Cumberbatch face apel la președintele Biden să închidă închisoarea Guantanamo

de Marina Florea în 6 Apr 2021
„Au suferit destui”, spune actorul după lansarea filmului The Mauritanian

The Mauritanian, drama cu Benedict Cumberbatch plasată la Guantanamo Bay, este nominalizată la cinci premii BAFTA și a câștigat un Glob de Aur. Într-un nou interviu cu The Independent, Benedict Cumberbatch face apel la președintele Joe Biden pentru a închide închisoarea de la Guantanamo Bay.

Cumberbatch a aflat despre ceea ce se întâmplă la Guantanamo Bay înainte să joace în producția The Mauritanian, pentru care semnează și producția, filmul în regia lui Kevin Macdonald inspirat de cartea de memorii a lui Mohamedou Ould Slahi din 2015 „Guantanamo Diary”.

Slahi (jucat de către Tahar Rahim) a fost deținut de către guvernul american și închis la Guantanamo timp de 14 ani, fără să fie pus sub acuzare sau judecat.

„Că sper? Voi insista pe lângă președinte”, spunea Cumberbatch atunci când a fost întrebat dacă speră că Biden va închide Guantanamo. „Costă imens. Este cea mai costisitoare închisoare din lume. Și unde sunt rezultatele? Unde sunt capetele de acuzare? Din punct de vedere strict economic, nu rentează”. Cumberbatch a continuat: „Și mai este și problema drepturilor omului. Este ceva atroce, cred, pentru lumea liberă să sechestreze oameni prin extrădări ilegale, să îi tortureze și să îi constrângă să depună mărturie... este un loc periculos, inutil, ineficient, cred, și destui oameni au suferit acolo”.

Administrația Biden anunța la începutul lui februarie că ”obiectivul și intenția sa” este de a închide închisoarea Guantanamo Bay până la finalul mandatului.

Închisoarea a fost înființată în 2002 de către administrația George W. Bush pentru a combate terorismul. În timpul mandatului lui Barack Obama, numărul deținuților a scăzut de la aproximativ 245 la 41.

Donald Trump a semnat un ordin prezidențial în ianuarie 2018 pentru a păstra închisoarea în funcțiune pe termen nelimitat.

Exploreaza subiecte similare:

The Mauritanian, Benedict Cumberbatch

Alte știri din cinema

Cinemagia recomandă 3 comedii absurde

Annette: Adam Driver și Marion Cottilard într-un musical ingenios și sclipitor

Ultimul film al lui Leos Carax este o tragicomedie muzicală despre dragoste, trădare, exploatare și... viața ca spectacol

Jessica Henwick a trebuit să aleagă între Matrix 4 și Marvel, după ce studiourile nu au acceptat ca actrița să dea probă pentru ambele producții

Henwick: A fost un moment de genul pilula roșie/pilula albastră pentru mine

Ghostbusters: Afterlife – vânătorii de nostalgie

Jason Reitman, fiul regizorului „Ghostbusters” (1984), livrează un sequel senzaționalist, în care vânătorii de fantome sunt niște copii curioși și curajoși

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells