Articole The Spiderwick Chronicles

(2008)

Cronicile Spiderwick

Despre actori

În vârstă de 15 ani, FREDDIE HIGHMORE (SIMON/JARED) a lucrat cu nume importante din industria cinematografică. Freddie a fost văzut în filmul lui Tim Burton, Charlie and the Chocolate Factory, alături de Johnny Depp, fiind a doua colaborare cu celebrul actor, prima fiind Finding Neverland, feeria în care i-a mai avut alături pe Kate Winslet, Dustin Hoffman și Julie Christie, film care i-a adus un Empire Award for Best Newcomer. Pentru Charlie and the Chocolate Factory, Freddie a fost votat Best Young Actor de Broadcast Film Critics. În 2005 a filmat cu Ridley Scott, A Good Year, alături de Russell Crowe, Albert Finney și Marion Cotillard și Arthur and the Invisibles, semnat de Luc Besson.

În 2007 a avut primul rol într-un fim american, în August Rush, alături de Robin Williams, Jonathan Rhys Meyers, Keri Russell și Terrence Howard. Și-a început cariera în TV, jucând în filmul BBC, Happy Birthday Shakespeare și în serialele I Saw You și The Mists of Avalon.

MARY-LOUISE PARKER (HELEN) a câștigat două Globuri de Aur, 2 premii Emmy și 2 Tonny, având o carieră pe marele și micul ecran, dar și pe scenă. În prezent filmează a treia serie din Weeds, drama unei văduve nevoită să se descurce financiar după moartea soțului. Pe marele ecran, va fi văzută în filmul scris și regizat de John Turturro, Romance & Cigarettes, produs de frații Coen. Pe scenă, apare pe Broadway, în "Reckless", o piesă despre o femeie care are o percepție ciudată asupra noțiuni de acasă. În activitatea sa teatrală s-a remarcat cu reprezentația din 2001 cu "Proof", cu rolul Ritei din "Prelude to a Kiss", cu interpretarea din "How I Learned to Drive".

A mai apartut în producțiile teatrale "Throwing Your Voice", "Babylon Gardens", "The Importance of Being Earnest", "Up in Saratoga". A co-fondat The Edge Theater alături de Joe Mantelle și Peter Hedges. Recent a apărut pe ecran alături de Mandy Moore, Jena Malone, Eva Amurri și Macaulay Culkin în Saved, al lui Brian Dannelly. Cariera în film și-a început-o cu Fried Green Tomatoes și Grand Canyon, urmând roluri în Reckless, Boys on the Side, The Client, Naked în New York, Bullets Over Broadway, The Best Thief în the World, Longtime Companion, Pipe Dream și Red Dragon, The Five Senses.

A jucat alături de Al Pacino și Meryl Streep în Angels în America, producția lui Mike Nichols, pentru care a primit un Glob de Aur, un premiu Emmy și o nominalizare SAG. A mai jucat în producțiile TV, Robber Bride (Oxygen Chanel), Miracle Run și Vinegar Hill (CBS). A primit o nominalizare Emmy pentru rolul din The West Wing, este partenera lui John Turturro la HBO în Sugartime, și apare în producțiile Hallmark A Place for Annie, Saint Maybe și Cupid and Cate. Semnează articole în revista Esquire.

SARAH BOLGER (MALLORY) s-a născut în 1991 la Dublin, și și-a câștigat un loc la Young Peoples Theatre Co. la vârsta de 5 ani. Un an mai târziu a apărut în A Love Divided alături de mai multe vedete irlandeze. În 2001 a fost alesa de Jim Sheridan să fie partenera surorii sale, Emma Bolger și filmul In America, rol pentru care a primit nominalizări la Best Newcomer la Independent Spirit Awards și Best Cast Ensemble la Screen Actors Guild. A jucat în serialele TV, The Clinic și Stardust și în prezent este prințesa Mary din producția BBC, The Tudors. Recent a jucat alături de Andie McDowell, Tara Road și alături de Mikey Rourke în Stormbreaker.

Despre realizatori The Field Guide și The Seeing Stone
jinglebells