Clasament. 10 Cele mai frumoase filme romantice ale tuturor timpurilor

de Gloria Sauciuc în 25 Feb 2015
În top 10 intră și un film cu Adam Sandler, dar și magicul In the Mood for Love, de Wong Kar-Wai, plus un Woody Allen

Publicația Timeout a cerut opinia a 101 persoane pentru a alcătui clasamentul celor mai bune filme romantice ale tututor timpurilor. Au votat actori, jurnaliști și critici de film – printre ei specialiști care de o viață scriu despre filme: de la Danny Leigh, autorul emimsiunii săptămânale dedicate filmului de pe BBC, la Kate Muir de la The Times, scenariști – printre care cel care a scris sentimentalul The Notebok, Nicholas Sparks, dar și autoarea seriei bestseller Fifty Shades of Gray, EL James, regizori (printre ei, maestrul comediilor romantice Rchard Curtis – cunoscut mai ales pentru Notting Hill, dar și Michel Gondry - Eternal Sunshine of the Spotless Mind ori Edgar Wright).

Au mai fost intervievați pentru acest top icon-uri din domenii commplementare filmului – prim-balerina Lauren Cuthbertson, de la Royal Ballet, dar și compozitorul și cântărețul John Grant, plus designerul de modă John Grant. Iată, așadar, un clasament al celor mai frumoase filme de dragoste, de la primul din top la al zecelea, acum cât încă suntem sub vraja Dragobetelui. Topul integral poate fi consultat pe versiunea online a publicației Timeout.

Vezi galeria foto

Alte știri din cinema

Fenomenul Yellowstone: blestemul pământului

Câteva vorbe despre acest Dallas modern, ajuns la o audienţă globală de 100 de milioane de spectatori

Tracker/Urmăritorul: supradoză de Americana

Câteva explicaţii ale popularităţii globale a serialului cu Justin Hartley

Reacţii la The Acolyte, serialul al cărui rating este dezactivat pe Imdb

Serialul Star Wars este disponibil de azi pe Disney+, şi în România

Anna Próchniak: „Am simțit o responsabilitate uriașă și am știut toți că aceasta este o poveste atât de importantă de spus lumii”

O nouă producție originală SkyShowtime, The Tattooist of Auschwitz, se lansează în România! Toate cele șase episoade vor fi disponibile pe platforma de streaming începând cu data de 7 iunie. Mini-seria este regizată de Tali Shalom-Ezer, iar din distribuție fac parte Jonah Hauer-King, Anna Próchniak, Harvey Keitel și Melanie Lynskey.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
XShadowX pe 25 februarie 2015 11:32
O porcarie de clasament , unde e The Notebook ??? si multe altele , hai sa fim seriosi ...
Gloria pe 25 februarie 2015 11:41
Nu e in primele 10 cele mai bune!
Bayard pe 25 februarie 2015 11:43
Notebook? :))))
kakapiciu pe 25 februarie 2015 12:36
As recomanda A Walk to Remember pentru clasament.
cosmin742000 pe 25 februarie 2015 13:23
Topul e facut fara nicio logica e o amestecatura de filme vechi cu filme noi , de filme bune cu filme proaste.Va rog sa imi spuneti daca ati vazut in acest top 100 filmele : Love Story , Sibirskij tsiryulnik , Hanover Street , Grand Hotel , The Bitter Tea of General Yen, Wuthering Heights (cel din 39), Rebecca (1941) ,Of Human Bondage (1934),Un long dimanche de fiançailles, Hors de prix , Io sono l'amore astea mi-au venit asa dupa 3 secunde de gandire.si nu le-am vazut in top.
bizonul19 pe 25 februarie 2015 13:51
Frankie & Johnny cu Al Pacino si Michele Pfeiffer
wildinthecountry pe 25 februarie 2015 15:20
multe din numeroasele filme de amor sunt siropuri
Filmele pe care eu le recomand de vazut sunt:
Breaking the waves-1996
Los amantes del circulo polar-1998
Love loves coincidences-2011
Bin-jip 2004

had3s pe 25 februarie 2015 22:31
singurul film bun din top este Casablanca, care intr-adevar este o capodopera, un film pe care se merita sa-l vezi oricand. Gone with the wind, Love Story unde sunt?
cosmin742000 pe 26 februarie 2015 12:29
Pe Gone with the wind l-am vazut prin top. Pe Love story nu.Bine ca e Punch drunk love pe 10 ca un fel de gluma suprema.
victor_neo75 pe 2 martie 2015 14:32
Trebuie sa vedeti Brief Encounter, mereu mi s-a parut chiar mai reusit decat Casablanca. O iubire interzisa (amandoi erau casatoriti cu alti parteneri)) plus scena zic eu clasica cu el (Trevor Howard) cand ii curata o geana ce-i intrase ei (Celia Johnson) in ochi, scena segestiva pentru intensitatea atractiei intre cei doi avand in vedere interzicerea scenelor deocheate cu 11 ani mai devreme.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells