10 lucruri mai puțin știute despre filmul Scent of a Woman

de Georgiana Dorobanțu în 16 Sep 2020
În urmă cu 28 de ani, în anul 1992, a fost lansat filmul Scent of a Woman, regizat de Martin Brest. Un adevărat succes de box office, Parfum de femeie este considerat deja un film clasic, iar interpretarea lui Al Pacino, actorul din rolul principal, este una exemplară.

Filmul spune povestea lui Charlie Simms, un tânăr care se angajează ca asistentul lui Frank Slade, un colonel care și-a pierdut vederea. Iată câteva lucruri mai puțin știute despre filmul Scent of a Woman:

1. Scent of a Woman este un remake după un film italian din anul 1974 numit Profumo di Donna. Filmul original a fost nominalizat la Oscar pentru Cel mai bun film străin și Cel mai bun scenariu. Acesta este motivul pentru care în filmul lui Martin Brest se fac referiri la Italia, iar numele fetei cu care Al Pacino dansează tango este Donna, care înseamnă femeie în italiană.

2. Ambele filme se bazează pe romanul jurnalistului Giovanni Arpino, numit „Il Buio e il Miele”, însă numai elementele centrale au fost folosite - povestea unui bărbat orb morocănos, în compania unui tânăr.

3. Jack Nicholson ar fi trebuit să interpreteze rolul lui Frank Slade, dar faimosul actor a refuzat oferta după ce a citit scenariul. Dustin Hoffman și Joe Pesci au fost luați în considerare pentru acest rol.

4. Al Pacino a refuzat rolul, dar apoi s-a răzgândit la insistențele agentului său.

5. Matt Damon, Brendan Fraser și Ben Affleck au mers la audițiile pentru rolul lui Charlie, însă Chris O'Donnell a primit rolul. De asemenea, există informații că Leonardo DiCaprio a fost la un pas de a primi rolul, însă producătorii au decis că este prea tânăr. Starul din Titanic avea 18 ani la acea vreme.

6. Scent of a Woman a fost punctul de cotitură din cariera lui Philip Seymour Hoffman. A participat de cinci ori la audiții înainte de a primi rolul. Înainte de acest film, regretatul actor a avut roluri minore și a lucrat ca merchandiser într-un supermarket. După rolul din Parfum de femeie a fost remarcat și a primit oferte pentru proiecte importante.

7. Al Pacino și-a luat rolul foarte în serios. Pentru a intra cât mai bine în pielea unui personaj orb, Pacino a primit consiliere din partea unei școli pentru persoane nevăzătoare. Cât timp a lucrat la acest film, actorul s-a comportat și în afara platoului de filmare ca un nevăzător: nu făcea contact vizual cu alți oameni și nu își ațintea privirea asupra lucrurilor.

8. Pacino ar fi trebuit să poarte lentile speciale care să-l ajute să interpreteze mai bine rolul, însă s-a renunțat la idee după ce s-a descoperit că ar putea să-i afecteze ochii.

9. Gabrielle Anwar a repetat scena de tango singură timp de trei săptămâni. Al Pacino nu a exersat deloc. Ulterior, actrița a dezvăluit că în timpul dansului Pacino a călcat-o pe picioare și aproape i-a rupt degetele, dar nu a considerat că este o problemă. „Este Al Pacino, pentru numele lui Dumnezeu. Nu mă puteam plânge”, a declarat Anwar.

10. Unele scene au fost filmate în Hotelul Plaza din Manhattan, care îi aparținea lui Donald Trump la acea vreme. Câțiva ani mai târziu, Chris O'Donnell a dezvăluit într-un interviu că inițial ar fi trebuit inclusă o scenă în film în care să apară Trump împreună cu soția sa de atunci, Marla Maples. Dar scena a fost tăiată.

Exploreaza subiecte similare:

Scent of a Woman, Al PAcino, Jack Nicholson, Matt Damon, Ben Affleck, Gabrielle Anwar, Philip Seymour Hoffman

Alte știri din cinema

Noi imagini din Moarte pe Nil. Templul de la Abu Simbel, recreat

Filmul va ajunge în săli pe 23 octombrie

Iată cum ar fi trebuit să arate, de fapt, Ultron, unul din villainii memorabili din seria Avengers

Viziunea regizorului Joss Wheedon nu a fost aprobată

Reacții la Tenet: un film de spionaj ca un cub Rubik

Sarcina protagonistului este de a investiga, și posibil de a influența, diverse arme și instrumente de luptă „inversate”, care se întorc din timp și spațiu, animate de o tehnologie necunoscută dintr-un viitor tenebros

Tenet: încearcă nu să-l înţelegi, ci să-l simţi

Captivant şi imprevizibil, thrillerul lui Christopher Nolan îşi derutează publicul

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells