Avengers: Endgame, record de încasări la debut - a obţinut 1,2 miliarde de dolari global

de Cristina Grigore în 29 Apr 2019
Pelicula a devenit filmul cu cele mai mari încasări la debut, obţinute în cea mai scurtă perioadă de timp

Cel de-al patrulea şi ultimul film din seria Avengers a spulberat recordurile şi aşteptările analiştilor la box office cu încasările sale, ajunse în numai cinci zile la 1,2 miliarde de dolari internaţional, potrivit datelor obţinute de boxofficemojo.com.

Avengers: Endgame a devenit filmul cu cele mai mari încasări la debut, obţinute în cea mai scurtă perioadă de timp. A întrecut astfel limitele atinse de predecesoriul său din franciză, Avengers: Infinity War, ce a strâns, global, 640,5 milioane de dolari, în 11 zile de la debutul pe marele ecran.

Pelicula s-a lansat vineri în cinematografe – cu unele proiecţii în avans joi seara – şi a depăşit şi recordul încasărilor în Statele Unite şi Canada cu cele 350 milioane de dolari strânse, întrecând astfel suma maximă obţinută la debut pe teritoriul nord-american tot de Infinity War (258 milioane de dolari).

În afara Statelor Unite, Avengers: Endgame a obţinut 859 milioane de dolari, din care 330,5 au provenit numai din China. La această categorie, recordul a fost deţinut până acum de al nouălea film din seria The Fast and The Furious, The Fate of the Furious, care strâns 443,1 milioane de dolari în 2017.

Cu această cifră a încasărilor, Disney şi-a acoperit deja cheltuielile făcute cu producţia şi promovarea filmului. Rămâne de văzut dacă va întrece şi recordul „suprem” la box office – cele mai mari încasări internaţionale obţinute până acum de o producţie cinematografică, deţinut de Avatar-ul lui James Cameron (2,787 miliarde de dolari).

Exploreaza subiecte similare:

Avengers: Endgame, Avengers: Infinity War, Fast & Furious 8

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Manusa pe 29 aprilie 2019 16:56
Nu este de mirare ca are atatea incasari, este cred cel mai asteptat film al anului, cel putin, astazi cand am mers sa il vad sala era plina. Sunt curios daca va depasi Avatar in ceea ce priveste incasarile, sau macar sa se apropie.
spartacus pe 29 aprilie 2019 17:27
Să fim serioși: având in vedere că ultimul ”episod” din AVENGERS a strâns în numai cinci zile suma de 1,2 miliarde de dolari internaţional, este clar că-i doar o problemă de timp (foarte scurtă) până când va doborî recordul lui AVATAR, acesta este convingerea mea absolută. Sunt curios doar la ce nivel va ajunge la finalul acestui an doar... :)))))
camaleonii pe 29 aprilie 2019 20:59
"A întrecut astfel limitele atinse de predecesoriul său din franciză, Avengers: Infinity War, ce a strâns, global, 640,5 milioane de dolari, în 11 zile de la debutul pe marele ecran."
e na :)))))) 11 zile? poate mai verifici informatia Cristina.
p.s: nu trece de Avatar

danny987 pe 29 aprilie 2019 21:29
50% sanse sa treaca de Avatar.
ishmael pe 30 aprilie 2019 19:25
Avatar a avut buget 237mil; Endgame a costat 400mil. tinand cont ca in weekendul 2 cam scad incasarile, nu ma astept sa treaca de Avatar
Gabriel56 pe 5 mai 2019 13:32
2.2-2.7 miliarde boxoffice cam pe aici va ajunge.astazi 05 may va face 2miliarde usd

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells