De ce a eşuat Battleship la box-office? Regizorul are răspunsul

de Cristina Grigore în 19 Aug 2013
Peter Berg: „Credeam că am acumulat noi cunoştinţe legate de ceea ce transformă un film într-un blockbuster”, a declarat el

Lansat în 2012, cu Taylor Kitsh şi Alexander Skarsgård ca protagonişti, SF-ul de acţiune al lui Peter Berg a eşuat la box-office, obţinând încasări de doar 65 de milioane, în condiţiile în care a fost nevoie de mai bine de 210 milioane de dolari pentru a realiza şi promova filmul. Internaţional, pelicula a mai încasat 237 de milioane, însă tot nu a fost suficient pentru ca producătorii să îl poată considera un succes.

Într-un interviu recent preluat de TheHollywoodReporter.com, regizorul filmului, Peter Berg, a pus eşecul pe seama lipsei unui star cu greutate la Hollywood în rolul principal. El a explicat că după ce Hancock a reuşit să strângă 625 de milioane de dolari încasări, a crezut că ştie cum să creeze blockbustere şi şi-a imaginat că nu mai are nevoie de un actor precum Will Smith pentru a obţine acest rezultat.

„Credeam că am acumulat noi cunoştinţe despre ceea ce transformă un film într-un blockbuster”, a spus el. „Aflasem gustul puterii globale a unui film. Dar nu am luat în considerare şi efectul lui Will Smith în succesul lui Hancock. Am crezut că o pot scoate la capăt cu Battleship fără un mare star”, a continuat Berg.

Cineastul a ţinut să explice şi faptul că au existat atât de multe efecte speciale în Battleshp, încât bugetul filmului nu a mai suportat şi nota de plată a unui actor celebru, de talia lui Smith. Până la urmă, a tras concluzia Berg, Battleship i-a afectat cariera.

Între timp, o altă teorie a fost confirmată chiar de starul adus în discuţie de Berg, Will Smith. Aceea că nu poţi crea un blockbuster doar cu un actor foarte popular, este nevoie şi de un scenariu şi o regie pe măsură. After Earth, SF-ul în care Will Smith joacă alături de fiul său, Jaden, a obţinut la box-office încasări chiar mai mici decât ale lui Battleship (244 milioane de dolari internaţional).

Exploreaza subiecte similare:

Alexander Skarsgård, Peter Berg, Hancock, Will Smith, Battleship, After Earth

Alte știri din cinema

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Părerea ta

Spune-ţi părerea
AlineziaBumfi pe 19 august 2013 10:39
Mie nu mi s-a parut ca filmul a fost un esec, chiar daca nu a atins nivelul de "blockbuster". A avut incasari de 100 de milioane in plus fata de buget. Dar la aceste incasari, a mai contribuit si rolul Rihannei in film, pentru ca multi fani ai ei au mers la ca sa o vada.
danny987 pe 19 august 2013 14:07
Orice film trebuie sa scoata dublul bugetului k sa poata fi cinsiderat un succes. boxofficemojo.com
legolas05 pe 19 august 2013 21:50
Exact,doar jumatate din bani se duc la producatori,cealalta jumatate la patronii de cinematografe.
Fourleaf22 pe 19 august 2013 13:20
Cred ca am eu raspunsul: a fost o imbecilitate de film. Macar la Transformers mai radeai putin pentru ca Michael Bay stie sa nu se ia in serios, in schimb la asta nici sa razi nu iti mai venea (si daca radeai nu era ceva intentionat de catre regizor).
spartacus pe 19 august 2013 14:46
Si despre JOHN CARTER s-a spus ca a fost un esec. Eu, unul, nu il consider defel, iar incasarile ale, desi nu spart gura targului, au fost destul de bune pana la urma de pe urma proiectiilor de afara ca doar nu conteaza numai banii din SUA, ci toti banii, indiferent de unde provin ei.
cristi23 pe 19 august 2013 14:59
insuccesul unui film poate fi cauzat din mai multe motive...insa eu cred ca principalul motiv e scenariul..e scheletul unui film.....
cosmin742000 pe 19 august 2013 16:06
Eu cred ca a fost un esec , tocmai pentru ca singurul scop al filmului , ca si al multor altor filme dee gen, a fost sa ii stoarca pe prosti de bani .Cand pornesti la drum cu asa ceva ca SINGURA idee , fara nimic altceva , se intampla sa nu gasesti sufiecienti prosti care sa arunce banii pe asa ceva.
Paraiah pe 20 august 2013 13:01
Asteptam o zeitate ca tine sa ne lamureasca pe noi astia care se duc la cinema sa vada un film ca suntem prosti, mai bine asteptam sa apare pe torrent ca sa fim si noi destepti.
mrcrabu pe 19 august 2013 18:04
Exista o saturatie a filmelor astora facute 90% pe calculator. Toate incep sa semene.
Sunt cativa regizori, scenaristi chiar studiouri de productie care prin rotatie isi distribuie povestilea astea cu supereroi.
Daca pana si Man of Steel a fost un esec la incasari. Ce dracu, vorbim de cel mai iubit supererou. Si in loc sa se opreasca vor sa faca o continuare in care sa apara si Batman. Fac pariu ca va fi un esec total.

mihnea_aspru95 pe 26 aprilie 2017 14:07
Vin din viitor. Și pot spune OFICIAL, că BvS a fost un semi-eșec înregistrat la Box Office...:)
legolas05 pe 19 august 2013 21:51
Filmul e o pierdere de timp,chhiar si cu actori cunoscuti nu poti stii daca ai succes,totul depinde cum prinde la public.
alex_il_fenomeno pe 27 august 2013 12:04
Mie mi s-a parut un film ok, insa nimic mai mult.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells