Academia Americană de Film îi interzice lui Will Smith participarea la gala Oscar pentru următorii 10 ani

de Marina Florea în 9 Apr 2022
Consiliul de conducere al Academiei Americane de Film s-a întâlnit vineri să stabilească un răspuns comun vizavi de comportamentul actorului Will Smith la cea de-a 94-a ediție a Oscarurilor, atunci când l-a pălmuit pe comediantul Chris Rock.

La doisprezece zile după ce Will Smith l-a pălmuit și înjurat pe Chris Rock la cea de-a 94-a ediție a Galei Oscarurilor, Academia de Film a luat decizia ca Smith - căruia de altfel i-a fost decernat Oscarul pentru Cel mai bun actor în aceeași seară (rolul din biopicul King Richard) - va fi exclus atât de la premii cât și de la alte evenimente ale Academiei pentru următorii 10 ani.

Smith își va păstra Oscarurile câștigate și rămâne eligibil pentru viitoare nominalizări, a mai precizat Academia, scrie hollywoodreporter.com.

Consiliul de conducere de 54 de persoane a avut o sesiune vineri pentru a stabili ce măsuri urmează să fie stabilite vizavi de Will Smith. Până acum o săptămână, atunci când Will Smith își anunța demisia din rândurile organizației, actorul se aștepta la o reacție dură, suspendare sau excludere, știind foarte bine regulile impuse de Academie după mișcarea #MeToo.

Multe persoane din lumea filmului și-au exprimat scandalizarea vizavi de comportamentul lui Will Smith, despre care el însuși a recunoscut că a fost „șocant, dureros și fără scuze”. Unii chiar i-au cerut înapoi statueta pe care o primise și au cerut să nu mai fie eligibil pentru Oscaruri. La rândul ei, Academia a insistat ca să nu mai fie permise, pentru laureați, deviații nici în afară și nici pe ecran - de exemplu în cazurile lui Harvey Weinstein și Roman Polanski.

Smith, unul dintre cei mai populari actori de Hollywood, a reacționat violent la o glumă a lui Chris Rock îndreptată către problema cu calviția a soției lui Smith, actrița Jada Pinkett Smith, care are alopecie - o boală ce produce pierderea părului (se pare că Rock, neștiind că aspectul Jadei Pinkett Smith are o cauză patologică, a improvizat o glumă în necunoștință de cauză, scrie THR). Desigur că Pinkett Smith nu a apreciat gluma, și l-a îndemnat pe Will Smith - care surprinzător inițial ar fi râs la glumă - să ia măsuri, în timp ce publicul se uita siderat, mai notează THR.

Dawn Hudson, CEO Academiei de Film și președintele David Rubin, alături de producătorul Will Packer au fost criticați aspru pentru faptul că nu l-au dat afară pe Smith din sala Dolby, unde se ținea gala. Aceștia au dat ulterior declarații confuze. Smith a rămas la ceremonie până la finalul acestia, apoi a refuzat să participe la Balul Academiei dar a participat mai apoi la petrecerea Vanity Fair, unde a dansat pe propriile sale melodii. Nu și-a cerut scuze de la Rock până luni.

Într-o scrisoare adresată membrilor după ședința de vineri, Hudson și Rubin au recunoscut că „nu au avut răspunsul adecvat la situația de pe scenă” și și-au cerut scuze că au fost surprinși nepregătiți pentru un gest fără precedent. De asemenea, și-au exprimat „profunda recunoștință pentru Chris Rock pentru faptul că și-a păstrat calmul în situații excepționale” și le-a mulțumit „gazdelor, nominalizaților, prezentatorilor și câștigătorilor pentru curajul și tactul din timpul emisiunii”.

La scurt timp după, Smith, printr-un purtător de cuvânt, a dat o declarație proprie: „Accept și respect decizia Academiei”.

Exploreaza subiecte similare:

King Richard, Will Smith, Chris Rock, Jada Pinkett Smith

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells