Articole The Lake House

(2006)

Casa de lângă lac

Casa de langa Lac

Unul din lucrurile pe care Kate si Alex il impartasesc in povestea lor de dragoste este casa de langa lac.

Cand Kate se muta la Chicago, ea isi aduce aminte de casa de langa lac ca locul unde ea s-a simtit cel mai bine si unde se simtea ea insasi. Pentru Alex, casa are o insemnatate si mai adanca. A fost construita de tatal sau in vremuri mai fericite, inainte ca el sa devina recunoscut si cand ei locuiau fericiti impreuna langa lac ca o familie. Prin readucerea proprietatii de mult uitate la frumusetea ei originala, Alex cauta sa recastige pacea pe care e o simtea odata acolo. Revees spune, “El incearca sa faca aceasta casa din nou un camin.”

Nici o casa obisnuita nu este un refugiu de o frumusete iesita din comun de lumina si ferestre suspendate deasupra apei, protejata totusi in totalitate si in legatura directa cu lacul si cu terenul din jurul sau.

“Este un design neobisnuit, deosebit de frumos dar nu genul de design de care oricine s-ar indragosti. Doar un anumit gen de persoane ar putea trai in aceasta casa. Este pentru doua gusturi foarte deosebite,” spune Sandra Bullock, crezand ca acesta este un indicativ al asemanarii dintre aceste persoane. “Pentru ca atat Bullock cat si Reeves faptul ca se simt confortabil in interiorul acestor pereti de sticla arata cat de mult ei au in comun si este simbolica, intr-adevar intelegerea mai mare a lucrului pe care ei si-l ofera unul altuia.”

Dupa luni de scanare a imaginilor frontale ale lacurilor in diferite locati din Wisconsin, Michigan, Illinois si Indiana si virtual fiecare mila din vastul tarm al Lacului Michigan pentru ceva care intrupa toate elementele necesare, echipa de productie a filmului Casa de langa Lac a facut fata provocarii si echipa a construit ea insasi casa imaginara.

Directorul de locatie, James McAllister (Road to Perdition, Batman Begins) s-a intors in Tinutul Cook, Illinois, unde el a lucrat cu o decada inainte la filmul Evil Has a Face la o locatia din Rezervatia Forestiera de-a lungul celor 55 de acri ai Lacului Maple, care s-a dovedit a fi scena perfecta: liniste naturala si romantica, structura inconjuratoare si terenul pe care Agresti il avea in minte.

“Casa a fost cel mai important platou al nostru, singura piesa cheie in jurul careia se invarte povestea, si deci avea sens pentru noi sa creem exact ceea ce noi doream,” spune designerul de productie Nathan Crowley, un nominalizat la premiile BAFTA 2005 si Art Directors Guild Award pentru filmul Batman Begins si a treia generatie de barbati din familia sa care detine o diploma in arhitectura.

“Am dorit o mixtura de modern si clasic, ceva ce tatal lui Alex poate sa fi proiectat. In unele feluri radacinile sale se afla in stilul cutilor din sticla din anii 1960, dar de asemenea ne-am inspirat din Perioada Regentei, un stil popular in Anglia in mijlocul anilor 1800, pentru a adauga o nota de romanta si eleganta imaginii de ansamblu, si chiar am integrat unele elemente din sere.”

Luand in consideratie faptul ca Kate si Alex, in aceasta etapa a vietii lor, isi petrec foarte mult timp in solitudine si introspectie, Bullock gaseste ca este in special interesant faptul ca structura predominanta de sticla le ofera “nici un loc in care sa se ascunda. Ei sunt doi oameni care, in multe feluri, se ascund de lume, si totusi casa in care amandoi locuiesc este absolut expusa privirii”, ca si cum simplul fapt ca ei sunt acolo denota natura lor genuina. “De asemenea ii pune in legatura imediata cu lacul, cu copacii, cu solul, cu totul din jurul lor. Este aproape ca si cum ai trai in aer liber.”

Dintr-un punct de vedere practic, transparenta cladirii insemna faptul ca, “Noi nu am avut sansa de a filma un exterior separat de interor, cum ai face in mod traditional,” explica Crowley. “A trebuit sa le filmam impreuna, lucru care a reprezentat o proiectare si o constructie ca a unei case reale mai mult decat a unui platou de filmare.”

Sinopsis O poveste de dragoste traverseaza timpul
jinglebells