Angelina Jolie, întristată de moartea bărbatului a cărui poveste o va spune în noul său film, Unbroken

de Cristina Grigore în 4 Iul 2014
Louis Zamperini, prizonier de război și fost atlet olimpic, va ajunge în iarnă pe marile ecrane cu o poveste de viață uimitoare

Americanul Louis Zamperini, sursa de inspirație a ultimului film regizat de Angelina Jolie, a încetat din viață la 97 de ani, anunță People.com. Fost prizonier de război în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, ajuns în captivitate după 47 de zile în care a supraviețuit singur pe mare, Zamperini a fost numit ulterior, datorită rezistenței și curajului său nemăsurat, erou de război.

Vestea morții lui Zamperini a fost primită cu tristețe și de noua sa prietenă, actrița și regizoarea Angelina Jolie, care a menționat în declarația sa: Pierderea este imposibil de măsurat în cuvinte. Îi suntem recunoscători pentru felul în care ne-a îmbogățit viețile și pentru că am avut șansa să îl cunoaștem. Ne va lipsi enorm”.

Fost star al Jocurilor Olimpice de la Berlin, din 1936, Zamperini a luptat ulterior în cel de-Al Doilea Război Mondial. Când bombardierul său s-a prăbușit în Pacific, a reușit să supraviețuiască aproape două luni într-o barcă de salvare. Eșuat pe o insulă japoneză, a petrecut doi ani în captivitate.

Bazat pe romanul autoarei Laura Hillenbrand, filmul Unbroken, în regia lui Jolie, va intra în cinematografe pe 25 decembrie. Scenariul a fost adaptat de frații Joel și Ethan Coen.

Exploreaza subiecte similare:

Angelina Jolie, Laura Hillenbrand, Ethan Coen, actor

Alte știri din cinema

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells