Articole The Women

(2008)

Intrigi parfumate

Despre realizatori

DIANE ENGLISH (Regizor, scenarist, producator)
Diane English isi face debutul cinematografic odata cu Intrigi Parfumate/ The Women, dupa ce si-a construit o cariera de succes in materie de seriale de televiziune. Fiind creatorea, scenarista si producatoarea executiva a celebrei comedii de situatie Murphy Brown" a castigat trei premii Emmy, un Glob de Aur, un premiu Peabody si trei premii Writers Guild. Serialul a castigat 18 premii Emmy in cei zece ani de difuzare, fiind mereu in fruntea topurilor.

English si-a inceput cariera in lumea spectacolului ca editor de scenariu pentru noul serial WNET (membru al New York PBS) Theatre in America. A scris un articol pentru Vogue despre lumea televiziunii si a fost coscenarist la o adaptare a clasicului film SF The Lathe of Heaven, al Ursulei Le Guin, primul film de televiziune complet marca PBS; a obtinut prima nominalizare la un premiu Writers Guild in 1980. si-a creat singura serialul de comedie de debut, Foley Square, in 1985, apoi a scris scenariul si a produs serialul My Sister Sam, toate acestea inainte de Murphy Brown. Ca partenera a casei de productii Shukovsky English Entertainment, pe care o detine impreuna cu sotul sau Joel Shukovsky (producator executiv al filmului Intrigi Parfumate/ The Women), a mai condus si serialele Love & War si Ink ("Divortati… dar impreuna"); a colaborat la productiile Double Rush si Living in Captivity. Printre alte proiecte recente ale sale, amintim un lungmetraj bazat pe un roman de Erica Jong, Fear of Flying, pe care English il va si regiza.


VICTORIA PEARMAN (Producator)
Victoria Pearman si-a unit fortele cu Mick Jagger pentru a crea casa de productii Jagged Films , ea fiind presedinta companiei. impreuna, au produs de curand filmul care a deschis Festivalul de la Berlin, Shine a Light, un documentar despre Rolling Stones regizat de Martin Scorsese pentru Paramount Pictures, lansat in aprilie 2008. Alaturi de Jagger, ea a mai produs si thrillerul de razboi Enigma, bazat pe bestsellerul lui Robert Harris. Scris de Tom Stoppard, regizat de Michael Apted, cu Kate Winslet si Dougray Scott in rolurile principale, Enigma a beneficiat de o premiera regala speciala pentru printul Charles, in Marea Britanie. Pearman a produs, de asemenea, Being Mick pentru canalul ABC si, alaturi de Jagger, a fost producatorul executiv al serialului Kings of Prosperity ("Cavalerii prosperitatii"), care s-a difuzat pe ABC in anul 2007. A mai produs si documentarul Tip of the Tongue si un film cu marturii din culise despre conferinta presedintelui Clinton legata de initiativa la nivel mondial.

Jagged Films se ocupa in prezent de preproductia primului lor film animat, Ruby Tuesday, care va fi filmat in Europa la sfarsitul verii lui 2008. Jagger si Pearman se mai ocupa si de proiectul Long Play, care va fi regizat de Martin Scorsese si produs de Paramount Pictures. Tot in plina desfasurare se afla si un thriller, Tabloid, de care Jagged spera sa se apuce la inceputul toamnei lui 2008, un proiect care il are la baza pe poetul Dylan Thomas; un film bazat pe cartea "When We Were Orphans" a premiatului scriitor Kazuo Ishiguro; un film bazat pe viata lui Rudolph Nureyev; si o comedie neagra al carei titlu nu e inca stabilit, Swap.

Inainte de a fonda Jagged Films, Pearman a fost producator executiv coordonator la New Regency Films (membra a concernului Warner Bros), unde a coordonat filme precum Sommersby, The New Age, The Client ("Clientul"), Falling Down ("Cadere libera"), Six Degrees of Separation ("sase diferente fundamentale"), Born Killers ("Nascuti asasini"), Heaven and Earth, Second Best ("Optiunea a doua"), Boys on the Side, Copycat ("Crime la indigo"), Free Willy ("Salvati-l pe Willy") si Free Willy 2( "Eliberati-l pe Willy 2").

Pe vremea cand era vicepresedinte de productie la Island Alive Films, prima companie de filme cu adevarat independente, Pearman a produs The Whales of August ("Balenele din august"), un film regizat de Lindsay Anderson, cu Bette Davis si Lillian Gish, si a fost sef de productie si director de casting pentru filmele lui Alan Rudolph, The Moderns si Trouble in Mind. La Island Alive, Pearman a lucrat, de asemenea, si la Marlene, documentarul lui Maximilian Schell despre Marlene Dietrich, la Stop Making Sense, la Kiss of the Spider Woman, la The Trip to Bountiful si la Choose Me.

Nascuta in Swansea, Wales, Pearman si-a inceput cariera la Universal Pictures, in Londra.


MICK JAGGER (Producator)
Dragostea de-o viata a lui Mick Jagger pentru filme a dus la crearea casei de productii Jagged Films, o companie care lanseaza si produce diverse filme si documentare. Dorinta lui de a colabora cu unii dintre cei mai mari regizori, scenaristi si actori din vremurile noastre au dus la crearea unor experiente cinematografice de exceptie, precum Enigma sau Shine a Light.

Prima experienta a lui Jagger ca producator a venit odata cu Enigma, o carte de care s-a indragostit imediat dupa ce a citit-o. Tom Stoppard a fost de acord sa adapteze thrillerul despre al Doilea Razboi Mondial, dupa ce a primit cartea de la Mick. impreuna cu partenera lui de la Jagged Films, Victoria Pearman, Jagger a semnat un contract de colaborare cu regizorul Michael Apted. Filmul, cu Kate Winslet si Dougray Scott in rolurile principale, a avut un succes rasunator in Marea Britanie.

Mai recent, Jagger a fost unul dintre producatorii filmului-concert atat de aclamat de public, Shine a Light, lansat in aprilie 2008. Filmul a fost regizat de castigatorul premiului Oscar, Martin Scorsese, si a fost lansat la Paramount.

Urmatoarele proiecte in desfasurare ale lui Jagger sunt de o mare varietate. Primul dintre ele e o afacere muzicala, o poveste de culise pe care Scorsese are de gand s-o regizeze pentru Paramount. Scenariul e scris in prezent de Terry Winter. Urmatorul proiect e Ruby Tuesday, un lungmetraj de animatie cu o coloana sonora formata din 12 melodii ale formatiei Rolling Stones. Tot in stadiu de proiect se afla si un thriller infricosator numit Tabloid, bazat pe o idee originala a lui Jagger, a carui filmare va incepe, probabil, in 2009.


BILL JOHNSON (Producator)
Bill Johnson s-a nascut in Chicago si a fost jucator de tenis la Universitatea de Stat din California, Northridge; mai tarziu, a urmat cursuri de film si la Universitatea de Sud din California, si la Institutul American de Film.

La terminarea colegiului, avand ca singure bunuri un birou si un telefon, Johnson a gasit o firma de asigurari si de brokeraj care, pentru cativa ani, angaja 50 de persoane si le dadea peste 25 de milioane de dolari in prime anuale. Dupa ce a coordonat mai multe achizitii in cadrul firmei, profitabila "Liberty Company" si anexa sa virtuala "Clickinsure" ajung sa fie conduse de un partener minoritar, dar continua sa se dezvolte si sa vanda proprietati si polite de asigurare pe tot teritoriul SUA.

Patrunderea lui Johnson in lumea spectacolului a inceput in 1996, cand a scris doua scenarii si a regizat un film, Within the Lines, care a fost produs in 1997.

Johnson a renuntat la afacerea de la Liberty la sfarsitul anului 2002, pentru a se concentra asupra pasiunii sale pentru cinematografie. Dupa catva timp, s-a asociat cu Jim Seibel si au fondat Inferno. inca o data, dupa doar cativa ani, afacerea lor incropita s-a dezvoltat vertiginos si a devenit una dintre cele mai bune case de productii, de finante si de vanzari de la Hollywood; in prezent, produce aproximativ 3-4 lungmetraje pe an, in afara de vanzarile internationale ale altor productii. Sub conducerea lui Seibel si a lui Johnson, Inferno a scos un profit de peste 250 de millioane de dolari din finantari institutionale si a semnat un contract pentru distribuirea mai multor filme cu Sony Entertainment.

In ultimii 3 ani, Johnson a fost producatorul sau producatorul executiv a 11 filme cu actori si regizori de top. Pasiunea sa e sa creeze filme viabile din punct de vedere comercial, optimiste, care sa inspire si sa trezeasca, intr-un fel, constiinta publicului.

In domeniul operelor de caritate, Johnson a deschis o fundatie publica numita The Enlightenment Network, care isi propune sa sprijine tinerii artisti si emisiunile de arta care se concentreaza asupra capacitatii de a crea arta optimista, care sa inspire si sa trezeasca, intr-un fel sau altul, constiinta publicului.

Jonhson a dezvoltat o pasiune pentru yoga si pentru meditatie, care presupune 14 ani de studiu intens si de antrenamente cu patru instructori. in aceste conditii, a tinut de cateva ori cursuri de yoga la niste scoli din Los Angeles, in ultimii ani.

Johnson locuieste pe plaja din Venice, California, impreuna cu sotia sa Leah si cu cei trei copii: Skyler, Jett si Jade.


ANASTAS MICHOS, ASC (Director de imagine)
Anastas Michos a terminat de curand filmarile la Cadillac Records, cu Jeffrey Wright si Adrien Brody in rolurile principale. in afara de Intrigi Parfumate/ The Women, printre cele mai recente filme ale sale se numara Untraceable ("Crime online"), cu Diane Lane, regizat de Greg Hoblit; thrillerul Perfect Stranger ("Seducatorul fara chip"), cu Halle Berry si cu Bruce Willis, regizat de James Foley; si drama politista Freedomland ("Taramul libertatii"), regizata de Joe Roth, cu Samuel L. Jackson si Julianne Moore in rolurile principale. Filmul sau anterior, "Obsesie misterioasa", un thriller cu Julianne Moore in rolul principal, regizat de Joe Rubin, a fost lansat in 2005 si a avut un succes rasunator. Michos a fost, de asemenea, director de imagine al peliculei Mona Lisa Smile ("Zambet de Mona Lisa"), regizata de Mike Newell, avand-o pe Julia Roberts in rolul principal.

Michos a primit primul proiect de cinematografie de la producatorul Jake Eberts, pentru filmul The Education of Little Three ("Mostenire regasita"). Urmatorul sau film a fost Man on the Moon ("Omul din luna"), regizat de Milos Forman si avandu-l in rolul principal pe Jim Carrey, interpretandu-l pe raposatul autor de comedii Andy Kaufman. Printre filmele urmatoare se numara lungmetrajul independent Big Kahuna, cu Kevin Spacey si Danny DeVito; debutul regizoral al lui Edward Norton, Keeping the Faith ("Preotul, fata si rabinul"), cu Norton, Ben Stiller si Jenna Elfman; What's the Worst That Could Happen? ("Mai rau nu se poate"), pentru regizorul Sam Weisman, avandu-i in in rolurile principale pe Martin Lawrence si pe Danny DeVito; si doua filme regizate de Danny DeVito, Death to Smoochy - "Ucideti-l pe Smoochy" (cu Robin Williams si Edward Norton) si Duplex (cu Ben Stiller si Drew Barrymore).

Michos a lucrat de mai bine de zece ani ca cel mai respectat, si mai cautat operator din industria cinematografica, pana sa ajunga la statutul de director de imagine. Printre filmele care ii poarta semnatura se numara Quiz Show ("Cine stie castiga!") al lui Robert Redford, The Age of Innocence ("Varsta inocentei") al lui Martin Scorsese si Born on the Fourth of July ("Nascut pe 4 Iulie") al lui Oliver Stone. Ca operator, a colaborat cu operatorul-sef Philippe Rousselot la sase filme: Sommersby, Flesh and Bone ("in carne si oase"), Interview with a Vampire ("Interviu cu un vampir"), Mary Reilly, The People vs. Larry Flint ("Scandalul Larry Flynt") si Instinct. Michos a mai lucrat si cu Haskell Wexler la filmele Otker People's Money ("Banii altora"), sau cu Sven Nykvist pentru With Honors ("Magna cum laudae"), Courtain Call ("Amor cu fantome") si Something to Talk About.

Michos e membru activ al Societatii Americane a Operatorilor, al Academiei de Arte si stiinte ale Cinematografiei, al Societatii Operatorilor de Cinematografie si de Televiziune si al Societatii Cameramanilor.


JANE MUSKY (Scenograf)
Jane Musky e un scenograf veteran, care a colaborat cu producatori de film de seama, precum fratii Coen, Gus Van Sant, Rob Reiner si Alan J. Pakula. A terminat de curand filmarile la "Notorious", un film biografic despre cunoscutul B.I.G. Printre alte filme ale sale amintim Musid and Lyrics ("Muzica si versurile"), My Super Ex-Girlfriend ("Fosta mea supergagica"), Hitch ("Hitch: Consilier in amor") si Mona Lisa Smile ("Zambet de Mona Lisa"). Musky si-a inceput cariera ca director artistic pentru filme de televiziune si a trecut la productia de lungmetraje pentru a se asocia cu Joel si Ethan Coen pentru filmele Blood Simple ("Sange pentru sange") si Raising Arizona ("S-a furat Arizona"). Apoi s-a ocupat de Young Guns ("Tinerii pistolari"), When Harry Met Sally ("Cand Harry o intalneste pe Sally"), Ghost, Boomerang ("Bumerang"), Glengarry Glen Ross ("Totul de vanzare"), City Hall ("Primaria"), The Devil's Own ("Prieten si dusman"), The Object of My Affection ("Prieten sau iubit"), At First Sight ("Atingerea dragostei"), Company Man, Finding Forrester ("in cautarea lui Forrester"), City by the Sea ("Amprenta unui asasin") si Maid in Manhattan ("Camerista"), printre altele. Musky a mai fost scenograf la scurtmetrajul regizat de Ang Lee pentru BMW, The Hire, cu Clive Owen in rolul principal.


TIA NOLAN (Monteur)
Tia Nolan a colaborat la filme precum I'll Do Anything ("As face orice"), I Love Trouble ("Ador incurcaturile"), Assassins ("Asasini") si Extreme Meadures ("Solutii extreme"), inainte de a fi promovata la statutul de monteur partener pentru filmele You've Got Mail ("A sosit posta") si What Planet Are You From? ("Un mascul extraterestru"). in 2001, a facut pasul cel mare si a devenit monteur principal la filmul A Gentleman's Game. Apoi a devenit co-monteur la The Affair of the Necklace ("Afacerea Colierul") si la Spanglish, dar a devenit monteur plin odata cu filmul Bewitched ("Ce vraji a mai facut nevasta mea"). A primit o nominalizare la premiile Emmy pentru editarea segmentului pentru New York a celei de-a 74-a ceremonii de decernare a premiilor Oscar.


JOHN DUNN (Designer de costume)
John Dunn a creat de curand costumele pentru Farlanders, film regizat de Sam Mendes. Printre alte filme la care a colaborat se numara New York Stories, Casino, Mr. Wonderful ("Sotul perfect"), The Object of My Affection ("Prieten sau iubit"), Ghost Dog ("Ghost Dog: Calea Samuraiului"), Storytelling, Birth ("O viata noua"), Broken Flowers ("Flori frante"), The Notorious Bettie Page ("Faimoasa Bettie Page"), Factory Girl, I'm Not There si Pineapple Express ("Pineapple Express: O afacere riscanta"). A primit de curand o nominalizare la premiile Emmy pentru creatiile sale din serialul marca AMC Mad Men.


MARK ISHAM (Compozitor)
De pe vremea cand era un pionier intr-ale muzicii electronice, in anii '80, si pana azi, cand e un compozitor cunoscut la nivel mondial, Mark Isham ramane unul dintre muzicienii cei mai prolifici si mai provocatori. Talentul sau de a compune melodii de neuitat si dragostea sa pentru tot ce inseamna palete de sunet proaspete si inovatoare i-au adus multe premii, inclusiv un Grammy, un Emmy si un Clio, precum si multe nominalizari la Grammy, la Oscar si la Globul de Aur, atat pentru materialele sale de compozitor, cat si pentru cele de artist. Mai recent, a fost distins cu premiul Henry Mancini pentru intreaga sa cariera.

Isham a compus mai bine de 75 de coloane sonore de film, explorand o gama larga de stiluri muzicale; in afara de abordarea orchestrala traditionala, a incorporat si melodii de muzica moderna minimalista, swing, jazz de avangarda, stil american, muzica internationala, ambientala, electronica si multe alte elemente care nu pot fi clasificate. Printre ultimele sale coloane sonore se numara In the Valley of Elah ("in valea terebintilor"), pentru regizorul Paul Haggis; Lions for Lambs ("Leii mor pentru miei"), pentru regizorul si actorul Robert Redford; si Reservation Road, pentru regizorul Terry George. Alte titluri mai sunt: castigatorul unui premiu Oscar in 2005, Crash - "Crash: Povesti din L.A." (muzica lui Isham a fost considerata cea mai buna coloana a anului 2005 de catre Cinescape.com); Bobby; The Black dahlia ("Dulcele sarut al Daliei"); Eight Below ("Minus 25 de grade"); The Cooler ("Ghinionistul"); A River Runs Through It ("Candva pe aici trecea un rau"); Blade; Nell ("Nell cea salbatica"); Men of Honor ("Barbati de onoare"); si Miracle ("Miracolul"). Isham a obtinut un premiu Emmy pentru coloana sonora de la serialul lui Paul Haggis, EZ Streets ("Strazile crimei"). Printre urmatoarele lansari ale lui Isham, amintim The Express, al patrulea film la care colaboreaza cu Gary Fleder, si Pride and Glory, al doilea sau film cu Gavin O'Connor.

Isham e un distins cantaret la trompeta, si a introdus sunetul sau unic - melodios, ambiental, sexy si provocator - intr-o multitudine de genuri. Melodiile lui trateaza genuri de la jazz electric si jazz clasic acustic, la muzica New Age si ethnic. Isham a primit un premiu Grammy pentru discul sau lansat de Virgin Records, "Mark Isham", si nominalizari la Grammy pentru albumele "Castalia" si "Tibet". The London Times a spus despre "Miles Remembered" ca e cel mai bun album de jazz al anului 1999. Mult laudatul "Blue Sun" a fost desemnat de catre revista Downbeat printre primele 100 de albume de jazz din ultimii 10 ani. in plus, a colaborat cu artisti de top din lumea muzicii, avand melodii incluse pe albumele lui Bruce Springsteen, Willie Nelson, Lyle Lovett, Ziggy Marley, Joni Mitchell, The Rolling Stones, Chris Isaak si Van Morrison.


AMANDA MACKEY si CATHY SANDRICH GELFOND (Director de casting)
Amanda Mackey si Cathy Sandrich Gelfond sunt directoare de casting premiate si sunt partenere la compania de casting Mackey/Sandrich Casting. Au obtinut doua premii Artios pentru activitatea lor, printre care si premiul pentru "Cel mai bun casting pentru un film de actiune/de groaza": filmul lui Joe Carnahan, Smokin' Aces ("Asii din maneca"); dar si premiul pentru "Cel mai bun casting al unei comedii", pentru filmul lui Penny Marshall, A League of Their Own ("Liga feminina de baseball"). Echipa a mai fost nominalizata la categoria "Comedie" si pentru filmul lui Jon Turtletaub, While You Were Sleeping ("in timp ce tu dormeai").

Printre ultimele filme la care au lucrat Mackey si Gelfond se numara filmele lui Paul Greengrass, Green Zone si United '93 ("Zborul United 93"); filmele lui Anne Fletcher: The Proposal si 27 Dresses ("27 de rochii"); filmele lui Dito Monteil: Fightin' si A Guide to recognize Your Saints ("Cum sa-ti recunosti sfintii"); filmul lui Raja Gosnell, Beverly Hills Chihuahua; si filmul lui Barry Levinson, What Just Happened. Alte titluri mai sunt: The Good Shepherd ("Agentia secreta") al lui Robert De Niro; P.S. I Love You ("P.S. Te iubesc !") al lui Richard LaGravenese; Laws of Attarction ("Legile atractiei") al lui Peter Howitt; City by the Sea ("Amprenta unui asasin") al lui Michael Caton Jones; The Kingdom ("Regatul") lui Peter Berg; The Cooler ("Ghinionistul") lui Wayne Kramer; Holes ("Gaurile"), A Perfect Murder ("O crima perfecta") si The Fugitive ("Evadatul"), toate ale lui Andrew Davis; The Opposite of Sex ("Nu numai sex") al lui Don Roos; When We Were Soldiers ("Am fost candva soldati... si tineri") si The Man in the Iron Mask ("Omul cu masca de fier"), ambele ale lui Randall Wallace; Of Mice and Men ("Oameni si soareci") al lui Gary Sinise; Patriot Games ("Jocuri patriotice") al lui Philip Noyce; si The Hunt for Red October ("Vanatoarea lui Octombrie Rosu") al lui John McTiernan. Mackey si Gelfond s-au mai ocupat de castingul si de coproducerea piesei de teatru adaptate, de mare succes This is Our Youth, regizata de Laurence Boswell, avandu-i in rolurile principale pe Hayden Christensen, pe Jake Gyllenhaal si pe Anna Paquin.

Sinopsis Despre distributie
Film - The Women

The Women

(2008)
Intrigi parfumate
6.0 245 voturi 22 păreri
jinglebells