Articole Walk the Line

(2005)

Walk the Line - Povestea lui Johnny Cash

Joaquin Phoenix - În rolul lui Johnny Cash

Cand producatorul Cathy Konrad a vazut o fotografie de-a lui Joaquin Phoenix in care acesta degaja exact aerul tanarului Johnny Cash, regizorul Mangold s-a decis sa-i atribuie direct rolul, fara a mai organiza o auditie. "Era ceva in privirea lui Joaquin care sugera intocmai onestitatea caracteristica lui Johnny." isi aminteste Mangold. Johnny Cash a fost foarte incantat de alegere, intrucat apreciase rolul interpretat de Phoenix in filmul Gladiator / Gladiatorul, rol pentru care actorul a fost distins cu o nominalizare la Oscar.

La randul sau, Phoenix a primit cu deosebita placere propunerea. "Cand am aflat ca James Mangold vrea sa faca un film despre viata lui Johnny Cash, am fost gata sa accept sa joc in el fara macar sa citesc scenariul." isi aminteste actorul. Phoenix a fost atras de personalitatea plina de contradictii a lui Cash si si-a construit rolul pe baza observatiei lui June Carter conform careia Johnny ar avea doua personalitati: omul careia ea ii spunea John si un alter-ego pe care il numea Cash. Cash era omul nesabuit, incapatanat, egocentric si atras de partea intunecoasa a vietii, John era omul onest, vulnerabil si profund.

Pentru Phoenix, povestea de dragoste dintre Johnny Cash si June Carter a fost una foarte speciala. "Era o femeie care nu se preta la compromisuri si asta era ceva extrem de important pentru John. Avea nevoie de o astfel de persoana puternica in viata sa. Ii apreciase totdeauna muzica, dar cand a cunoscut-o a realizat ca, in multe sensuri, eract exact opusul sau. June avea o incredere in sine din care John a invatat foarte multe despre ceea ce inseamna a supravietui." explica actorul.

Reese Witherspoon - În rolul lui June Carter Cash Începuturile
Film - Walk the Line

Walk the Line

(2005)
Walk the Line - Povestea lui Johnny Cash
8.3 566 voturi 33 păreri
jinglebells