Articole True Grit

(2010)

Adevăratul curaj

Despre distribuție

JEFF BRIDGES (Rooster Cogburn) este unul din cei mai de succes actori de la Hollywood, nominalizat de cinci ori la Oscar, în 1972 pentru The Last Picture Show, în 1975 pentru Thunderbolt and Lightfoot, în 1984, pentru Starman, iar în 2001, pentru The Contender. În 2010, interpretarea sa extraordinară din Crazy Heart i-a adus primul său Oscar din carieră.

Filmografia sa este extrem de bogată și de variată; cel mai binecunoscut rol este cel din comedia-cult The Big Lebowski, dar selectam si filme precum The Men Who Stare at Goats, The Fisher King, The Fabulous Baker Boys, Blown Away, American Heart, The Muse, Arlington Road, White Squall, Wild Bill, The Mirror Has Two Faces, How to Lose Friends and Alienate People, K-PAX, Masked and Anonymous, Stay Hungry, Fat City, Bad Company, Against All Odds, Cutter’s Way, The Vanishing, Texasville, The Morning After, Nadine, Rancho Deluxe, See You in the Morning, Eight Million Ways to Die, TRON, The Last American Hero, Heart of the West, etc.
În 1983, Jeff a fondat End Hunger Network, un ONG dedicat asigurării hranei pentru copiii de peste tot din lume. Compania sa de proucție, As Is Productions, a produs filmul de televiziune “Hidden in America,” care a fost nominalizat la Globurile de Aur în 1996 și la premiile Emmy.

Una din pasiunile adevărate ale lui Jeff este fotografia. La filmări, Jeff face fotografii în spatele scenei, iar subiecții săi sînt actori, personal din echipele de filmare, pe care le-a expus in galerii din New York, Los Angeles, London sau San Diego. Fotografiile sale au apărut în reviste de profil, iar albumele de prezentare, care inițial nu erau destinate vînzării sînt acum extrem de căutate de colecționari, asa că în 2003 editura powerHouse Books a editat albumul Pictures: Photographs by Jeff Bridges. Profiturile din vînzarea acestui albume merg la Motion Picture & Television Fund, o organizație non-profit care acordă sprijin angajaților din industrie.

MATT DAMON (LaBoeuf) este apreciat atît în fața, cît și în spatele camerei de filmat. Recent, a fost nominalizat la Oscar, Globurile de Aur și la premiile SAG și Critics’ Choice pentru rolul din Invictus, iar rolul din The Informant! i-a adus o nominalizare la Globurile de Aur. Matt Damon a primit un Oscar pentru cel mai bun scenariu și o nominalizare la categoria cel mai bun actor pentru filmul Good Will Hunting.

În 2011, Damon va putea fi văzut în thrillerul lui George Nolfi The Adjustment Bureau, alături de Emily Blunt, care va avea premiera în România pe 1..martie, precum și în Margaret, în regia lui Kenneth Lonergan și în Contagion, regizat de Stephen Soderberg; în prezent, filmeaza la comedia We Bought a Zoo, în regia lui Cameron Crowe.

Rolul pentru care este cel mai bine cunoscut este cel din seria de mare succes international Bourne, care a început în 2002, dar filmografia cuprinde titluri ale unora din cei mai importanți regizori, precum Steven Soderbergh, cu trilogia Ocean’s, Clint Eastwood, cu Hereafter, Paul Greengrass, cu Green Zone, Martin Scorsese, cu The Departed, Robert De Niro, cu The Good Shepherd, Stephen Gaghan, cu Syriana.

Matt Damon a debutat pe marele ecran cu rolul din Mystic Pizza, iar filmografia sa mia include titluri ca School Ties, Geronimo: An American Legend, Courage Under Fire, The Rainmaker, Saving Private Ryan, Rounders, The Talented Mr. Ripley, Dogma, The Legend of Bagger Vance, All the Pretty Horses, Stuck on You, The Brothers Grimm, Confessions of a Dangerous Mind.
Damon și Affleck au creat compania de producție LivePlanet, cu care au produs proiecte de film, televiziune sau new media. Matt Damon este co-fondatorul organizației H20 Africa, acum cunoscută sub numele de Water.org, și este ambasador pentru fundația pentru copii ONEXONE.

JOSH BROLIN (Chaney) începe să devină unul din cei mai solicitați actori, atît de către studiourile mari, cît și de către cineaștii independenți. Pentru rolul din Milk, Brolin a fost nominalizat la Oscar și la premiile Screen Actors Guild. În 2010, Brolin a putut fi văzut în Wall Street: Money Never Sleeps, iar în 2011 în You Will Meet A Tall Dark Stranger. A început filmările la a treia parte din franciza

Men In Black, în regia lui Barry Sonnenfeld. În 2009, Brolin a produs, alături de Matt Damon, Chris Moore, Anthony Arnove și Howard Zinn, un documentar intitulat The People Speak, bazat pe cartea lui Zinn din 198, A People’s History of the United States.
Brolin a primit critici entuziaste pentru interpretarea rolului lui George W. Bush din filmul biografic W, al lui Oliver Stone, iar în 2007, a cîștigat un premiu colectiv acordat de Screen Actors Guild pentru rolul din No Country For Old Men. Pentru rolul din American Gangster, blockbusterul regizat de Ridley Scott, a fost nominalizat la un premiu pentru întreaga distribuție, acordat de Screen Actors Guild.

Brolin a debutat cu comedia Goonies, regizată de Richard Donner și de atunci a apărut în filkme precum Hollow Man, All The Rage, Flirting With Disaster, Planet Terror, In The Valley Of Elah, Mod Squad, Nightwatch, Best Laid Plan, Mimic, Into The Blue, etc.

HAILEE STEINFELD (Mattie Ross) se află la rolul de debut cu acest film. La opt ani, Hailee își anunța familia că vrea să devină actriță și, după un an de studii de actorie avea să semneze primul său contract cu un agent profesionist. A început să apară în reclame tipărite, pentru ca apoi să apară în cîteva scurt-metraje, dar și la televiziune, în serialul “Back to You” , produs pentru Nickelodeon.

Despre producție
jinglebells