Copley joacă din nou pentru Neill Blomkamp

de Ştefan Dobroiu în 1 Mai 2013
Cei doi sud-africani sunt la a treia colaborare în Chappie, după District 9 şi Elysium

Am auzit de amândoi în 2009, când SF-ul District 9 devenea unul dintre cele mai populare debuturi din toate timpurile. Povestea sud-africanului care se transformă treptat în extraterestru devenea un comentariu la adresa diferenţelor sociale din Africa de Sud, unde populaţia de culoare a suferit decenii de abuzuri din partea populaţiei albe. District 9 devenea una dintre cele mai rentabile investiţii în cinema: încasa 210 milioane de dolari la un buget de doar 30.

În 2013 Neill Blomkamp apelează din nou la un Sharlto Copley aproape de nerecunoscut, actorul fiind distribuit într-unul din rolurile negative din Elysium, SF-ul cu Matt Damon în rolul unui muncitor al viitorului care pătrunde în Elysium, o staţie spaţială rezervată celor mai bogaţi reprezentanţi ai omenirii. Copley este unul din militarii însărcinaţi să apere Elysium, detaliu care îl aruncă într-o bătălie pe viaţă şi pe moarte cu eroul pozitiv.

Următorul proiect al lui Blomkamp este Chappie. Proiectul se apropie tot de SF, doar că de această dată este o comedie. Nu se cunosc mai multe detalii despre context, dar regizorul şi scenaristul l-au etichetat drept "neconvenţional". E încă prematur să fie stabilită o dată de începere a filmărilor, Blomkamp investind acum timp în promovarea lui Elysium, aşteptat pe ecrane pe 9 august. În România filmul se lansează pe 16 august, inclusiv pe ecranul IMAX.

Exploreaza subiecte similare:

Sharlto Copley, Neill Blomkamp, Matt Damon, District 9, Elysium

Alte știri din cinema

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 7 iunie 2013 15:03
Macar de ar fi un film la fel de reusit ca cele amintite.
Rippa pe 8 martie 2014 16:55
exact alex!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells