Cumberbatch face apel la președintele Biden să închidă închisoarea Guantanamo

de Marina Florea în 6 Apr 2021
„Au suferit destui”, spune actorul după lansarea filmului The Mauritanian

The Mauritanian, drama cu Benedict Cumberbatch plasată la Guantanamo Bay, este nominalizată la cinci premii BAFTA și a câștigat un Glob de Aur. Într-un nou interviu cu The Independent, Benedict Cumberbatch face apel la președintele Joe Biden pentru a închide închisoarea de la Guantanamo Bay.

Cumberbatch a aflat despre ceea ce se întâmplă la Guantanamo Bay înainte să joace în producția The Mauritanian, pentru care semnează și producția, filmul în regia lui Kevin Macdonald inspirat de cartea de memorii a lui Mohamedou Ould Slahi din 2015 „Guantanamo Diary”.

Slahi (jucat de către Tahar Rahim) a fost deținut de către guvernul american și închis la Guantanamo timp de 14 ani, fără să fie pus sub acuzare sau judecat.

„Că sper? Voi insista pe lângă președinte”, spunea Cumberbatch atunci când a fost întrebat dacă speră că Biden va închide Guantanamo. „Costă imens. Este cea mai costisitoare închisoare din lume. Și unde sunt rezultatele? Unde sunt capetele de acuzare? Din punct de vedere strict economic, nu rentează”. Cumberbatch a continuat: „Și mai este și problema drepturilor omului. Este ceva atroce, cred, pentru lumea liberă să sechestreze oameni prin extrădări ilegale, să îi tortureze și să îi constrângă să depună mărturie... este un loc periculos, inutil, ineficient, cred, și destui oameni au suferit acolo”.

Administrația Biden anunța la începutul lui februarie că ”obiectivul și intenția sa” este de a închide închisoarea Guantanamo Bay până la finalul mandatului.

Închisoarea a fost înființată în 2002 de către administrația George W. Bush pentru a combate terorismul. În timpul mandatului lui Barack Obama, numărul deținuților a scăzut de la aproximativ 245 la 41.

Donald Trump a semnat un ordin prezidențial în ianuarie 2018 pentru a păstra închisoarea în funcțiune pe termen nelimitat.

Exploreaza subiecte similare:

The Mauritanian, Benedict Cumberbatch

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells