Cel mai bine plătiţi actori!

de Ştefan Dobroiu în 18 Iul 2013
Revista Forbes publică lista puternicilor Hollywood-ului în 2013

Dacă e cineva care ştie cine şi cât câştigă la Hollywood, păi numai revista Forbes poate fi. Ca în fiecare an, revista compilează liste cu puternicii lumii filmului, dezvăluind câţi bani le-au intrat acestora în conturi în ultimul an calendaristic. Iată mai jos campionii, cu detalii despre proiectele care le-au umplut conturile.

Robert Downey Jr.
Am scris deja despre extraordinarul succes financiar al lui Robert Downey Jr., ca urmare a onorariului său exorbitant pentru The Avengers. Forbes scrie că actorul a câştigat nu mai puţin de 75 de milioane de dolari în ultimul, devenind cel mai bine plătit la Hollywood. Sunt mari şanse ca Robert Downey Jr. să rămână în top şi la anul, actorul semnând recent un contract avantajos pentru următoarele filme The Avengers.

Channing Tatum
Cu 15 ani mai tânăr decât principalul său rival, Tatum se poate lăuda cu venituri de 60 de milioane de dolari, aproximează Forbes. O parte din această sumă provine din succesul de casă Magic Mike, în care Tatum a investit ca producător şi care şi-a sfârşit traseul prin cinematografe cu 180 de milioane de dolari încasări, la un buget mai mic de zece milioane.

Hugh Jackman
Aşteptat pe ecrane la sfârşitul lunii cu The Wolverine, Hugh Jackman se clasează pe locul trei, cu 55 de milioane de dolari. Mare parte din aceşti bani i-a obţinut datorită lui Mizerabilii, care a încasat aproape 450 de milioane la un buget de 60 de milioane. Actorul a avut de câştigat şi de pe urma afacerilor personale.

Mark Wahlberg
După ce a apărut într-unul din hiturile surpriză ale lui 2012, comedia Ted, Wahlberg se poate lăuda cu onorarii în valoare de 52 de milioane de dolari. Faptul că în prezent joacă în Transformers 4, una dintre cele mai aşteptate continuări de la anul, cu siguranţă nu-i va strica nici pe viitor.

Dwayne Johnson
Este considerat unul dintre motivele salvării lui G.I. Joe: Retaliation, iar în 2013 a jucat şi în mega-hitul Furios şi iute 6, în continuare pe primul loc în box office-ul din România. Johnson se poate lăuda cu venituri de 46 de milioane de dolari şi pare să se menţină în atenţie cu Hercules, o producţie de anvergură inspirată de aventurile eroului olimpian.

Leonardo DiCaprio
Nimeni n-ar fi crezut, dar The Great Gatsby s-a bucurat de aprecierea publicului larg devenind un adevărat succes de casă. În ultimul an, DiCaprio a câştigat 39 de milioane de dolari.

În top urmează Adam Sandler, cu 37 de milioane de dolari, datoraţi în mare parte animaţiei Hotel Transylvania, Tom Cruise, cu 35 de milioane, Denzel Washington, cu 33 de milioane, şi Liam Neeson cu 32 de milioane.

Exploreaza subiecte similare:

Robert Downey Jr., Mark Wahlberg, Dwayne Johnson, Channing Tatum, leonardo dicaprio, Hugh Jackman, Adam Sandler, Tom Cruise, Liam Neeson, actor

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
cristi23 pe 18 iulie 2013 11:19
o merita......fiecare au facut o treaba buna in domeniul lor......
coco_mafya pe 18 iulie 2013 14:55
asa este.
alex_il_fenomeno pe 18 iulie 2013 12:08
Downey Jr, pe deplin meritat.
NuNRG pe 18 iulie 2013 14:09
nu stiu de ce il platesc astia pe the rock asa de mult, dar na.. Leo deja nu mai are timp de filme si nici nevoie de bani probabil :))
Testicule pe 18 iulie 2013 18:25
Charlie Sheen. Chiar daca nu mai lucreaza in serialul ce l-a facut cat de cat controversat, tot este cel mai bine platit actor de la Hollywood. He's winning.
Theodoric pe 18 iulie 2013 21:07
Au uitat sa mentina pe Nic Cage....cate zmeure are si are un salariu mai mare decat unul care n-are nici un premiu prost
AndreBlack pe 18 iulie 2013 22:41
Ar mai fi trebuit inclus in lista si Ryan Gosling (Gangster Squad , The Place Beyond The Pines) si Jeremy Renner .
Sorin87 pe 18 iulie 2013 23:04
Robert Downey Jr. isi merita toti banii pentru seria Iron Man bravo
HahaNu pe 19 iulie 2013 01:39
Christian Bale pentru seria Batman, chiar nu a avut incasari filmul?
Alice98 pe 22 august 2013 12:53
Robert Downey Jr. si-a castigat corect banii dupa rolul extraordinar interpretat in IronMan 3

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells