Articole The Lego Movie

(2014)

Marea aventură Lego

Despre film

MAREA AVENTURĂ LEGO® este primul film animat Lego de lungmetraj.

În regia lui Phil Lord și Chris Miller (Stă Să Plouă cu Chiftele și 21 Jump Street - O Adresă de Pomină), animația 3D urmărește povestea lui Emmet, o figurină Lego obișnuită și conformistă care este confundată ca fiind Cel Special, o persoană cu capacități extraordinare, singura care poate salva lumea. Este recrutat într-o echipă care are misiunea de a-i împiedica uneltirile unui tiran malefic, iar spre amuzamentul publicului, Emmet este complet nepregătit pentru această aventură.

Chris Pratt este vocea personajului Emmet. Will Ferrell este vocea lui President Business, alias Lord Business, un director executiv încuiat care nu reușește să-și țină viața în frâu în timp ce plănuiește să cucerească planeta, iar Liam Neeson îi dă glas acolitului loial al lui Lord Business, Good Cop/Bad Cop, cel care nu se va da în lături de la nimic ca să-l prindă pe Emmet.

Membrii echipei răzvrătite a lui Emmet, aflată într-o misiune eroică, sunt însuflețiți de Morgan Freeman, care dă glas misticului Vitruvius, Elizabeth Banks este neînfricata Wyldstyle, care îl confundă pe Emmet drept salvatorul lumii și îl ghidează în misiunea sa, Will Arnett este misteriosul Batman, o figurină Lego care face parte din trecutul lui Wyldstyle, Nick Offerman este piratul ursuz Metal Beard, obsedat să se răzbune pe Lord Business, Alison Brie este adorabila Unikitty, iar Charlie Day îi dă glas personajului Benny, un astronaut din anii ’80.

Warner Bros. Pictures, în colaborare cu Village Roadshow Pictures și LEGO System A/S, prezintă producția Vertigo Entertainment/Lin Pictures Marea Aventură Lego, cu Chris Pratt, Will Ferrell, Elizabeth Banks, Will Arnett, Nick Offerman, Alison Brie, Charlie Day, Liam Neeson și Morgan Freeman. Scenariul a fost scris de Phil Lord și Christopher Miller, după povestea concepută de Dan Hageman & Kevin Hageman și Phil Lord & Christopher Miller, având la bază popularele piese Lego.

MAREA AVENTURĂ LEGO® a fost produs de Dan Lin și Roy Lee. Producătorii executivi sunt Jill Wilfert, Matthew Ashton, Kathleen Fleming, Allison Abbate, Zareh Nalbandian, Jon Burton, Benjamin Melniker, Michael E. Uslan, Seanne Winslow, Matt Skiena și Bruce Berman, iar John Powers Middleton este co-producător.

Din echipa de creație fac parte directorul de imagine Pablo Plaisted, scenograful Grant Freckelton, monteurii David Burrows și Chris McKay și compozitorul Mark Mothersbaugh. Chris McKay a contribuit și în calitate de co-regizor de animație.

Despre realizatori
jinglebells