Challengers nu mai deschide festivalul de la Veneţia

de Ştefan Dobroiu în 22 Iul 2023
Filmul lui Luca Guadagnino, cu Zendaya şi Josh O'Conner, a fost retras din cauza grevei actorilor

Una din primele reacţii consemnate de publicaţia Variety la începutul grevei actorilor de la Hollywood a fost aceasta: "autumn festivals are fucked" (în traducere a la Irina Margareta Nistor, "vai de festivalurile de toamnă"). Festivalurile de la Veneţia şi Toronto, organizate an de an în august-septembrie, se bat pe starurile de la Hollywood pentru a atrage atenţia presei şi a publicului. Cum actorii nu mai au voie să îşi promoveze filmele din cauza grevei, numele mari de la Hollywood se vor ţine departe de aceste festivaluri, dar nimeni nu se aştepta ca un film foarte aşteptat precum Challengers să fie retras cu totul de la Veneţia, deşi fusese anunţat ca film de deschidere.

Scris şi regizat de italianul Luca Guadagnino (Call Me by Your Name), Challengers ne invită în lumea tenisului de performanţă, cu Zendaya interpretând rolul unei celebre jucătoare devenită antrenoare după ce se retrage din competiţii. Ea va deveni protagonista unui triunghi amoros cu doi jucători profesionişti interpretaţi de Josh O'Connor (The Crown) şi Mike Faist.

Iniţial studiourile MGM doreau o premieră americană la jumătatea lui septembrie, imediat după ce Challengers ar fi atras atenţia cinefililor la Veneţia. Dar greva actorilor a schimbat planurile studiourilor, premiera fiind amânată pentru aprilie 2023. Challengers este doar una dintre producţiile aşteptate de la Hollywood care sunt sau ar putea fi amânate din cauza grevei (detalii aici).

Exploreaza subiecte similare:

Luca Guadagnino, Zendaya, Josh O'Connor, Mike Faist, Challengers, Call Me by Your Name

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells