De ce Rebel Moon al lui Zack Snyder nu este un film Războiul Stelelor

de Gloria Sauciuc în 6 Iul 2023
Sofia Boutella și Michiel Huisman sunt protagoniștii SF-ului Rebel Moon, din decembrie pe Netflix

Se poate pune problema că avem de-a face cu „prea multe filme Războiul Stelelor”? Actorul Liam Neeson, interpretul personajului Qui-Gon Jinn, crede că da. Într-un interviu din februarie 2023, Neeson susținea că numărul mare de continuări și prequels la Războiul Stelelor produse de Disney au îndepărtat „misterul și magia, în mod ciudat” (deși jucase el însuși în ele).

Zack Snyder a avut o presimțire rea legată de direcția în care merge franciza Star Wars, așa că a propus un film independent inspirat de Șapte samurai al lui Akira Kurosawa (filmul menționat fiind el însuși un clasic care l-a influențat pe George Lucas pentru a crea Star Wars). Până la urmă s-a ajuns la proiectul din două părți Rebel Moon, pentru Netflix, Snyder știind că studiourile Disney nu l-ar lăsa niciodată să facă filmul precum și l-ar dori, scrie slashfilm.com.

Zack Snyder nu a ezitat să spună de unde a luat ideea pentru Rebel Moon. „Este Șapte samurai în spațiu”, relata pentru Empire. „Și un film Star Wars a fost conceptul meu original pentru el.” Disney tocmai cumpărase Lucasfilm în 2012 atunci când Snyder - aflat atunci în postproducție cu Man of Steel - i-a bătut la ușă „Exista  atunci o fereastră de oportunitate”, a explicat. Dar Snyder niciodată nu și-a imaginat filmul Rebel Moon ca pe o parte a poveștii lui Skywalker. În cuvintele lui:

„Nu vreau niciunul dintre personajele voastre. Nu vreau să am de-a face cu niciunul dintre personajele cunoscute din serie. Vreau să fie perspectiva mea asupra subiectului. Și ar trebui să aibă rating R (echivalentul românesc pentru `Nerecomandat sub 15 ani’ – n.red)! Ce propuneam nu era un concurent valid…”

Snyder nu a fost singurul regizor care a propus studiourilor Disney un film Star Wars mai orientat către publicul matur. Și, chiar dacă nu va satisfice așteptările fanilor DC ori ai francizei Star Wars, regizorul are toate premisele să facă din Rebel Moon un SF memorabil.

Netflix va lansa filmul cu un rating accesibil tuturor categoriilor de vârstă, dar va difuza și o versiune de montaj pentru publicul matur, mai scrie slashfilm.com

Exploreaza subiecte similare:

Sofia Boutella, Michiel Huisman, Rebel Moon, Liam Neeson, Zack Snyder, Seven Samurai, George Lucas

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells