Academia Americană de Film invită 842 noi membri, de la Lady Gaga și Tom Holland, la regizori europeni

de Gloria Sauciuc în 7 Iul 2019
Academia încearcă să rezolve problema unei ponderi exagerate a bărbaților albi în rândul votanților la Oscar

În cadrul unui efort continuu de a crea diversitate în rândul votanților pentru Premiile Oscar decernate anual de către Academia Americană de Film, 842 de artiști și de persoane din lumea filmului, din 59 de țări, au fost invitate anul acesta, scrie indiewire.com. 

Academy of Motion Picture Arts and Sciences/Academia Americană de Film continuă efortul de a coopta noi membri, cu o nouă listă care pune accentul pe egalitatea între sexe. În 2018, Academia de Film invitase 928 de membri noi.

Ca de obicei, principalii invitați sunt actorii, însă - de data asta - majoritatea invitaților vine din rândul non-americanilor...

Ramurile devenite mai active au cerut ca persoanele eligibile să devină membri ai Academiei, lăsând decizia finală în seama Consiliului de conducere.

Persoanele de culoare (29%) și femeile (50%) sunt printre numeroșii invitați, pe măsură ce Academia încearcă să rezolve problema unei ponderi exagerate a bărbaților albi.

Ca de obicei, principalii invitați sunt actorii, însă - de data asta - majoritatea invitaților vine din rândul non-americanilor.

21 de câștigători de Oscar sunt printre membrii nou-invitați, printre care Guy Nattiv (Skin), directorul de imagine Jimmy Chin (Free Solo), Phil Lord și Chris Miller (Spider-Man: Into the Spider-Verse), ca și 82 de nominalizați la Oscar, printre care Lady Gaga și Marina de Tavira. Tânărul Spider-Man, Tom Holland (Avengers: Endgame, Spider-Man: Homecoming) este și el printre invitați.

Procentajul femeilor în cadrul Academiei s-a ridicat de la 25% în 2015 la 32% în 2019

Zece dintre cele 17 branșe au invitat mai multe femei decât bărbați. Procentajul femeilor în cadrul Academiei s-a ridicat de la 25% în 2015 la 32% în 2019.

Pentru persoanele de culoare, procentajul a crescut de la 8% în 2015 la 16%. Dacă cei mai mulți acceptă invitația Academiei, în 2020 vor fi 9042 de votanți, față de 8200 cât sunt la ora actuală.

Multe nume din televiziune, dar cu roluri și pe marile ecrane au fost invitate de către Academie, printre care Alexander Skarsgard, Elisabeth Moss, Sterling K. Brown.

Regizori europeni precum Matteo Garrone (Dogman, Tale of Tales), Eva Husson (Girls of the Sun), franțuzoaica Mélanie Laurent, Jasmila Žbanić (One Day in Sarajevo, Grbavica), canadiencele Alison Maclean și Nisha Ganatra au fost invitați să facă parte din Academie.

De asemenea, scriitori precum Gillian Flynn (Widows, Gone Girl), Roman Coppola (Isle of Dogs, Moonrise Kingdom), Jane Goldman (Kingsman: The Golden Circle, Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children), Christopher Miller – Spider-Man: Into the Spider-Verse, 21 Jump Street, Deborah Moggach – Tulip Fever, Pride & Prejudice, Marti Noxon – Fright Night, I Am Number Four, Phil Lord (Spider-Man: Into the Spider-Verse, 21 Jump Street), Jenny Lumet (The Mummy, Rachel Getting Married), Maïwenn – My King, Polisse, Matt Manfredi – Destroyer, Clash of the Titans etc.

Exploreaza subiecte similare:

Phil Lord, Chris Miller, Lady Gaga, Marina de Tavira, Gemma Chan, Alexander Skarsgård, Elisabeth Moss, Mélanie Laurent, Matteo Garrone, Tom Holland

Alte știri din cinema

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Părerea ta

Spune-ţi părerea
blackmore pe 7 iulie 2019 14:46
Pe Lady Gaga o cheama sa vada daca stie cum o cheama? Sau sa nu le strice media de prostie?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells