Anunțul de casting pentru următorul proiect al lui Quentin Tarantino conține cuvântul „curve” în titlu

de Gloria Sauciuc în 10 Iun 2016
Postarea agenției de casting cerea ca toate solicitantele să aibă „sânii naturali” și să pună cuvântul „curvă” la subiectul mesajului

Chemarea la casting pentru un nou proiect al lui Quentin Tarantino a provocat controverse după ce o postare pe Facebook a invitat „curvele” să se înscrie. Postarea, ulterior ștearsă, a apărut pe pagina unei agenții de casting și începea astfel: „Casting pentru curve pentru proiectul lui Quentin Tarantino (Casting Whores for Quentin Tarantino project)”, scrie theguardian.com. Postarea cerea ca toate solicitantele să aibă „sânii naturali” și să pună cuvântul „curvă” la subiectul mesajului.

Cei de la Women and Hollywood au contactat agenţia, care a a mai avut probleme din cauza unor postări similare anterioare. Aceasta a susținut că acel cuvânt injurios este chiar din scenariu.

„Chemarea la casting sau includerea femeilor în scenariu cu descrierea „curve” nu este în regulă. Nici să ceri actrițelor să aplice cu fotografii și CV pentru rolul „curvă”. În afară de faptul că există cuvinte mai potrivite de folosit dacă se caută să se distribuie femei care lucrează în industria sexului, această descriere este, de fapt, un exemplu tipic de sexism de la Hollywood, mai ales pentru că se referă la roluri pentru femei”, a scris blogul feminist Women and Hollywood.

Filmul nu apare încă pe pagina IMDB a lui Quentin Tarantino. Ultimul său proiect, „Cei opt odioşi”, a atras controverse pentru comportamentul abuziv la care era supus personajului feminin al filmului, jucat de Jennifer Jason Leigh.

Anul trecut, un tweet al lui Rose McGowan dădea detalii despre chemare la casting pentru un film cu Adam Sandler, care cerea femeilor să poarte haine care „arată decolteul” şi le încuraja să poarte „sutiene push-up”. La începutul acestui an, utilizatorulTwitter @femscriptintros a distribuit o selecție de tweet-uri despre modalităţile sexiste prin care femeile sunt introduse în scenarii. Actriţele au parte de descrieri cu caracter sexist precum „apare având o înfăţişare medie (dar, de fapt, are potențial să fie drăguţă dacă ar fi îmbrăcată diferit!)” sau „este de fapt drăguţă, chiar fără machiaj”.

Alte știri din cinema

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Părerea ta

Spune-ţi părerea
0ctavian pe 13 iunie 2016 17:59
film (de tarantino) implica personaje ce mor in impostaze macabre nimeni nu clipeste ...
film (de tarantino) are cuvantul "curve" in titlu toata lumea isi pierde mintile....
...
hai sa nu exageram. nu mai suntem in sec 17. nu e nimic socant.

PS: sunt un f mare fan al lui tarantino...

Han_Solo pe 14 iunie 2016 14:22
si al 9gag.com se pare :)
0ctavian pe 14 iunie 2016 21:25
si nu sunt singurul se pare :)
Han_Solo pe 14 iunie 2016 14:22
Feminazi.
Cum naibe sa nu ceri poza la CV pentru actrite?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells