The Little Mermaid

(2023)

Mica sirenă

Poster The Little Mermaid Postere The Little Mermaid

Sinopsis The Little Mermaid

The Little Mermaid DUB

Filmul spune îndrăgita poveste a lui Ariel, o tânără sirenă frumoasă, plină de viață și cu sete de aventură.
Cea mai mică dintre fiicele lui Triton și cea mai neascultătoare, Ariel își dorește să afle mai multe despre lumea din afara mării și, când vizitează suprafața, se îndrăgostește de fermecătorul prinț Eric.
Ariel face o înțelegere cu vrăjitoarea diabolică a mării, Ursula, ceea ce îi oferă șansa de a experimenta viața pe uscat.

Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.2
Melissa McCarthy Melissa McCarthy Ursula Awkwafina Awkwafina Scuttle (voce) Jacob Tremblay Jacob Tremblay Flounder (voce)
Javier Bardem Javier Bardem regele Triton Daveed Diggs Daveed Diggs Sebastian (voce) Halle Bailey Halle Bailey Ariel
Cosmina Dobrotă Cosmina Dobrotă Rosa (voce, limba română) Ionuț Grama Ionuț Grama (voce, limba română) Claudiu Istodor Claudiu Istodor Triton (voce, limba română)
Vezi toata distributia

Caseta tehnică

AKA

  • La Sirenita

Produs de

Walt Disney Pictures

Distribuitorul international

Disney+

Distribuit in Romania de

Forum Film România

Țara

SUA

Box office The Little Mermaid

Weekend premieră (22.05.2023)
  • Loc 2
  • Spectatori 1
  • Încasări (RON) 671.259,00
Total
  • Spectatori 30
  • Încasări (RON) 3.279.270,00
  • Încasări (USD) 714.340,72

Părerea criticului

StefanDo pe 26 Mai 2023 12:04
Am discutat în repetate rânduri despre falimentul creativ al megacorporaţiei Disney, care insistă să ofere remake-uri după vechile succese sau să continue la nesfârşit francize care ar fi trebuit de mult să-şi dea obştescul sfârşit. Dar iată că remake-ul Mica sirenă întrece aşteptările cu o combinaţie fericită de efecte vizuale, energie şi ritm care contrabalansează în parte marele neajuns al acestor remake-uri, anume că ştii în fiecare secundă ce urmează, iar surprizele vin doar din formă şi nu din fond.

Ştim cu toţii povestea, deci nu mai are rost să o reluăm aici. Cel mai mare reproş adus filmului original, laureat cu două Oscaruri (Cel mai bun cântec şi Cea mai bună coloană sonoră) în 1990, era acela că avea în centrul atenţiei o tânără care acceptă un handicap doar pentru a pune mâna pe un bărbat. Cu greu poţi găsi… citeşte

4 13
sham_kand pe 27 mai 2023 18:44
Dar in povestea originala ea a vrut sa ajunga in lumea umana inaite de a il cunoaste pe print, si unul din motivele cele mai importante pentru care ea vroia sa ajunga pe pamant a fost pentru ca si-a dorit un suflet. In animatia Disney au scos partea cu sufletul , dar au pastrat fascinatia ei cu lumea umana si pofta de aventura. Ea nu a facut totul pentru un barbat, povestea este mult mai profunda si stratificata de accea are si rol educativ pt copii. Versiunea "live action", 90% CGI este plin de propaganda si politica Americana,nu au loc intr-un film global pentru copii.
sham_kand pe 29 mai 2023 18:38
Faptul ca filmul este un esec complet demonstreaza opusul. Oricum gandirea oamenilor ce venereaza prostia nu poate sa acapareze audienta pe plan global, noi nu suntem proti. Criticii independenti nu sustin deloc proiectul (pe buna dreptate). Pana si amatorii ca mine (care au studiat scenaristica, animatie erc) vad cat de aberante si impure au fost intentiile Hollywood-ului si companiei Disney. Cei disperati dupa mentalitatea Americana garantat sunt ca oile ce urmares orbul,, incapabili de o gandire critica. Copii nu trebuie spalati pe creier.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
Tudy.Pavs pe 14 Mai 2023 09:11
Milioanele de dislikes, precum și miile de comentarii negative, cred că spun multe despre calitatea lui cinematografică. Compania este repetentă și la capitolul logică: protagonista (Ariel) este africană, surorile ei sunt asiatice, iar tatăl lor este alb. Are rost să le ținem și o lecție de zoologie celor de la Disney și să le spunem că pescărușii trăiesc pe uscat, nu în mare? Probabil că nu, oricum te vor acuza de incorectitudine politică. Disney se sinucide și sunt disperați. Angajații le pleacă, pierderile financiare sunt enorme, oamenii renunță la abonamentele lor și…cred că cel mai rău dintre toate este pierderea respectului și a credibilității în fața publicului său. Curentul woke a eșuat. Disney a murit.
27 8
vamp_cupcake pe 13 Mai 2023 07:11
Afrocentrismul - adică înnegrirea istoriei de dragul politicului, nu este numai moartea cinematografiei, ci umanității. Filmul ăsta este un cancer, la fel ca restul filmelor și animațiilor făcute recent de Disney. Deja s-au înregistrat pierderi de miliarde de dolari, semn că publicul sănătos la cap există și reacționează în consecință. Nota minus infinit.
27 10
caroldaniel67 pe 26 mai 2023 21:03
Nu prea imi place sa o spun, dar ai dreptate! Urmeaza cumva: "Neagra ca zapada"?
vyydo pe 2 iunie 2023 15:49
cat il mai suporta cinemagia pe StefanDo pana sa il concedieze pentru modul in care vorbeste cu cei de aici? folosind logica ta, daca am face un film despre cultura africana, ceva basme de ale lor si ar fi toti albi ar fi ok?
Rares.Bogdan pe 28 Mai 2023 12:26
De ce să nu înghițiți asemenea jeg propagandistic? Răspunsul mai jos.
Nu este o noutate că Disney a început să fie foarte confortabil în această zonă woke/neo-marxistă. Doar că această asociere a dus și la declinul companiei. Bob Iger a început să tragă deja semnale disperate, să concedieze și să ceară angajaților să mai reducă din politicile progresisto-satanice. Ce să-i faci? Asta se întâmplă când te prinzi în horă cu dracu. Nu numai că este un clișeu ordinar, culori stridente, cgi mediocru, dar aici trebuie neapărat menționat și jocul actorilor care a fost dezastruos. Am fost recent la cinema cu încă o familie și imediat după terminarea filmului am observat pe chipul fetițelor noastre o mare dezamăgire. Ariel nu era așa cum și-o aminteau din desenul clasic și nici din povestea originală. Cum altfel putea să o reprezinte pe Ariel o companie aservită globaliștilor? O persoană de culoare, care nici măcar nu… citeşte
20 7
Jigorugu pe 08 Mai 2023 03:51
Am mers la cinema pentru fetița mea de 7 ani , dar m-am.jucat pe mobil preț de mai bine de 2 ore . S-a cântat mult , efecte cgi și cam atât. Mama prințului alb era negresă iar sirena negresă avea tată hispano-caucazian
19 8
OrezuCucurez pe 16 Mai 2023 14:16
Nu vreau să fiu avocatul diavolului dar.... dacă nu îți place filmul ăsta nu înseamnă că ești rasist. Este un race swap inutil. Este mai mult un giumbușluc politic, un cal troian care are intenție doar de a atrage atenția internauților, un cal troian care nu prea are nimic înăuntru. E doar unul dintre multele reinterpretări live-action de care nimeni nu o să-și mai aducă aminte. Îmi place Halle Bailey ca Ariel, are o voce adecvată pentru personaj. Măcar de avea părul roșu, că din punct de vedere a trăsăturilor faciale n-are nicio treabă cu desenul animat.
17 6
la_serenissima pe 29 Mai 2023 20:02
Așa ceva nu se mai poate, deci îmi vreau banii înapoi. Cer ca Disney să refacă filmul și să îi dea rolul sirenei lui Will Smith. Doamne cât de bine s-ar fi potrivit în rol. Parcă îl și văd cu barbă, plete roșcate și coadă fosforescentă. Iar pentru Ursula aveam o variantă și mai bună. Pe Chris Rock zis și Pocnitul. Profitând de șucăreala dintre cei doi actori, Disney ar fi putut să insereze și niște scene interesante de luptă. Chris Rock aka Ursulul i-ar fi întors palma lui Smith și atunci ar fi fost amândoi chit. Câtă dezamagire. Auzi tu....Halle Bailey. Ce alegere neinspirată. După ce că are ochii descentrați, mai este și dolofană. Păi ce sirenă ați văzut voi cu colăcei? Boicot. Justice for Will Smith.
15 6
AndyStoica pe 29 Mai 2023 22:55
Bag de seamă că pe acest site s-a instaurat dictatura comunistă. Dacă ne spunem o opinie care nu este pe placul conducerii, imediat este eliminată. Rușine! Nu o să uităm. Filmul tot o mizerie rămâne. Fie că vă place să auziți asta, fie că nu. Dacă și comentariu ăsta o să mi se șteargă înseamnă că am avut dreptate.
14 10
AndyStoica pe 30 mai 2023 04:54
Sunt curios dacă cele două dislike-uri sunt date de Șerbănică de pe conturile alea false pe care le administrează. Apropo, bag de seamă că ai șters toate comentariile unde acuzai lumea de rasism. Ți-oi fi dat și tu seama că erai ridicol.
AndyStoica pe 3 iunie 2023 23:24
@6Patronul9 Băieții (sau băiatele și fetiții) de la Cinemagia au instaurat dictatura aici. Nu placi conducerii, ești eliminat, cenzurat. Nu uităm, nu iertăm!
vyydo pe 30 Mai 2023 16:33
toata lumea comenteaza despre rasism aici, dar faptul ca un personaj alb e schimbat cu unul negru nu e rasism? nu are disney o tenta rasista schimbat culoarea personajelor? ba da
13 2
Roxy86 pe 30 Mai 2023 15:19
Cinemagia sterge comentariile incorect politice
De ce mi-ati sters comentariul? Nemernicilor! Asta nu schimba cu nimic soarta filmului.

[Comentariu editat de moderator]

12 4
Alex.M pe 2 iunie 2023 14:17
Deschide ochii si vei vedea ca dispar comentarii aflate de ambele parti ale disputei: comentariile grosolane, agresive, repetitive :).
Serban9807 pe 30 Aprilie 2023 18:50
Vor fi multe comentarii rasiste aici
Din pacate. Mi-as fi dorit ca oamenii sa aiba un anumit grad de inteligenta ca sa nu fie rasisti, dar din pacate, acest lucru nu se intampla.
9 29
sham_kand pe 27 mai 2023 19:01
Din pacate tu esti putin ignorat avand in vedere ca majoritatea oamenilor de culoare sunt impotriva proiectelor de genul. Sunt si ei rasisti ia spune? Filmul are ca target principal de audienta copiii pe un global, de ce este plin de propaganda anericana si politica? Ce consideri tu ca este rasismul? Cum de oamenii care critica proiectul acesta si Cleopatra de pe Netflix, cer filme originale, ei vor sa o vada pe Tiana din "Princess frog" si vor sa vada o regina razboinica Nubiana nu o minciuna. Oamenii care gandesc stiu bine intentiile rasiste ale Hollywood-ului si pofta lor de bani. Ca cineva care are prieteni in toate colturile lumii si nu este o persoana rasista, pot sa iti garantez ca lumea nu trebuie urmareasca orbeste un trend fara sa inteleaga situatia.
AndyStoica pe 30 mai 2023 04:59
Domnișoară @Sham_kand, zău că nu e cazul să vă bateți capul cu toți funcționalii. Văd că Șerbănică a capitulat și și-a șters comentariile unde acuza lumea de rasism. Sau poate că băieții de la conducerea site-ului au făcut-o, dar sunt prea corecți politici să nu fie de acord cu el. Cred totuși că Șerbănică a dat bir cu fugiții.
user-59cfc5e0991ba pe 31 Mai 2023 19:49
Mi-a dispărut comm-ul dar rahatul cu negrii tot rahat rămâne și nu este vorba de rasism, și apoi fie vorba între noi2 daca ar fi este asta o problema și nu stiu eu cumva ?? Coinacii ăștia mici nu mai știu ei de capul lor, habar nu mai au de viață lor de când cu Ahile negru din 2018 pe Netflix, Queen Charlotte neagra frate tot pe Netflix că așa este regina neagra in Englitera, că ei nu ar fi rasiști sau cum ??? Ținând cont că am locuit acolo 8 ani va spun eu că englezii sunt ei rasiști clar și acum rahatul ăsta de la Disney cu sirena curului neagra frate. Care este problema de fapt ? Că acești copii ai zilelor noastre neștiind ei și nevazand o ecranizare corecta a unei nuvele, basm, poveste rahat cred ei va acești negrii sunt buricul pământului de fapt nu sunt frate, deloc chiar începând de la Blackrahat Matters și terminând cu carnatul care mi-a șters… citeşte
8 3
JokerMaster pe 03 Iunie 2023 00:52
Aștept cu nerăbdare „Fata babei și fata moșneagului” varianta gyyy sau jucat de bruneți :)))
7 3
myfairlady pe 03 Iunie 2023 17:59
Câtă ticăloșie pe acest site. Constat că cei care îl administrează nu fac parte din rândul oamenilor, numai așa se poate explica ura față de cetățeanul onest. Știm noi cine urăște omul și cine se împotrivește lui Dumnezeu, nu este așa? Vă las pe voi să ghiciți. Numele lui începe cu S. Cât despre film... Ce mai pot adăuga? Cei care au lăsat comentarii mai sus l-au descris perfect. Un gunoi satanic. Îmi stergeți comentariul ăsta, voi lăsa cinci. Îmi ștergeți cinci comentarii, voi lăsa zece. Nu aveți niciun drept să-mi subminați dreptul la liberă exprimare!!!!!!!!!
Ce spune Constituția? Art. 30 – Libertatea de exprimare
(1) Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public,… citeşte

6 2
RusOvidiu pe 31 Mai 2023 10:18
Imi place ce vad.
Ca o persoana care e trezita cam de dupa 2010 imi place sa vad ca tot mai multi romani vad prin aceste filme care au rolul de a indoctrina in special copii si adolescentii. Hollywoodul a devenit in ultimii ani tot mai disperati si pe fata. Pana mai acu cativa ani aveau mai multa finete in indoctrinare dar pentru ca nu au reusit cu adevarat sa indoctrineze o mare majoritate au devenit mult mai agresivi si spre regretul lor tot mai multi oameni au inceput sa se trezeasca la realitate. In ce priveste Cinemagia nu doar ca sterg comentarii care sunt incorect politic spre rusinea lor s-au si vandut intereselor straine, dar umbla si la mediile generale la filme care au o evidenta agenda politica in sensul ca sunt mai mari cu vreo 2 puncte in general. Dezamagitor din partea lor atat am de spus.
6 5
user-5f8cb291ab26e pe 29 Mai 2023 20:48
Filmul este superb ❤️
Mi-a plăcut la nebunie.
Imaginile, muzica, întreaga poveste...
Da, nu este clona filmului de animație într-adevăr, dar per ansamblu, a fost minunat.
Văzut la IMAX, imaginile sunt superbe.... ????‍♀️❤️

5 13

Spune-ţi părerea despre The Little Mermaid

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu The Little Mermaid
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells