Cinemascop revine – Grădina de vară din Eforie Sud găzduieşte din nou proiecţii de film

de Cinemagia în 22 Iul 2019
Între 1-7 august, câte un film european va fi proiectat în fiecare seară începând cu ora 21:00

A doua ediţie a festivalului Cinemascop începe în curând! Iată că Grădina de vară din Eforie Sud se deschide din nou, după ce, în 2018, Cinemascop a fost pretextul de a reînvia un cinematograf ce nu mai funcţionase timp de 14 ani şi care a primit din nou spectatori dornici să vizioneze un film în aer liber, pe litoral, se vede într-un comunicat remis Cinemagia. Astfel, între 1-7 august 2019, dacă sunteţi în Eforie Sud sau sunteţi curioşi să (re)vedeţi un film într-o grădină de vară, Cinemascop este evenimentul pe care nu trebuie să-l rataţi.

Grădina de vară din Eforie Sud a fost inaugurată în anul 1960 şi a rămas deschisă până în 2004, când a fost scoasă din funcţiune şi abandonată, ca multe alte grădini de vară, dar şi ca majoritatea cinematografelor construite în acea perioadă pe teritoriul României. Din acest motiv, accesul la cultură este anevoios, iar variantele de a petrece timpul liber pot fi limitate. Anul trecut, lucrurile s-au schimbat.

Filme, ateliere pentru copii, expoziţie foto, picturi murale, bere cehă şi dulciuri gratis, burgeri, waffles, vin şi, bineînţeles, relaxare - reteţa pentru o săptămână perfectă

Centrul Ceh Bucureşti - alături de EUNIC România, Primăria Oraşului Eforie şi Radef RomâniaFilm – a hotărât să facă o schimbare şi să redeschidă Grădina de vară din Eforie Sud, pentru 5 zile. Festivalul Cinemascop a luat naştere şi a oferit celor aflaţi în staţiune şi nu numai ocazia de a se bucura de seri de film în aer liber şi ateliere de creaţie pentru copii în timpul zilei. În prima seară de festival au participat peste 500 de persoane, unele nostalgice, altele curioase, mulţi revenind în serile următoare, bucuroşi fiind că au o nouă modalitate de a-şi petrece serile de vacanţă la mare, astfel numărând, la final, peste 2500 de vizitatori.

Anul acesta, între 1-7 august, Cinemascop continuă într-o formulă îmbunătăţită – câte un film european va fi proiectat în fiecare seară începând cu ora 21:00, cei mici îşi vor putea exersa imaginaţia şi talentul artistic la atelierele creative ce au loc în fiecare după-amiază între orele 16:00-19:00, iar trecătorii vor putea observa live cum sunt realizate două picturi murale pe pereţii exteriori ai cinematografului. În plus, festivalul aduce şi o expoziţie de fotografie menită să ofere o nouă perspectivă asupra oraşului Eforie, dar şi o zonă în care se vor putea savura waffles de la Mnom-Mnom, burgeri de la Fedo’s Burger Bar sau un pahar de vin Jidvei.

Nu trebuie neglijat faptul că primii 200 de spectatori vor primi – dacă sunt majori şi dacă doresc – o bere cehă Budweiser Budvar cadou. Şi nu ignoraţi nici faptul că, în fiecare zi, câte 400 de pungi de bomboane M&M’s îi aşteaptă pe cei mici, dar şi pe cei mari, să se îndulcească.

Proiecţiile din cadrul ediţiei acestui an constau, ca şi anul trecut, în filme europene de lungmetraj, însă fiecare seară aduce şi surprize – înaintea filmului serii va fi proiectat un scurtmetraj din campania EUandME, din partea Reprezentanţei Comisiei Europene în România, urmat de o animaţie cehă scurtă venită direct din Cehia, de la festivalul de film de animaţie Anifilm. Publicul se va bucura de lungmetraje după programul următor:

Program:

01.08 – filmul italian „Femeile din viaţa mea”, din partea Insitutului Italian de Cultură
02.08 - „Mama ştie cel mai bine”, un film portughez oferit de Institutul Camões București

03.08 – filmul de aventură maghiar „Kincsem - Pariul Secolului”, de la Institutul Balassi
04.08 – animaţia cehă pentru copii şi adulţi de toate vârstele „Aventuri fără pereche”
05.08 – filmul cehoslovac în regia lui Miloš Forman „Balul Pompierilor”
06.08 - „Tsatsiki, tata şi războiul măslinilor”, un film suedez plin de optimism, cu o atmosferă perfectă pentru a fi văzut pe litoral, oferit de Ambasada Suediei
07.08 – documentarul românesc „Fotbal Infinit”, regizat de cunoscutul Corneliu Porumboiu, de la 42 KM FILM

În afară de posibilitatea de a vedea filme potrivite pentru ei, cei mai mici spectatori au program de creaţie între orele 16:00-19:00, când au loc ateliere pentru copii în Grădina de vară. Acolo vor putea să se distreze, să înveţe lucruri noi prin jocuri, pictură, desen, modelaj, colaje şi alte activităţi surpriză. Atelierele sunt susţinute de către Koh-i-Noor, brandul ceh cunoscut pentru producţia de ustensile de creaţie şi de scris.

Participarea la festival este gratuită, aşa că oricine are chef de un alt mod de a-şi petrece vacanţa în Eforie Sud este aşteptat la Cinemascop! Aşadar, recapitulăm: filme, ateliere pentru copii, expoziţie foto, picturi murale, bere cehă şi dulciuri gratis, burgeri, waffles, vin şi, bineînţeles, relaxare - reteţa pentru o săptămână perfectă.

Organizatori: Centrul Ceh Bucureşti, EUNIC România

Co-organizatori: Primăria Oraşului Eforie, Radef RomâniaFilm, Forumul Artelor Vizuale

Sponsori şi parteneri: Electrica Furnizare, Electrica Serv, Reprezentanța Comisiei Europene în România, Generali România, Jidvei, Budweiser Budvar, Koh-I-Noor Hardtmuth România, Centrul Cultural Judeţean Constanţa Teodor T. Burada, Policolor, Fabrica de Pufi, Institutul Cultural Român, Ambasada Suediei din Bucureşti, Institutul Camões București, Institutul Balassi, Institutul Italian de Cultură, Animest, Anifilm, 42 KM FILM, Freealize, Casa cu Smochin, THR Marea Neagra, Pattern Media, Fedo's Burger Bar, Mnom-Mnom, Gust Oriental, M&M's România, Hotel Edmond, Hotel Cosmos, Hotel Mare Mar, Hotel Anca, Hotel Fortuna, Complex Fortuna, Hotel Genius, Hotel Belona, Hotel Mercur, Hotel Jiul, Hotel Atlantis, Hotel Crişana, Hotel Splendid

Parteneri media: PRO Cinema, Radio Europa FM, Radio Romania Actualităţi, Eforie Online, Radio Constanţa, Radio Vacanţa, Radio România Cultural, AGERPRES, Cinemagia, Revista Zeppelin, LiterNet.ro, filme-cărţi.ro, MovieNews.ro, Igloo media, Cuget Liber, Observator cultural, Ziarul Metropolis, Aarc - All About Romanian Cinema

 

Alte știri din cinema

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells