Righteous Kill

(2008)

Crime justificate

Poster Righteous Kill Postere Righteous Kill

Sinopsis Righteous Kill

Righteous Kill

Doi detectivi din New York, Rooster (Al Pacino) si Turk (Robert De Niro), se chinuie sa identifice extrem de posibila legatura dintre o crima recenta si un caz rezolvat (cel putin aparent) cu ani in urma. Doua intrebari ii macina pe cei doi: au de-a face cu un criminal in serie in libertate? Omul pe care l-au bagat dupa gratii este nevinovat? Pacino si De Niro colaboreaza pentru prima oara dupa Heat.

Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 6.0
Robert De Niro Robert De Niro Turk Al Pacino Al Pacino Rooster 50 Cent 50 Cent Spider
Carla Gugino Carla Gugino Karen Kleisner John Leguizamo John Leguizamo Detective Perez Melissa Leo Melissa Leo Cheryl Brooks
Donnie Wahlberg Donnie Wahlberg Detectiv Riley Brian Dennehy Brian Dennehy Lieutenant Hingus Sterling K. Brown Sterling K. Brown Rogers
Vezi toata distributia

Caseta tehnică

Produs de

Millennium Films

Distribuitorul international

Overture Films

Distribuit in Romania de

Odeon Cineplex

Țara

SUA

Box office Righteous Kill

Weekend premieră (15.09.2008)
  • Loc 1
  • Spectatori 11.423
  • Încasări (RON) 196.609,60
Total
  • Spectatori 43.908
  • Încasări (RON) 652.524,53
  • Încasări (USD) 245.820,01

Părerea criticului

Sergiu.Lobont pe 02 Aprilie 2011 21:24
Ne jucăm de-a twistu twistu?
De obicei în cazul unui film care are ca protagonişti actori ca Al Pacino şi Robert De Niro decupez scenele din film în care actorul face pură demonstraţie de actorie şi le păstrez spre a le folosi ca etalon în momentul în care se trezesc fanii Twilight să spună că Robert Pattisonson face parte din primii cinci actori din lume şi alte minunăţii de genul. Îmi pregătisem şi eu fierăstrăul gata gata de decupat secvenţe din film, cu muşchii încordaţi, dar în final am ajuns să constat că tocmai m-am ales cu o febră musculară şi nu de la cât am tăiat din film ci de la faptul că mi i-am tot ţinut încordaţi pe tot parcursul filmului. Sper că a descoperit toată lumea caracterul metaforic al celor spuse mai sus şi sper la fel de mult că aţi descoperit şi voi diferenţă dintre felul în care sunt puşi în valoare cei doi în Heat şi aici. Nu că au… citeşte
7 9

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
cezarika21 pe 31 August 2014 07:51
Personaje remarcabile cu caractere înşelătoare
Un thriller poliţist un pic mai ciudat, cu un scenariu inteligent şi cu interpretări foarte bune ale celor doi mari artişti: Robert De Niro şi Al Pacino. Tema justiţiarului a fost folosită des în filme, iar în unele cazuri justiţiarul era chiar poliţist aşa că subiectul nu este nou. Ceea ce aduce nou acest film este impresia falsă pe care şi-o fac spectatorii la început în privinţa justiţiarului; finalul aduce însă o schimbare de situaţie cu totul neaşteptată, cu atât mai mult cu cât acţiunea desfăşurată până atunci nu împingea intuiţia spectatorilor până acolo. Fiecare crimă petrecută îţi consolidează ideea că ştii cine este criminalul, dar dacă acţiunea ar putea părea previzibilă finalul îţi dovedeşte că nu ai avut dreptate.

Filmul împrăştie o perdea de fum care ascunde adevăratul criminal, iar aici se pierd… citeşte

7 3
Ada pe 07 Octombrie 2008 19:14
fratilor in loc sa stati sa criticati ati face bine sa va si motivati parerea.oricum,se stie ca parerile sunt impartite si gusturile difera.asa ca nu le mai insuflati altora ce sa faca.cine vrea cu adevarat sa stie cum e de fapt filmul sa se duca la cinema sa il vada....
7 3
Radu Iulian pe 06 Octombrie 2008 15:22
Nu mi-a placut. Filmul prezinta multe minciuni si cea mai mare dintre toate e descrierea sahistului Fisher facuta de Al Pacino. Il descrie ca fiind un nebun paranoic cand realitatea e cu totul alta. Fisher a criticat guvernul sua pentru actiunile criminale ale acestuia si pentru multe alte rele. De aceea a fost persoana non grata si nu de putine ori au fost la un pas sa ii emita mandat de arestare ca aducea chipurile prejudicii de imagine guvernului. Fisher a trait ca un om simplu desi era bogat si putea deveni si mai bogat si pentru curajul lui a fost infierat in acest film de Al Pacino la o comanda politica bineinteles. Mi s-a facut sila. Al Pacino e doar un alt actor care si-a vandut sufletul si onoarea pentru bani. Rusine!
7 10
adrian_beldean pe 4 iunie 2010 12:47
mai radule tu esti nebun rau.pai bobby fisher chiar era nebun:intr-o finala a unui campionat de sah(cred ca era mondial) sugera ca auzea zgomote de la camera video care il deranjau.de multe ori a fost amanat acel meci din cauza faptului ca el cica nu se putea concentra datorita acelor zgomote.ulterior s-a demonstrat ca acele camere video chiar emiteau niste sunete,dar ca era imposibil pentru urechea umana sa le perceapa.era un geniu in sah dar in viata sociala era un nebun,de-aia a si trait ca un sarac cand putea sa se scalde in lux;curajul nu are nicio legatura cu asta,cel putin nu in cazul lui fisher.toata lumea stie ca guvernul american se face vinovat de multe acte criminale dar un om normal stie ca nu are ce sa-i faca si o lasa balta.in schimb fisher a fost suficient de nebun incat sa il critice in public. P.S.faza cu vandutul sufletului mi se pare umpic cam hippy sau cel putin paranoica si nefondata.pacino nu si-a vandut niciun suflet,asa ca poti sa o iei mai moale cu astfel de afirmatii aberante
deliutza_delia pe 28 octombrie 2013 16:55
pai stia el ce stia ca aude camera video, reprizele au fost sabotate si de americani si de rusi si de toti cei care doreau titlurile punandu-si la munca toti aparatura telepatic asistata stia el ce stia nu era nebun.
Nicoleta pe 25 Septembrie 2008 15:52
Un film foarte slab,ma asteptam la actiune si cand colo . . . este EXTRAORDINAR DE SLAB!!!!Pacat de cei 2 monstrii sacrii ai cinematografiei :(
6 11
dali94 pe 1 decembrie 2011 03:34
PROST RAU FILMU...nu ma asteptam la asa ceva..din partea..lor
Amprenta pe 17 Octombrie 2008 22:05
OK,in primul rand tre sa tzinem minte ca un film e o arta shi chestia cu fischer a fost pusa pentru atmosfera.Filmul nu e chiar de actiune, e mai mult un thriller politist care pot sa spun ca mi-a placut.Nu e slab.Te tine.Si sfarsitul chiar m-a surprins.Daca eshti cinefil.Daca vezi un film cu aceeashi ochi ca mine,acest film nu o sa itzi placa la nebunie.Dar o sa-tzi placa.
5 4
RoTaRel pe 15 Octombrie 2008 17:30
Deci filmul este realmente de 5*****, DeNiro si Pacino fac niste roluri f bune, dar iti trebuie o anumita cultura cinefila pt a intelege filmul. Parerea mea este ca filmul merita vazut, nu in fiecare zi ii vezi pe Robert si Al jucand impreuna si mai ales nu oricum. Daca ei au acceptat scenariul inseamna k e f bun.....Credeti-ma !
5 4
kasmyn pe 10 Ianuarie 2010 15:09
UN FILM BUN
UN FILM BUN, CU 2 MONSTRII SACRI AI ECRANULUI, AL PACINO SI ROBERT DE NIRO, UN THRILER POLITISTO-PSIHOLOGIC!!
4 5
Mihail19881988 pe 11 Octombrie 2009 17:01
imi sangereaza inima ....
nu doar ca dezamageste ... este o nereusita epica ! scena din Heat intre pacino si de niro stand la aceeasi masa transmite mai multe vibratii in stomac decat porcaria asta numita righteous kill ...!!!
4 12
DarKy pe 13 Noiembrie 2008 22:13
Deci am vazut la multi " cel mai prost film", " am pierdut 95 de minute din viata", "o porcarie de film". Bun e parerea voastra si oricine are dreptul la o parere. Este drept k dialogurile sunt cam slabe, unele fara sens, dar scenariul e destul de bunisor.Daca si dialogurile s-ar fi ridicat la nivelul celor doi actori principali, ar fi fost mult mai reusit. nu e kiar de 5 stele dar de 4 tot e. si pentru cei care incadreaza acest film k o totala pierdere de timp, presupun k sunt amatori ai filmelor de genul disaster movie, superhero movie, care nu au nici un inteles si sunt o rusine pentru industria filmului.
3 3
gdg pe 14 Octombrie 2008 23:33
filmul este super super super!!!
De mult nu am mai vazut un film asa bun...
dupa ce se termina filmul inca mai stai sa analizezi.au jucat fantastic pacino si de niro
nu ma asteptam la un asa final1!!

3 3
mircea pe 12 Octombrie 2008 19:16
timp pierdut....nu merita banii!
3 12
liviuneagu pe 26 martie 2014 01:22
Ia-ți banii înapoi!
Cristian pe 26 Septembrie 2008 13:15
Un afis la care ti se face pielea de gaina doar citind cele doua nume.
Un film care se "ambaleaza" din mers si la care "pofta vine mancand". Oarecum dezamagit la inceput, am savurat scenele de final ca si cum as fi privit un film bun de dragoste, adica din tot sufletul.
Doi actori monumentali si un final care salveaza subiectul.

2 1
margott pe 04 August 2012 22:36
Filmul are un ritm atat de anost, incat nici nu mai conteaza ca joaca Pacino si De Niro, oricat ar fi ei de buni actori, e nevoie si de un scenariu care sa le sustina talentul. Abia twist-ul din final mai salveaza cat de cat impresia generala despre film.
2 4
Anicescu Stefan - Bogdan pe 10 Septembrie 2008 22:33
Probabil un fel de Eminescu si Nichita cu Guţă in acelasi film... adica De Niro si Pacino cu 50 Cent... sper sa iasa totusi un film bun!
2 5
White1 pe 22 iulie 2010 16:34
50 Cent e rezonabil in filmul asta,in sensul ca a primit un rol care ii se potriveste destul de bine si care nu il solicita foarte mult...dar e clar ca nu se poate compara cu De Niro si Pacino,si nici nu merita sa apara intr-un film cu acesti actori.
Anicescu Stefan - Bogdan pe 06 Octombrie 2008 23:13
Interesant ce ai spus acum mai sus... Mai ales ca acum Fischer e mort Guvernul SUA poate bine mersi sa arunce in el cu noroi. Nu m-ar mira sa fie cum ai zis tu
1 4

Spune-ţi părerea despre Righteous Kill

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Righteous Kill
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells