, dacă doream s-o extindem, trebuia să respectăm ceea ce a fost înaintea noastră”.

Vexy este sora pe care Ştrumpfiţa n-a avut-o niciodată – până acum. Dar, spre deosebire de Ştrumpfiţa, ea nu este la fel de drăguţă; ea e hotărâtă să fie rea şi să satisfacă dorinţa lui Gargamel. Vexy a fost creată să fie dură, vicleană şi foarte insistentă în încercările ei de-a o aduce pe Ştrumpfiţă pe calea malefică… dar atunci când o întâlneşte pe Ştrumpfiţă, Vexy nu mai poate fi aşa de rea cum îşi propusese.

Christina Ricci infuzează vocea lui Vexy cu sarcasm. Ea aduce umor personajului şi o voce clară, articulată şi un râs profund si cavernos, care o face a părea un fel de verişoară a lui Katy Perry, în rolul Ştrumpfiţei, spun producătorii.

COPYRIGHT FOTO: INTERCOM Film/Mediafax Foto - Adrian Stoicoviciu

Exploreaza subiecte similare:

Andreea Bibiri, În derivă, Despre oameni şi melci, Cosmin Seleşi, Schimb valutar, Şerban Pavlu, Toată lumea din familia noastră, The Smurfs 2, Peyo, Cristina Ricci, Katy Perry, Hank Azaria

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Sorin87 pe 17 iulie 2013 11:49
se potriveste in rolul strumphitei obraznice
Bayard pe 17 iulie 2013 12:41
De ce ar vrea cineva sa vada un film dublat? :) poate daca ai copii de gradinita, dar in cazul ala chiar te mai intereseaza cine dubleaza?
Gloria pe 17 iulie 2013 13:33
In animatia Bolt, vocea Mihaelei Radulescu (pisica) a fost memorabilia; mi-ar placea sa mai am astfel de surprize placute cat priveste dublajul.
Dacianus pe 18 iulie 2013 07:08
Bayard, pai anume si pentru copii mici sunt facute filmele astea, in primul rand. Desigur, implicand ideea ca isi tarasc si toata familia la ele ca insotitori.Tu aveai impresia ca pentru tine si exersatul englezei?
xerses pe 17 iulie 2013 18:01
Prefer variantele nedublate.Oricat de dragi mi-ar fi actorii nostri.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells