Ce spun criticii străini despre Avengers: Infinity War

de Cristina Grigore în 26 Apr 2018
Filmul se lansează din acest week-end şi în cinematografele noastre

Infinity War, filmul ce va aduce laolaltă supereroii Universului Cinematografic Marvel, se pregăteşte să intre – din acest week-end – şi pe marile noastre ecrane. Criticii străini l-au primit cu entuziasm, în cea mai mare parte. Spectacolul oferit pare să fie umbrit doar de aglomerarea de staruri de pe ecran.

“Marvel a făcut-o din nou – de această dată, la scară şi mai mare”, a scris David Edelstein de la publicaţia Vulture.

Avengers: Infinity War va uimi, va electriza publicul şi îl va face să vrea să îi descrifreze puzzelurile. Este surprinzător, extravagant la maxim, va captiva spectatorii mai ceva ca o sută de milioane de viori…”, a mai spus el.

Owen Gleiberman, de la Variety, a numit filmul “un spectacol de acţiune inteligent şi şarmant, în acelaşi timp un pic cam aglomerat şi forţat”.

„Infinity War este precum un carusel distractiv, dar copleşitor, în aşa fel structurat încât să ofere fiecărui erou şi fiecărei eroine câte ceva de făcut şi să îmbogăţească istoria acestora astfel încât să nu pară că doar sunt bifate unele puncte dintr-un plan. La un moment dat, începi să nu mai poţi spune clar ce anume face special fiecare personaj”, a mai spus el.

Filmul oferă totuşi „adrenalina unei aventuri spectaculoase şi unele replici foarte amuzante”, este de părere Peter Bradshaw de la The Guardian. „Este pur şi simplu un film distractiv de urmărit, cât se poate de sigur pe mitologia creată. Pică bine şi nota întunecată, apocaliptică”, a mai adăugat criticul.

Însă Tim Robbey de la The Telegraph crede că „structural, filmul se luptă să nu pară ca şi cum conţinutul unei cutii de jucării s-ar fi rostogolit pe scări şi a dezvăluit tot haosul format de amalgamul de membre şi accesorii”.

„Scenele exorbitante de acţiune vor satisface toate cerinţele publicului, doar că la intervale regulate. Pentru un film cu asemenea potenţial, vei avea uneori senzaţia că algoritmul aplicat în această privinţă nu este tocmai cel aşeptat”, a mai spus Robbey.

Sarah Deen, de la publicaţia Metrou, a spus însă că „în ciuda faptului că filmul include obişnuitele secvenţe bombastice şi pline de dinamism ale Marvel – scene de luptă ameţitoare, lucuri făcute bucaţi pentru totdeauna şi replici îndrăzneţe – Infinity War este mai mult decât un «popcorn-movie». Este un film despre sacrificiu, durere şi genocid”.

Exploreaza subiecte similare:

Avengers: Infinity War

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
boghiu_andrei pe 26 aprilie 2018 11:20
Sa nu vad obsetatii cum noteaza cu 10 si 9 acest film..E un film de maxim 8.
danny987 pe 26 aprilie 2018 12:07
9 si 10 primesc capodoperele.eu i-as da un 7,5 filmului nostru.
twitch958 pe 29 aprilie 2018 19:01
e amuzant cum vorbesti despre mine fara sa ma cunosti, tipic romanesc te intereseaza de vecinu :))) eu m-am bagat in seama? tu comentezi pe tot site-ul cat nu suporti filmele cu supereroi si le-ai dat la toate 1 pe rand :))) am vazut deja avengers, nu trebuie sa ma grabesc, dar la creierul tau mic daca vezi un film cu supereroi esti direct copil sau n-ai nimic in cap si le dai bani astora sa mai faca :))) greu scoti romanu din ignoranta, tot cu ale tale ramai. ne faci pe toti prosti ca mergem la un film dar tu votezi filmele fara sa le vezi si stai sa te plangi pe tot internetul vai cat nu suporti filmele de genul.. esti extrem de penibil si te las sa mori in ignoranta, ultimul raspuns, te-am pupat
ishmael pe 27 aprilie 2018 11:05
e interesant cum pe imdb are 68 la Metascore: mi se pare destul de scazut, tinand cont ce note au primit ultimele Marvel. cred ca au fost mai mult decat siguri ca oricum vor rupe la box office si nu au vrut sa isi micsoreze profitul platind chiar toti criticii :)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells