1 aprilie. Cinci filme care v-au păcălit

de Gloria Sauciuc în 1 Apr 2014
Cannibal Holocaust, de exemplu, părea atât de „real” în anul 1980 încât regizorul a fost cercetat pentru crimă, ulterior achitat

Marcată mai întâi în Europa, Ziua Păcălelilor a emigrat peste Ocean şi apoi pe tot globul. Să vedem ce filme ne-au păcălit, de-a lungul timpului, chiar în afara datei de 1 aprilie. Să ne amintim că filmele de ficţiune ne propun acceptarea unei convenţii. Astfel încât, urmărim „povestea” acceptând cadrul ficţional.

Există, însă, un sub-gen care s-a impus în ultimii ani, „found footage”, promovat iniţial ca „material găsit”, deci ca înregistrarea a ceva ce s-a filmat, deci a existat cu adevărat. Şi, bineînţeles, că - de-a lungul timpului - au fost „găsite” materiale despre extratereştri, troli, vrăjitoare, activităţi paranormale.

Cannibal Holocaust, de exemplu, părea atât de „real” în anul 1980 încât regizorul a fost cercetat pentru crimă, ulterior achitat. Au urmat C'est arrivé près de chez vous, Cloverfield, seria Paranormal Activity, Troll Hunter, iar sub-genul continuă să tenteze regizorii - care încearcă să-l dezvolte cu filmări inovatoare şi efecte vizuale, păstrându-l totodată ancorat în realitate.

Nu credem că astăzi ipoteza veridicităţii mai e pusă în discuţie de spectatori, dar să recunoaştem că au fost filme care ne-au păcălit în trecut. Iată câteva exemple.

Vezi galeria foto

Exploreaza subiecte similare:

Cannibal Holocaust, Cloverfield, Trolljegeren, C'est arrive pres de chez vous, Paranormal Activity, Alien Autopsy, The War of the Worlds, The Amityville Horror, The Blair Witch Project

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
cosmin742000 pe 1 aprilie 2014 13:54
Cat de prost sa fi sa te lasi pacalit de "filme"precum Blair Witch Project sau Paranormal Activity ?
Bayard pe 1 aprilie 2014 16:32
Nu le-am vazut pe astea 2, dar am vazut un scurtmetraj facut ca un colaj de scene found footage, cu un om care se teme ca e urmarit de un criminal .... dupa 10 minute incepusem sa ma intreb daca e pe bune :).
alex_il_fenomeno pe 1 aprilie 2014 15:39
Alien Autopsy chiar era de 1 Aprilie...Celelalte puteau fi veridice, mai mult sau mai putin...
Macabru pe 1 aprilie 2014 18:12
Tot "Twilight" ramane cel mai bun film de 1 aprilie. Nicio sansa sa-l detroneze careva.
alexandru_popescu_emilian pe 1 aprilie 2014 19:50
K bine ai zis :))))
ovibug pe 1 aprilie 2014 21:28
Cannibal holocaust chiar a fost inspaimantator,la vremea aceea...
RaDooM pe 2 aprilie 2014 00:24
E clar o pacaleala cand un film cu caracter supernatural sustine ca ar fi bazat pe fapte reale. Intr-o lume in care religia e inca la putere, poti usor sa faci profit din astfel de pacaleli.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells