Cele 18 ecranizări ale lui 2018

de Gloria Sauciuc în 26 Dec 2017
Filme bazate pe romane de succes ce se vor lansa la anul

Un roman de succes e, adesea, singurul argument pentru producători în alegerea proiectului pe care să îl finanțeze pentru a deveni film. Iată romanele care au atras recent atenția producătorilor și care în 2018 se vor lansa ca filme pe marile ecrane.  

Annihilation, scrisă de Jeff Vandermeer
În acest thriller, o femeie-biolog porneşte către o zonă misterioasă pentru a afla ce anume, acolo, i-a provocat moartea soţului ei.
În film joacă: Natalie Portman, Gina Rodriguez (Jane the Virgin) şi Tessa Thompson. Oscar Isaac de asemenea face parte din distribuţia filmului, a cărui regie este semnată de către Alex Garland (Ex Machina).

Every Day, scrisă de David Levithan
Este despre: Rhiannon, de şaisprezece ani, care s-a îndrăgostit de un spirit ce poartă numele "A" şi care locuieşte în câte un alt corp în fiecare zi.
În film joacă: Angourie Rice - Rhiannon, Maria Bello şi Justice Smith.

Where did You Go, Bernadette, scrisă de Maria Semple
După ce mama ei, Bernadette, dispare misterios, Bee, de 15 ani, urmăreşte mailurile, documentele şi corespondenţa secretă pentru a o putea găsi.
Richard Linklater este regizorul, Cate Blanchett joacă rolul lui Bernadette. Kristen Wiig, Billy Crudup şi Judy Greer de asemenea au roluri în film. Scott Neustadter şi Michael H. Weber, scenariştii care au semnat 500 Days of Summer, semnează adaptarea.

The Seconds, scrisă de Anders Roslund şi Borge Hellstrom
Un condamnat lucrează sub acoperire pentru FBI, infiltrându-se în traficul de droguri al Mafiei din New York.
În film joacă: Rosamund Pike, Clive Owen, Ana de Armas, Joel Kinnaman.

The Girl in the Spider s Web, roman scris de David Lagercrantz
În prima carte semnată David Lagercrantz (cel care a preluat trilogia Millenium de la defunctul autor Stieg Larsson), Lisbeth investighează o societate secretă - Spider Society. În film joacă: Claire Foy, care o interpretează pe Lisbeth Salander, înlocuind-o pe Rooney Mara.

Mortal Engines, scris de Philip Reeve
Într-o lume post-apocaliptică, Londra a devenit o maşinărie care trebuie să consume alte oraşe pentru a supravieţui.
În film joacă: Hugo Weaving, Jihae, Robert Sheehan, iar adaptarea e semnată de Peter Jackson.

Bel Canto, scris de Ann Patchett
Roxane, o soprană din America, face o călătorie în America de Sud pentru a ţine un concert particular, în mijlocul căruia dau buzna trupe de gherilă. Julianne Moore joacă în rolul lui Roxane, alături de Ken Watanabe şi Demian Bichir. Paul Weitz semnează regia.

The Black Hand, de Stephan Talty
Plasat în vara anului 1903, filmul urmăreşte ancheta unui detectiv despre creşterea criminalităţii care se leagă de începuturile Mafiei în America. În film joacă: Leonardo DiCaprio e protagonist dar semnează și producţia adaptării.

The Little Stranger, de Sarah Waters
În această poveste lugubră despre case bântuite, un medic vizitează un pacient la Hundreds Hall, un loc unde viaţa se stinge - însă şi ceva sinistru dă târcoale. În film joacă: Domhnall Gleeson, Ruth Wilson, Will Poulter şi Charlotte Rampling.

The Darkest Minds, scris de Alexandra Bracken
În acest roman Young Adult futuristic, un guvern din viitor depistează şi reţine pe tinerii cu puteri ieşite din comun, printre care şi Ruby, o tânără de 16 ani. În film joacă Amandla Stenberg ca Ruby, iar Mandy Moore pe doctoriţă.

First Man: The Life of Neil A. Armstrong, de James R. Hansen
Viaţa astronautului Neil Amstrong, primul om care a păşit pe lună. În film joacă: Ryan Gosling joacă rolul lui Neil Armstrong în această biografie, alături de Claire Foy (Janet, soţia astronautului) şi de Jon Bernthal. Regia este semnată de către Damien Chazelle, regizorul lui La La Land.

Boy Erased, de Garrard Conley
Un tânăr baptist homosexual este constrâns să participe la un program de reabilitare iniţiat de către biserica de care aparţine.
În film joacă: Nicole Kidman, Russell Crowe şi Joel Edgerton.

The War with Grandpa, de Robert Kimmel Smith
Un băieţel care trebuie să îi cedeze camera bunicului său, aşa că pune la cale tot felul de farse pentru a scăpa de bunic. În film joacă: Robert De Niro în rolul bunicului titular, alături de Uma Thurman şi de Christopher Walken.

Red Sparrow, de Jason Matthews
Prima balerina rusoaică, Dominika, devine spioană după ce cariera ei artistică ia sfârşit. În film joacă: Jennifer Lawrence în rolul Dominika. Alături de ea mai apar Joel Edgerton şi Charlotte Rampling.

The Death Cure, de James Dashner
Despre: În ultima carte din seria Maze Runner, Thomas încearcă să învingă organizaţia WICKED.
În film joacă: Dylan O Brien îşi reia rolul lui Thomas, alături de restul actorilor care revin la rolurile lor.

Fifty Shades Freed, de E.L. James
În ultima carte din saga Fifty Shades, Christian şi Ana ajung la cea mai periculoasă relaţie posibilă: căsătoria.
În film joacă: Jamie Dornan şi Dakota Johnson redevin Christian şi Ana, alături de nume noi precum Arielle Kebbel.

A Wrinkle in Time, scrisă de Madeleine L Engle
Tatăl lui Meg Murry, de paisprezece ani, dispare după ce a lucrat la un proiect guvernamental, declanşând pentru Meg o călătorie fantastică în timp şi spaţiu. Cu regia semnată de Ava DuVernay, trei actriţe joacă trei personaje feminine cu nume codificate: Reese Witherspoon o joacă pe Mrs. Whatsit, Mindy Kaling pe Mrs. Who şi Oprah Winfrey pe Mrs. Which

Ready Player One, scris de Ernest Cline
Adolescentul Wade Watts este absorbit într-un univers virtual, o societate distopică din viitor, plasată în 2044. Tye Sheridan îl joacă pe Wade, Olivia Cooke pe iubita lui şi Ben Mendelsohn, T.J. Miller şi Simon Pegg apar în acest SF cu regia semnată Steven Spielberg.

 

 

Exploreaza subiecte similare:

Annihilation , Natalie Portman, Gina Rodriguez, Tessa Thompson, Oscar Isaac, Alex Garland, Every Day, Angourie Rice, Maria Bello, Justice Smith, Richard Linklater, Cate Blanchett, Rosamund Pike, Joel Kinnaman, Clive Owen, Ana de Armas, Kristen Wiig, Billy Crudup, Judy Greer, David Lagercrantz, Stieg Larsson, Claire Foy, Mortal Engines, Peter Jackson, Hugo Weaving, Robert Sheehan, Jihae, Bel Canto , The Girl in the Spider's Web , Demián Bichir, Julianne Moore, The Darkest Minds, The War with Grandpa, Damien Chazelle, Ready Player One, Tye Sheridan, Olivia Cooke, Steven Spielberg, Ben Mendelsohn, T.J. Miller, Simon Pegg, Jennifer Lawrence, Red Sparrow, Joel Edgerton, Charlotte Rampling, Nicole Kidman, Russell Crowe, Maze Runner: The Death Cure, Dylan O'Brien, leonardo dicaprio, Fifty Shades Freed, Jamie Dornan, Dakota Johnson, A Wrinkle in Time , Reese Witherspoon, Oprah Winfrey, Ava DuVernay, Ryan Gosling, The Little Stranger , Domhnall Gleeson, Ruth Wilson, Will Poulter, Jon Bernthal

Alte știri din cinema

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
spartacus pe 27 decembrie 2017 10:03
Se anunță un an 2018 super interesant, ceea nu poate fi decât excelent pentru cinefili. Personal, abia aștept!...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells