Colţuri de Bucureşti, joi, la Sala Union a Cinematecii Române

de Cinemagia în 26 Iun 2014
Evenimentul face parte din seria „Independent Union”, menită a promova producţia cinematografică independentă din România

Joi, 26 iunie, de la ora 19:30, la Sala Union (Paul Călinescu) a Cinematecii Române din Bucureşti va fi prezentat lungmetrajul documentar, produs independent, Colţuri de Bucureşti, în regia lui Vlad Trandafir (foto). Proiecţia va fi urmată de o discuţie cu realizatorii filmului.

Evenimentul este al optulea din seria „Independent Union”, iniţiată în februarie la Cinemateca Union şi menită a promova producţia cinematografică independentă din România. Tariful unic de acces la aceste evenimente este de 3 lei.

Sinopsis:

O colecţie de confidențe, întâmplate în „colţuri” din Bucureşti şi mărturisite de iubitori de Bucureşti. Cu: Adina Nanu, Neagu Djuvara, Dan C. Mihăilescu, Tiberiu Soare, Georgeta Filitti, Marius Constantinescu, Vintilă Mihăilescu, Radu Paraschivescu, Paul Negoescu, Gabriel Sandu, Laura Marinescu, Romulus Bena, Radu Paraschivescu, Andra Ilie, Simona Ghiţă, Andrei Mateiu, Vlad Eftenie, Paul Manolescu, Eugen Istodor...

Statement regizoral:

„Colţuri de Bucureşti este un proiect video care îşi propune să cerceteze și să aducă împreună afectivităţile bucureştenilor pentru locurile care definesc peisajul urban. Simţul comun pare încredințat de convingerea că obligatorie pentru evoluția interioară, pentru dobândirea unei relaţii favorabile cu mediul social, este cunoaşterea unor locuri desemnate generic prin obiective turistice – cunoaștere nedublată, mai niciodată, de un real stimul interior. Altfel spus, de un mod de a învăța nedeterminat de curiozitate, de înclinație naturală, ci de o prea mare încredere în succesul acumulării de informații. E o predispoziţie care, în ciuda aparenței, alimentează confuzia și căreia, credem, i se cere opusă o reacţie.

Așa stând lucrurile, misiunea noastră constă în stimularea spectatorilor de a lua act de imensul fond afectiv asociat unor locuri din București – practic, capitalul lui intim, chipul lui mai profund –, neavând altă consecință decât o necesară, indispensabilă, înnoire a privirii. Colţuri de Bucureşti aspiră să fie, pentru imboldul turistic, ceea ce cunoașterea adevărată este pentru învățatul pe de rost”. (Vlad Trandafir)

Alte știri din cinema

Ce-ar fi dacă nu s-ar povesti? Ne-am crea toți niște preteni imaginari ca în IF

IF, pelicula lui John Krasinski din 2024, va intra în cinematografe din data de 31 mai, titlu care are un double entendre: o dată cel propriu-zis al cuvântului "if" din engleză (dacă), dar și acronimul I.F., imaginary friends (prieteni imaginari).

Megalopolis, pariul de 120 de milioane de dolari al lui Francis Ford Coppola

Filmul teribil de ambițios pe care Coppola visa să-l facă de peste 40 de ani și pe care l-a finanțat cu aproximativ 120 de milioane de dolari din bani proprii a avut premiera pe Croazetă și a fost întâmpinat de critici cu păreri mixte.

Trei kilometri până la capătul lumii în competiție la Cannes, o dramă sfâșietoare despre homofobie, corupție și minciuni

Premiera internațională a filmului românesc Trei kilometri până la capătul lumii a avut loc vineri după-amiază la Cannes într-o zi însorită cu cer senin atât pentru cinefili, cât și pentru cinematografia românească.

Furiosa: A Mad Max Saga, George Miller revine la Cannes cu un prequel spectaculos

La nouă ani după ce a prezentat Mad Max: Fury Road la Cannes, regizorul George Miller s-a întors miercuri pe Croazetă alături de Anya Taylor-Joy și Chris Hemsworth cu al cincilea episod din înflăcărata lui saga action adventure

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells