Articole The Spiderwick Chronicles

(2008)

Cronicile Spiderwick

O reședință-personaj

Spiderwick Estate este concepută ca un personaj, cu o evoluție aparte. Ceea ce părea la început o locuință decrepită se deschide spre o istorie fascinantă, misterioasă; creaturi ciudate îi mișună prin pereți, multe dintre ele dorind să pătrundă în casă și să fure Field Guide, rodul cercetărilor de o viață ale lui Arthur Spiderwick, proprietarul casei.

Scenograful Jim Bissell, a trebuit să conceapă lumea pe care Arthur a văzut-o după ce a construit casa în primii ani ai sec. XX, o lume despre care studiase, prezența în miturile eupropene, dar pe care nu o credea prezentă și în SUA, dar pe care o prezintă în lucrarea sa. Casa reflectă și stilul construcțiilor din New England având un turn de observație din care Arthur supraveghează pădurea și ființele sale fantastice. Bissell s-a inspirit din lucrările designer-ului William Morris și din mișcarea Arts and Crafts, de la sfârșitul sec. XIX, și a preluat motivele lor organice, dar un punct de plecare a fost și în ilustrațiile cărților.

Parcul Cap-Saint-Jacques, Canada a servit ca loc de filmare în care echipa a ridicat reședința Spiderwick ( pereții exteriori, interiorul parterului, părți din etaje și ineriorul turnului). Pentru Bissell acesta este un film despre descoperire, "despre descoperirile pe care niște copii de la oraș le fac în ce privește natura, familia și moștenirea de familie". Două dintre cele mai mari provocări pentru Bissell au fost anotimpurile și vremea, filmându-se de la sfârșitul verii, și până la începutul mijlocul iernii.

Au fost construiți 60 de copaci al căror foliaj era adaptat pentru a se încadra perfect în decorul natural și pentru a crea senzația de continuitate. Pentru crearea aspectului de vechime al casei o întreagă echipa lucra zilnic, mai ales că ploaia le crea probleme și apa trebuia drenată zilnic.

The Field Guide și The Seeing Stone Despre producție
jinglebells