Birds of Prey, cele mai slabe încasări dintre filmele din Universul extins DC

de Gloria Sauciuc în 10 Feb 2020
Nu și-a acoperit nici bugetul de producție cu încasările de la debut

Birds of Prey (and the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn) a avut un succes moderat comparativ cu așteptările, strângând abia 33.250.000 de dolari în urma premierei în 4236 de săli din America. Global a adunat 81.250.000 de dolari, de pe 78 de piețe internaționale, la un buget de producție de 84.500.000 de dolari.

Sequel-ul la Suicide Squad din 2016, cu Margot Robie în rolul lui Harley Quinn, are acum recordul rușinos de a avea cele mai slabe încasări dintre filmele din Universul extins DC. Înainte de Birds of Prey, Shazam! a avut cea mai slabă lansare, cu 53 milioane de dolari.

Eșecul filmului este, într-un fel, surprinzător, deoarece cronicile pentru Birds of Prey sunt favorabile comparativ cu cele ale predecesorului. Totuși, Suicide Squad - care a debutat cu încasări de 133 milioane de dolari - era nerecomandat sub 15 ani, dar se lăuda cu personaje mai colorate, precum Joker-ul. Birds of Prey are o galerie de personaje mai puțin celebre, însă erau așteptări să aducă măcar 50 de milioane de dolari peste weekend pe teritoriul american, scrie Variety. 

Birds of Prey, care a costat 84.500.000 de dolari fără a lua în calcul bugetele de marketing și de distribuție, ar putea reveni în topuri săptămânile următoare, în lipsa unei concurențe directe. Sursele de la studiourile concurente estimează că ar fi nevoie să câștige 100 de milioane de dolari la box-office-ul local din America pentru a nu ieși pe pierdere.

Filmul a avut și premiera internațională, atrâgând o modică sumă. Studioul susține că, în părți ale Asiei de Sud-Est, frica de coronavirus a boicotat mersului la film

Cu regia semnată de Cathy Yan și cu scenariul semnat de Christina Hodson, Birds of Prey începe după finalul acțiunii din Suicide Squad. Harley Quinn se luptă să se descurce după despărțirea de Joker (Jared Leto). În această inițiativă, ea se alătură unei bande de fete rele - Huntress (Mary Elizabeth Winstead), Black Canary (Jurnee Smollett-Bell) și o femeie detectiv din Gotham, Renee Montoya (Rosie Perez) pentru a salva pe o adolescentă de baronul delincvenței din Gotham, Masca neagră (Ewan McGregor). Comparativ cu cronicile devastatoare pentru Suicide Squad, Birds of Prey a avut un rezultat favorabil, cu un scor de 80% pe Rotten Tomatoes și un B+ la CinemaScore.

Dacă Birds of Prey nu reușește să își ia avânt, va fi un alt rezultat slab pentru Warner Bros. Cu excepția filmului Joker, studiourile sunt disperate să mai aibă un succes după o serie de eșecuri cu Doctor Sleep, The Goldfinch, și Richard Jewell. Totuși, universul DC Extended a înregistrat câteva puncte forte cu succesele lui Wonder Woman și Aquaman.

Între timp, după trei săptămâni consecutive pe locul 1 la box-office-ul american, Bad Boys for Life de la Sony a căzut pe locul doi, cu încasări de 12 milioane dolari. Sequel-ul de acțiune, cu Will Smith și Martin Lawrence, a reușit să strângă suma impresionantă de 166 milioane dolari. Bad Boys for Life a avut cronici favorabile și internațional, unde filmul a strâns 170 de milioane dolari pentru o încasare globală de 336 milioane dolari.

Înaintea Oscarurilor, filmul de la studiourile Universal 1917, văzut drept candidatul numărul 1 al anului, a ajuns pe locul 3 în box office-ul american cu 9 milioane dolari. Filmul, cu regia semnată de Sam Mendes și plasat în anii Primului Război Mondial, a strâns încasări de 132 milioane dolari în Statele Unite și 287 milioane dolari global. 

Universal, de asemenea, a ajuns pe locul patru cu Dolittle, încasând 6,6 milioane dolari în cel de-al patrulea weekend de la premieră, având încasări de 63 de milioane. La box-office-ul global, filmul pentru întreaga familie cu Robert Downey Jr. a încasat 158,7 milioane, însă la un cost de 180 milioane de dolari filmul încă mai are până să iasă de pe minus.

Jumanji: The Next Level de la Sony a completat topul 5 la americani, atrăgând alte 5 milioane dolari. De la debutul din decembrie, sequel-ul a atras 298 milioane dolari în America de Nord și 470 milioane dolari în afara SUA, pentru un total global de 768 milioane de dolari.

Și, cu tot cu startul dezamăgitor de la Birds of Prey, vânzările de bilete au crescut în SUA cu aproape 10% de anul trecut, conform Comscore.

 

Exploreaza subiecte similare:

Birds of Prey: And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn, Suicide Squad, Shazam!, Jumanji: The Next Level, 1917, Dolittle, Cathy Yan, Christina Hodson, Bad Boys for Life, Doctor Sleep, The Goldfinch, Richard Jewell, Wonder Woman, Aquaman

Alte știri din cinema

Ultimul sezon al serialului supranatural Preacher, din 20 februarie exclusiv la AMC

„Este amuzant în maniera în care Kafka e amuzant, în plus cu urmăriri de mașini și explozii”, scrie despre sezonul final publicația The Verge

Pentru violență, Mulan e primul remake live-action al Disney cu rating puţin permisiv

Chiar și așa, ratingul acordat face posibilă vizionarea filmului de către familii

Serialul Doctorul cel bun „transmite un mesaj de speranță”

Sezonul 2 din The Good Doctor/Doctorul cel bun rulează joia, de la ora 22.00, la AXN

Prima imagine cu Cletus Kasady, alias Carnage din Venom 2

În benzile desenate, simbiotul Venom fuzionează cu Kasady

Părerea ta

Spune-ţi părerea
spartacus pe 10 februarie 2020 11:12
Cam aici se ajunge când minți înguste și cu rol de decizie în acest domeniu cred că anumite curente aflate în vogă la un moment dat (aici - ”feminismul”) garantează automat și un succes financiar cu orice idee. Aștept și un film, inerent zic eu, care să se axeze exclusiv pe drepturile persoanelor LGBT și doar cu astfel de personaje ca să le iasă din cap și ideea asta!
Phantom_sub pe 11 februarie 2020 11:28
E doar începutul...
cavallioty pe 17 februarie 2020 17:49
esti foarte impotriva acestui film desi nu l-ai vazut,atunci cand il vezi cap coada poti sa iti faci o parere nu urmarind trailere si citind parerile altora

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells