Cocoşatul de la Notre-Dame este următoarea adaptare live-action a Disney

de Cristina Grigore în 17 Ian 2019
Filmul l-ar putea avea în rol central pe Josh Gad (Beauty and the Beast)

Studiourile Disney au ales următorul titlu din seria relansărilor live action ale producţiilor sale animate de succes. Povestea Cocoşatului de la Notre-Dame ar putea fi intitulată simplu, Hunchback, scrie Variety.com, iar cel ales pentru rolul central ar putea fi actorul Josh Gad.

Gad a fost implicat şi în alte producţii Disney, precum Beauty and the Beast (unde l-a jucat pe LeFou). A fost vocea lui Olaf în Frozen, iar anul acesta îl vom vedea în Artemis Fowl (Mulch Diggums). El va avea şi rol de producător al lui Hunchback. O imagine postată pe contul său de Instagram îl arată în faţa catedralei Notre-Dame din Paris, ceea ce a făcut publicaţiile de profil să considere ca sigură apariţia sa în film, ca protagonist.

Pentru scenariul adaptării - ce se va inspira atât din animaţia originală, cât şi din romanul lui Victor Hugo - a fost angajat David Henry Hwang (ce are în palmares un premiu Tony şi două nominalizări pentru spectacolele sale de pe Broadway).

Filmul va rămâne un musical, coloana sonoră fiind semnată de Alan Menken şi Stephen Schwartz. Merken a compus coloana sonoră a animaţiei din 1996, dar şi pe cea a altor producţii Disney – printre care Beauty and the Beast, Aladdin, Pocahontas, Hercules.

Anul acesta, studioul va lansa trei adaptări live action: Dumbo (29 martie), Aladdin (24 mai) şi Lion King (19 iulie).

Exploreaza subiecte similare:

Josh Gad, Beauty and the Beast, David Henry Hwang, Alan Menken, Stephen Schwartz, Frozen, Artemis Fowl , The Hunchback of Notre Dame

Alte știri din cinema

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Părerea ta

Spune-ţi părerea
BigRedMachine pe 17 ianuarie 2019 20:50
Nu știu dacă Gad e cea mai potrivită alegere, dar ar putea ieși fain dacă, așa cum am auzit, se va adapta parțial și cartea lui Hugo.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells