Cinci comedii de văzut acum la cinema

de Gloria Sauciuc în 8 Mai 2018
Iată cinci filme ce garantează buna-dispoziție

Luna mai este luna comediei la cinema, decretam în articolul de prezentare a lansărilor cinematografice din această perioadă. Prin umor nu doar descrețim frunțile, ci și „îndreptăm moravuri”. Iată ce producții de gen rulează zilele acestea pe marile noastre ecrane.

I Feel Pretty îți ridică moralul

Toate mesajele inspiraţionale cu care suntem bombardaţi în mass media, mesaje care poate până acum ni s-au părut abstracte, capătă în sfârşit carne şi oase în comedia motivaţională I Feel Pretty. Râdem în hohote, empatizâm cu protagonista iar la finalul filmului plecăm reflectând asupra sfatului încurajator. 

I Feel Pretty este o succesiune de mesaje servite cu linguriţa, nu vă aşteptaţi la subtilităţi, dar mesajele converg către o lecţie importantă - şi anume că a avea încredere în tine poate să-ţi aducă tot ceea ce îţi doreşti, mai degrabă decât schimbând ceea ce eşti.Unii pot considera mesajul foarte „Oprah Winfrey”-ian, dar noi considerăm că după ce ai tot luptat să te autodepăşeşti şi ai tot ieşit din zona ta de confort, e bine să te „tratezi” cu o astfel de comedie.

E înduioşătoare şi amuzantă redescoperirea personală prin care trece protagonista, Renée (Amy Schumer).Filmul e o succesiune de situaţii amuzante generate de faptul că personajul se vede cu alți ochi, umorul fiind construit pe principiul contrastelor. Cu un umor dezinvolt şi în viaţa reală, comedianta Amy Schumer este foarte potrivită în rol, căruia îi aduce emoţie şi profunzime. Nu lipsesc dezagreabilele glumele scatologice, care încep să devină o semnătură a noilor comedii hollywoodiene. De la actorii din rolurile secundare veți avea multe surprinze plăcute: Michelle Williams apare într-un rol insolit, iar actorii de stand up din distribuție sunt foarte talentați (Rory Scovel în rolul iubitului e preferatul nostru).

Blockers/Interzis la... sex - Emoţionant, când nu e absurd

Blockers rulează de trei săptămâni pe marile ecrane, propunând spectatorilor un emoţionant periplu a trei părinţi de fete adolescente prin labirinticele căi ale maturizării acestora. Sunt înduioşătoare emoţiile, grijile acestor părinţi, dar şi relaţiile pe care fiecare în parte le are cu fiica lui. Până la un punct, înţelegem grija pe care aceşti părinţi o au faţă de adolescente, dar comicul rezultă din situaţiile absurde la care se poate ajunge când frica îţi paralizează raţiunea.

Cei trei părinţi, jucaţi de Leslie Mann, John Cena şi Ike Barinholtz, devin protagoniştii unei comedii cu proşti.

Super Troopers 2, comedie cu referinţe culturale locale

Genul comediilor cu poliţişti este unul îndrăgit - tuturor ne-au plăcut filmele cu Louis de Funès, care au creat un standard. Continuarea la comedia Super Troopers profită de simpatia publicului pentru comediile cu polițiști nemaivorbind că în imaginarul colectiv românesc polițistul este „înzestrat” cu anumite trăsături nu tocmai flatante, ci rizibile.

Cu poliţişti canadieni contra poliţiştilor americani, comedia Super Troopers 2 marșează pe gaguri, umor de situație, glume corporale.Ce nu face bine filmului este că e mai degrabă uşor de înţeles de către publicul nord-american: cu referinţe culturale locale, cu siguranţă atât americanii cât şi canadienii îşi spun numeroase bancuri unii pe seama celorlalţi. Pentru că filmul despre asta pare să fie mai degrabă: despre folclorul de la graniţa celor două ţări, care devine şi mai amuzant pus în uniforma de poliţist de pe autostradă.
Cele două grupuri de polițiști dovedesc cu prisos, că prostia nu are țară. Din grupul de actori care îi joacă pe polițiști, nu iese niciunul în evidență, ei formează împreună un grup comic funcțional. Se disting Rob Lowe, în rol de gangster local și Emmanuelle Chriqui, pe post de agent sub acoperire.

Amnezie cu surprize, din 11 mai

Iată un remake după comedia Overboard, cu personaje inversate. Dacă în filmul din 1987 Goldie Hawn era femeia bogată, răsfățată și amnezică iar Kurt Russel părintele singur și sărac, acum Anna Faris este o mamă singură ce de abia își duce traiul împreună cu cei trei copii ai ei. Când Leonardo (Eugenio Derbez) o concediază pe nedrept pe Kate (Faris), soarta îi va juca o festă bărbatului. Leonardo cade peste bord în timpul unei petreceri prea înfierbântate și se trezește a doua zi pe mal, suferind de cea mai acută formă de amnezie. Kate apare la spital și, ca să i-o plătească, îl convinge pe Leonardo că e soțul ei și îl pune la muncă-pentru prima oară în viața lui.

La început Leonardo e nefericit și stângaci, dar încet-încet începe să se descurce. În cele din urmă, Leonardo câștigă respectul noii sale "familii" și a colegilor de muncă. Dar adevărata familie de miliardari a lui Leonardo îl caută pe acesta cu disperare. În același timp, pericolul ca lui Leonardo să-i revină brusc memoria plutește în aer.

Valami Amerika 3/Un fel de America 3

O comedie în limba maghiară despre frații Várnai (Tamás, Ákos și András), care intră într-o situație complicată din cauza șarlatanului Alex. Împrejurările sunt agravate atât de către poliție în frunte cu comisarul Brando, cît și de două grupuri rivale de mafioți, conduși de Bala și Tony. Totul pornește de la un timbru misterios și foarte scump, Roșul de Basel, care fusese furat. Eszter și Timi se implică și ele în investigație...

Exploreaza subiecte similare:

I Feel Pretty, Blockers, Super Troopers 2, Overboard, Valami Amerika 3

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
carmen_angelus_romila pe 27 septembrie 2018 08:58
Am vizionat cinci filme de comedie si mi s-a parut una mai buna ca cealalta, m-a binedispus si entuziasmat, cu un plus pentru realizarea "Amnezie cu surprize".

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells