Articole Unknown

(2011)

Necunoscutul

Despre echipa de producție

JAUME COLLET-SERRA (regizor) s-a născut în Barcelona, Catalonia, Spania, în 1974. La începutul anilor '90, s-a mutat din Barcelona în Los Angeles pentru a studia arta cinematografică la Columbia College. La scurt timp după absolvire, și-a început cariera ca editor de film.

De la montajul de film, Collet-Serra a trecut la regie, începând cu videoclipuri muzicale și reclame la produse ca PlayStation, Budweiser, MasterCard, Miller Lite, Pontiac, Smirnoff Ice, Renault, Verizon și 7-UP. El a lucrat cu agenții ca McCann-Erickson, J. Walter Thompson, BBDO și TBWA\Chiat\Day.

Perspectiva stilizată, suprarealistă și adesea sumbră a lui Collet-Serra i-a atras în curând atenția producătorului Joel Silver, care l-a angajat să regizeze House of Wax în 2005. Apoi, în 2007, pasiunea lui Collet-Serra pentru fotbal l-a adus înapoi în Spania, unde a filmat Goal II: Living the Dream. Cel mai recent film al său este al treilea la care colaborează cu Silver, thrillerul Orphan.

JOEL SILVER (Producător), unul dintre cei mai prolifici și de succes producători din istoria cinematografiei, el a produs peste 60 de filme, inclusiv revoluționara trilogie The Matrix, cele patru filme Lethal Weapon și filmele de acțiune Die Hard și Predator. Până acum, producțiile realizate de Silver i-au adus venituri de peste 12 miliarde de dolari.

Casa de producție Silver Pictures a produs în 2009 filmul de aventură Sherlock Holmes. Regizat de Guy Ritchie, cu Robert Downey Jr. în rolul legendarului detectiv și cu Jude Law în rolul lui Watson, filmul a avut încasări de peste 500 milioane în întreaga lume. Silver produce în prezent si continuarea succesului Sherlock Holmes, a cărui premieră a fost anunțată în decembrie 2011.

Silver a mai produs și thrillerul de acțiune V for Vendetta, inspirat de apreciatul roman grafic omonim, cu Natalie Portman în rolul principal; thrillerul comic Kiss Kiss, Bang Bang scris și regizat de Shane Black, cu Robert Downey Jr., Val Kilmer și Michelle Monaghan și filmul fraților Wachowski , Speed Racer. De asemenea a produs Romeo Must Die cu Jet Li și Aaliyah; Exit Wounds cu Steven Seagal și DMX și Swordfish cu John Travolta, Hugh Jackman și Halle Berry.

Silver a avut un succes egal și în producțiile pentru televiziune. El a fost producătorul executiv al serialului CBS, Moonlight, un thriller romantic care prezintă o nouă variantă a vechii legende a vampirilor. Serialul a primit People’s Choice Award la categoria ,,drama preferată în anul de debut". Înainte de Moonlight, Silver a produs serialul de televiziune Veronica Mars, cu Kristen Bell în rolul principal. Silver a fost producător executiv, alături de Richard Donner, David Giler, Walter Hill și Robert Zemeckis la cele opt sezoane ale serialului HBO, Tales from the Crypt. El a produs și cele două filme Tales from the Crypt.

Silver și-a început cariera ca producător asociat la filmul The Warriors, apoi a produs 48 HRS, Streets of Fire și Brewster’s Millions.

Despre distribuție
jinglebells