The Mauritanian

(2021)

Mauritanul

Poster The Mauritanian Postere The Mauritanian

Sinopsis The Mauritanian

Mai mult
The Mauritanian

După tragicele atacuri teroriste din 11 septembrie, Mohamedou Ould Slahi este capturat de autoritățile americane sub suspiciunea că ar fi luat parte la acele evenimente. Inchis în lagărul de detenție din Guantanamo Bay, fără a fi acuzat și judecat Slahi, petrece 14 ani după gratii.După ce și-a pierdut orice speranță, Slahi își găsește speranță prin avocata Nancy Hollander și asociata ei Teri Duncan, care se luptă cu guvernul pentru dreptate și le testează angajamentul față de…

citeşte
A contribuit la sinopsis-ul filmului: stricted
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.5
Un premiu şi o nominalizare Globul de Aur
Vezi toate premiile
Tahar Rahim Tahar Rahim Mohamedou Ould Slahi Jodie Foster Jodie Foster Nancy Hollander Shailene Woodley Shailene Woodley Teri Duncan
Benedict Cumberbatch Benedict Cumberbatch Stuart Couch Zachary Levi Zachary Levi Neil Buckland Denis Ménochet Denis Ménochet Emmanuel
Corey Johnson Corey Johnson Bill Seidel Langley Kirkwood Langley Kirkwood S. Sands Robert Hobbs Robert Hobbs Collins
Vezi toata distributia

Caseta tehnică

AKA

  • Guantanamo Diary

Produs de

Wonder Street

Distribuitorul international

STX Entertainment

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
liana10 pe 14 Martie 2021 02:49
Tahar Rahim merita un Glob de Aur, te face să treci prin toate stările, te enervează, te face să râzi, să plângi, te emoţionează. Şi nici măcar nu a fost nominalizat. Ruşinos. A primit, in schimb Jodie Foster care joaca cel mai plat rol al ei din toată cariera, în rolul unei avocate care îşi scoate ochelarii de soare ca să şi-i pună pe cei de citit pentru a studia dosare. Un Glob nemeritat. Filmul este excelent, are forţă, tensiune, intrigă, te face să te întrebi oare n-ar merita tot neamul teroriştilor să fie stârpit sau chiar merită verişorul lui Osama BinLaden să fie eliberat pentru că e nevinovat??
4 1
mihaelatb pe 04 Martie 2021 19:22
Poate nu este foarte plastic, poate nu este prea original, dar este real.
S-au comis atentatele, trebuie gasit un vinovat, daca nu, fabricat unul. Ray Bradbury este atat de actual.Si in Fahrenheit 451 s-a prins „vinovatul” pentru linistirea populatiei. Panem et Circenses!
La un moment dat Stuart Couch jucat corect de Benedict Cumberbatch, spune trebuie pedepsit cineva, dar nu oricine.
Filmul nu aduce noutati.
Ororile din Guantanamo au fost relatate de mas media, dar iti sunt prezentate in film in asa fel incat esti si tu, spectator, un participant la ele.
Meritat Globul de Aur castigat de Jodie Foster. Chiar daca a fost nominalizat la premiul de interpretare, Tahar Rahim nu a castigat si nici nu cred sa castige daca va fi nominalizat la Oscar. El joaca in The Mauritanian, un film care nu-i prea elogiaza pe americani.
Cu replica lui Jodie Foster… citeşte

4 1
lili22 pe 12 Martie 2021 17:43
A fost bun mai ales actorul din rolul principal, il remarcasem din Un prophète.Bine facut, cu un scenariu destept.
4 2
hitman78 pe 06 Martie 2021 20:01
Am vrut sa vad filmul asta pentru Jodie Foster mai ales ca a castigat Golden Globe ptr acest rol subiectul filmului netrezindu-mi vreun interes cat de cat.Pe masura ce se derulau evenimentele am fost surprins de cat de bun e filmul si mai ales Tahar Rahim.
2 0
stricted pe 05 Decembrie 2021 01:06
Recomand cu toată inima să vizionați The Mauritanian cu prima ocazie.
1 0
Sheev12 pe 28 Aprilie 2022 01:13
Derapajele justiției, in situatii critice, sunt mult mai putin vizibile ochiului si nu ies la suprafata decat dupa calmarea apelor, dupa o oarecare normalizare si netezire a zbuciumului. Desperate times calls for desperate measures suna un idiom frecvent auzit in filme, iar tocmai acesta este tot temeiul ororii prin care au trecut oamenii suspectați si întemnițați la Guantanamo, punctul negru al democratiei de referință a americanilor. Cazul,pe care-i bazat filmul, nu este unul singular in mod cert, dar este interesant cum astfel de teme sumbre si autoincriminatorii apar ecranizate.
0 0
dorinagoilean70 pe 14 Martie 2022 10:13
Subiectul e unul atrăgător, justiția americană din nou are ocazia sa fie prezentată (de data aceasta nu ca o verigă care functionează perfect) ...iar drepturile omului departe de a fi respectate..chiar daca teritoriul Gunatanamo nu e sub jurisdicție americană.
0 0
ddonpandy pe 02 Decembrie 2021 00:55
trebuie vazut !!!!! !!!!!
doar ce am terminat de vizionat filmu , si aproape sa.mi dau lacrimile ... intodeauna am avut mari suspiciuni cu privire la cat de corecti sunt ei si steagul democratiei si libertati al intregii lumi pe care ne il flutura in fata ca ei sunt intruchiparea dreptati...cat despre atentate intodeauna am inclinat inspre un teatru fals , acelea au fost doar motive sa poata invada alte tari sa suga resursele tarilor respective ( la ei intodeauna combustibilu a fost cu 60% de procente mai ieftin fata de alte continente....intodeauna am considerat ca orice stat din orice tara este inamicul nr 1 al cetateanului , el ( aceasta forma non fizica statu ) ne guverneaza vietile , este doar o aluzie la libertate , spre exp: cand acest stat iti ia resursele de a trai decent , inspre ce te indruma ????? spre pierderea libertati ....am ascultat ytberi (detinuti ) cum spuneau ce oameni au ajuns in… citeşte
0 0
sabinalin pe 07 Iunie 2021 08:38
,,This is a true story,,. O poveste dureros de adevarata despre nenorocirile pe care le fac cateodata americanii, din cand in cand Hollywoodul e chemat sa exorcizeze, nimeni n-ar putea s-o faca mai bine decat cinematografia. Bineinteles ca mi-am adus imediat aminte de Carter the Hurricane, boxerul caruia o imensa eroare judiciara i-a rapit ceea ce ar fi putut fi cei mai frumosi ani ai vietii, unul din marile roluri ale carierei pentru Denzel Washington. Aici e si mai strigator la cer, inca o dovada ca nu se dau in laturi de la nimic atunci cand e vorba de propriile interese, cine mai crede in povestile cu zane si promisiuni ,,democratice,, e cel mult naiv. Bineinteles ca filmul a fost ignorat suveran la Oscaruri ca doar nimanui nu-i place sa i se puna oglinda in fata si apoi sa se apuce sa-si mai si premieze ticalosiile majore. Ramane totusi Globul de aur al lui Jodie Foster, interesant… citeşte
0 0
ioana1007 pe 14 Mai 2021 21:31
Foarte bun
Foarte bun !!! Am fost sceptica la inceput, dar m a prins pe parcurs, nimic de reprosat. Foarte bun actorul principal !! Dupa ce am butonat pe google mi am dat seama ca l am vazut nu demult si in miniseria The serpent ! Bun a fost si acolo.
0 0
pisicuta1 pe 24 Aprilie 2021 22:05
daaaaaaaaaaaaaaaaaa un film foarte bun,fapte reale ,merita vizionat.
0 0
lavara_laiarna pe 19 Martie 2021 11:48
Subiectul e servit din fapte reale, iar restul este un adaos de pricepere. . ori nimereală.
0 0

Spune-ţi părerea despre The Mauritanian

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu The Mauritanian
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells