Filmele lunii mai 2018

de Ştefan Dobroiu în 1 Mai 2018
Află ce-i de văzut luna aceasta la cinema!

Distribuitorii de film din România par să fi intrat deja în vacanţă, altfel nu ne putem explica numărul mic de premiere din următoarele patru weekend-uri: doar zece premiere pe ecrane! Comedia pare să fie la putere luna aceasta, cu cel puţin un reprezentat al genului în programul fiecărui weekend. Iată mai jos recomandările noastre.

4 mai
I Feel Pretty/Hai, că sunt belea!
Unul din numele în plină ascensiune ale comediei americane, Amy Schumer profită de ocazie pentru a le da peste nas celor care au ridiculizat-o adesea pentru că fizicul ei nu se compară cu cel al altor actriţe de la Hollywood. Schumer este Renee, o tânără care lucrează pentru un gigant cosmetic, o lume unde i se repetă încontinuu că nu este suficient de atractivă. După ce cade de pe bicicletă şi îşi pierde cunoştinţa, Renee se trezeşte cu impresia că arată superb şi înfruntă provocările cu o imensă încredere în sine, deşi arată exact ca înainte. Este o premisă mai mult decât promiţătoare ce subliniază avalanşa de mesaje din media care ne repetă la nesfârşit că putem fi mai atractivi (sugerând în acelaşi timp că nu suntem, de fapt). În ciuda premisei, criticii nu s-au grăbit să laude filmul (34% cronici pozitive pe rottentomatoes) şi nici publicul nu pare să fie entuziasmat (rating de 4,1 pe imdb). Naomi Campbell, topmodelul cu trei decenii de carieră, apare într-un rol secundar.

Pe 4 mai mai vedem horror-ul Truth or Dare/Adevăr sau provocare, despre un grup de prieteni atraşi într-un supranatural (şi letal) joc de adevăr sau provocare.

11 mai
Overboard/Amnezie cu surprize
La mai bine de trei decenii de la comedia omonimă cu Goldie Hawn şi Kurt Russell, iată că avem parte de o revizitare a premisei, cu o rocadă între personajul masculin şi feminin: de această dată bogătanul plin de ifose este Leonardo (Eugenio Derbez), iar "victima" sa este Kate (Anna Faris). Altfel, premisa rămâne aceeaşi: Leonardo o nedreptăţeşte pe Kate şi, după ce pică de pe iahtul său şi se trezeşte amnezic la spital, aceasta îl ia acasă şi-l pune la treabă pentru a repara răul făcut. Dacă pentru mulţi români comedia din 1987 este considerată clasică, aceasta nu a fost primită foarte bine la lansare şi nu a avut nici succes la public, încasând doar 27 de milioane de dolari. Suntem curioşi dacă remake-ul se descurcă mai bine.

Oferta weekend-ului este completată de două thrillere. În Revenge/Revanşa vedem cum o tânără este violată de unul din amicii amantului ei, după care este lăsată să moară în pustietate. Eroina se va întoarce pentru a se răzbuna. Dans la brume/Toxic ni-l arată pe Romain Duris în rolul unui tată ce înfruntă o provocare extraordinară: când o ceaţă letală se ridică din subsolul parizian, el face tot ce-i stă în putinţă pentru a-şi salva fiica prizonieră în apartamentul cufundat în ceaţă.

18 mai
Deadpool 2
Cel mai hâtru supererou Marvel şi glumele sale meta se întorc în acest sequel care beneficiază şi de o prezenţă a lui Josh Brolin în rolul super villain-ului Cable. Acesta, fiul lui Cyclops şi al lui Madelyne Pryor, vine din viitor pentru a-l lichida pe Russell, un mutant cu puteri misterioase, doar că Deadpool (Ryan Reynolds) nu va întârzia să-i stea în cale. Cu nonşalanţa binecunoscută, Deadpool strânge laolaltă o echipă de outsideri pentru a-l apăra pe micul Russell. Domino (Zazie Beetz), o mutantă în stare să manipuleze norocul, Negasonic Teenage Warhead şi Colossus, ultimii doi cunoscuţi din primul film Deadpool, vor face şi ei parte din echipa de apărători.

Schimbăm tonul cu Jusqu'à la garde/Custodie, o dramă premiată cu Leul de Argint anul trecut la Veneţia. Filmul explorează complicatele relaţii dintre doi părinţi în divorţ şi copiii lor.

25 mai
Solo: A Star Wars Story/Solo: O Poveste Star Wars
Terminăm luna în stil mare cu "western-ul spaţial" în care Alden Ehrenreich trebuie să convingă în rolul unui Han Solo la tinereţe. Distribuţia este completată de Woody Harrelson, Paul Bettany, Emilia Clarke, Thandie Newton şi Donald Glover, iar miza filmului este jefuirea unui tren (de unde şi asemănările cu western-ul) de pe o planetă îndepărtată. Şansele ca Solo să aibă încasări comparabile cu cele ale filmelor Star Wars sunt aproape nule, dar filmul s-ar putea apropia de succesul (1 miliard de dolari) lui Rogue One, prima "poveste Star Wars" de sine stătătoare lansată pe ecrane. Producţia a provocat uimire atunci când studiourile Disney au decis să concedieze regizorii Phil Lord şi Christopher Miller după mai bine de cinci luni de filmări, chemându-l pe Ron Howard să termine filmul.

În ultimul weekend al lunii mai vedem comediile Show Dogs/Operaţiunea Ham-Ham, o comedie de acţiuni cu patrupede vorbitoare, şi Book Club/Clubul femeilor dezlănţuite, despre patru prietene de vârsta a treia care, inspirate de cartea Fifty Shades of Grey, vor să pună sare, piper şi alte condimente pe viaţa lor sexuală.

Ce filme vei vedea luna aceasta la cinema?

Exploreaza subiecte similare:

I Feel Pretty, Truth or Dare, Solo: A Star Wars Story, Deadpool 2, Jusqu'à la garde, Show Dogs, Book Club, Overboard, Revenge, Dans la brume

Alte știri din cinema

Se face un serial după Rashômon, film de referință al cinematografiei nipone

Rashômon este un film psihologic unic despre relativitatea realităţii percepute de fiecare dintre oameni

Netflix a comandat 16 noi episoade din Chilling Adventures of Sabrina

O poveste întunecată despre maturizare presărată cu momente de groază, oculte și, desigur, magice

Sebastian Stan îndrăgostit, în prima imagine din filmul Monday

Actorul de origine română va fi (re)văzut repede pe marile noastre ecrane, în producția Destroyer, din 25 ianuarie

Online streaming-ul nu va duce la desființarea sălilor de cinema

Netflix, HBO, Amazon, Hulu, iTunes, Disney+ nu vor lua clienții sălilor de cinema, se vede într-un studiu

Părerea ta

Spune-ţi părerea
gunsquyen pe 15 mai 2018 17:53
watch Deadpool 2 Full Movie Streaming Online
visit: http://wikifilm.us/movie/383498/deadpool-2.html

Genre : Action, Comedy, Science Fiction
Stars : Ryan Reynolds, Josh Brolin, Morena Baccarin, Julian Dennison, Zazie Beetz, T.J. Miller

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells