2013: filme de acţiune

de Ştefan Dobroiu în 11 Feb 2013
Urmăriri, schimburi de focuri şi lupte corp la corp

Îţi povesteam ieri despre Jack Ryan, noul film inspirat de personajul lui Tom Clancy, aşteptat pe marile ecrane în decembrie (detalii AICI). Astăzi îţi trecem în revistă cele mai interesante titluri de acţiune din 2013, mai ales că săptămâna aceasta se dezlănţuie pe ecrane noul Die Hard.

Sunt mai bine de 17 ani de la seara când îl vedeam pentru prima oară pe micul ecran pe Bruce Willis în rolul lui John McClane. De vinerea asta ne reîntâlnim cu fostul poliţist atât de priceput se dejoace planuri criminale. Îl vom însoţi în aventura sa moscovită, în care face echipă cu fiul său Jack (Jai Courtney), deschizând drumul unor sequeluri cu acesta drept protagonist. Cinemagia o să vadă filmul miercuri şi o să-ţi spună dacă merită să vezi Die Hard 5 în formatul IMAX.

Jason Statham se dezlănţuie în Parker, aşteptat pe 1 martie, iar Dwayne Johnson va aştepta luna aprilie pentru a dovedi încă o dată că a devenit unul dintre cele mai mari nume ale genului action: în Snitch el se infiltrează în banda unui traficant de droguri, riscându-şi viaţa pentru a obţine informaţii în stare să-l arunce pe gangster după gratii.

Încă ne întrebăm de ce a fost nevoie de un sequel la G.I. Joe, dar combinaţia Dwayne Johnson şi Bruce Willis par a sugera că G.I. Joe: Represalii ar putea să ne atragă atenţia la sfârşitul lui martie. Filmul a fost convertit 3D şi, având în vedere că studiourile au amânat premiera cu nouă luni pentru conversie, sperăm că au făcut-o ca lumea. Bruce Willis îl interpretează pe Joe Colton, cel care a pus bazele primei echipe G.I. Joe, iar miza este de această dată colosală: organizaţia Cobra controlează principalii lideri ai lumii, iar eroii trebuie să facă tot ce e nevoie pentru a salva democraţia.

Ultimii cinci ani ne-au făcut să credem că Gerard Butler este o adevărată piază rea pentru un film, dar oare se vor schimba lucrurile cu Olympus Has Fallen? Trailerul ni se pare promiţător, iar subiectul, care se învârte în jurul faptului că preşedintele SUA (Aaron Eckhart) este luat ostatic în Casa Albă, poate fi dezvoltat în multiple direcţii captivante. Cade pe umerii unui fost agent secret (Butler) să rezolve această criză. Interesant este că în iulie ne loveşte un film cu subiect asemănător: White House Down, regizat de germanul Roland Emmerich, are în vizor tot un agent secret (Channing Tatum) cu o misiune asemănătoare, salvarea preşedintelui american (Jamie Foxx) de la atacul unui grup terorist ce ia cu asalt Casa Albă.

O să-l revedem pe Bruce Willis în Red 2, iar cu Mark Wahlberg, de văzut de weekendul trecut în Broken City, ne reîntâlnim în 2 Guns, în care face echipă cu Denzel Washington. Cei doi sunt doi agenţi care pică, nu se ştie cu ce consecinţe, într-o capcană întinsă de mafie. Dacă e să ne uităm la cifrele din trecut, sunt toate şansele ca şi Fast & Furious 6 să se bucure din succes. Iar avem de-a face cu Dwayne Johnson, dar şi cu un Vin Diesel în plină formă. Plus Michelle Rodriguez, înviată din morţi şi imposibil de ignorat.

Rodriguez îşi reia rolul şi în Machete Kill, continuarea lui Machete, care îngrămădeşte pe generic nume ca Mel Gibson, Charlie Sheen, Antonio Banderas, Lady Gaga, Jessica Alba, Sofia Vergara şi, pentru publicul mai fraged, Vanessa Hudgens. Cu asemenea distribuţie nici nu ne mai interesează ce face Machete, interpretat de acelaşi Danny Trejo.

Ce film de acţiune aştepţi cel mai mult în 2013?

Exploreaza subiecte similare:

Bruce Willis, Dwayne Johnson, Mark Wahlberg, Gerard Butler, Olympus Has Fallen, White House Down, Machete Kills, G.I. Joe: Retaliation, Aaron Eckhart, A Good Day to Die Hard, Jason Statham, Parker, Snitch, Red 2, 2 Guns, Denzel Washington

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
legolas05 pe 11 februarie 2013 13:08
G.I. Joe
Crynick pe 11 februarie 2013 14:35
multe filme proaste anul asta.
blackheart4you pe 11 februarie 2013 19:43
in fiecare an apar filme bune si filme rele asta-i clar
lostinlove78 pe 11 februarie 2013 15:26
sherlock Holmes :)
Razvan600 pe 11 februarie 2013 15:32
G.I. Joe
cristi23 pe 11 februarie 2013 15:39
filme bune..cam toate sunt de vazut......
SANDA45 pe 11 februarie 2013 15:44
Parker.
AndreBlack pe 11 februarie 2013 15:46
G.I. Joe , Fast 6 si Parker .
Bayard pe 11 februarie 2013 16:42
Olympus Has Fallen, mi-a placut trailerul, in rest.... asteptari minuscule. Nu inteleg de ce nu pot intra pe lista asta si filmele SF. De exemplu, poate cineva sa spuna ca Pacific Rim nu e un film de actiune???? :)
piccolodaimao22 pe 11 februarie 2013 20:00
ala film...deabi astept
Macabru pe 11 februarie 2013 18:45
Fast & Furious 6, categoric !! Poate si Parker, doar datorita ca joaca Jason Statham. Cu toate ca ultimele filme ale lui au fost "slabute", zic ca merita vizionat. In rest, da.. multe balarii de pelicule.
blackheart4you pe 11 februarie 2013 19:42
Parker FF6 Red 2
monicarusu25 pe 11 februarie 2013 20:36
super! joaca actorii mei favoriti.
Ellena_Gabriella pe 12 februarie 2013 05:55
Machete..Die Hard 5 !
cosmin_kedii pe 13 februarie 2013 11:10
Astept cu nerabdare tOt ce iese
alex_il_fenomeno pe 9 martie 2013 09:54
Filme bune sunt, fara doar si poate.
puffulette pe 16 martie 2013 18:58
G.I. Joe
SQueeZer pe 11 ianuarie 2014 19:34
G.I. Joe, Fast and Furious 6, Elysium, Riddick...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells