Articole The Judge

(2014)

Judecătorul

Despre realizatori

David Dobkin (Regizor/Producător/Autor al poveștii) este un realizator de film cunoscut pentru că face filme distractive, pline de introspecție care rezonează cu masele. Filmele lui spun povești umane care determină interpretări memorabile ale actorilor.

Dobkin și-a făcut debutul regizoral cu comedia neagră "Țapul ispășitor", în 1998, care a marcat și prima sa colaborare cu Vince Vaughn. În film au mai jucat Joaquin Phoenix și Janeane Garofalo. Dobkin și-a dovedit abilitatea de a combina acțiunea și comedia în filmul de succes "Cavalerii Shaolin", cu Owen Wilson și Jackie Chan.

În 2005, Dobkin a revitalizat comedia pentru adulți, când a regizat blockbusterul de vară "Spărgătorii de nunți", cu Vince Vaughn și Owen Wilson. Comedia romantică despre doi tipi care se strecoară la nunți pentru a agăța femei a avut încasări de peste 285 milioane de dolari la nivel mondial. Dobkin a continuat de regizeze comedii "Fratele lui Moș Crăciun", cu Vaughn în rolul principal și "Dacă aș fi... tu", cu Jason Bateman, Ryan Reynolds și Olivia Wilde.

Născut în Washington, Dobkin a terminat la New York University, Tisch School of Arts.

Susan Downey (Producător) este un producător de film prolific care a colaborat cu unele dintre cele mai renumite talente pentru cele mai diverse filme: de acțiune, de aventuri, drame, comedii și thrilleruri horror. Ea este partener la Team Downey, compania pe care a fondat-o împreună cu soțul ei Robert Downey Jr.

"Judecătorul" este primul film produs în cadrul acordului pe care-l au cu Warner Bros Pictures.

Team Downey are o gamă largă de proiecte de film și televiziune. Compania a anunțat recent o listă de filme care includ și comedia supranaturală de groază "Cloaked" și "Pinocchio", o aventură în care Robert Downey Jr. va juca rolul lui Geppetto. Alte proiecte mai includ thrillerul polițist "Perry Mason", bazat pe povestirile originale de Erle Stanley Gardner, a cărui acțiune se desfășoară în Los Angelesul anilor '30, "Yucatan", un thriller de acțiune bazat pe o poveste originală a lui Steve McQueen, și o dramă istorică ce spune povestea lui Hunter Scott, un tânăr care a condus campania de reabilitare a căpitanului McVay, comandantul de pe USS Indianapolis. Pentru micul ecran, Team Downey pregătește o dramă pentru Showtime care se axează pe comunitatea de terapie din Venice Beach, prin anul 1983.

David Gambino (Producător) este Președintele de Producție la Tean Downey, compania de producție a lui Robert Downey Jr. și a lui Susan Downey, care are un acord cu Warner Bros Pictures. Gambino se ocupă de toate aspectele de afaceri ale companiei, inclusiv dezvoltarea, producția și achizițiile de proiecte de film și pentru televiziune. Team Downey are ca proiecte o repovestire a lui "Pinocchio", "Yucatan", o aventură incredibilă creată de legendarul actor Steve McQueen și o resuscitare a avocatului preferat al tuturor "Perry Mason".

Nick Schenk (Scenariul/Povestea) este scriitor și actor cunoscut pentru scenariul de la "Gran Torino", regizat de Clint Eastwood care a jucat și rolul principal. Scenariul filmului a fost considerat cel mai bun de National Board Review în 2008.

Bill Dubuque (Scenariu) a lucrat timp de 12 ani ca și recrutator corporatist înainte de a intra în industria cinematografică cu "The Headhunter's Calling". Foarte curând după aceea scenariul său extrem de apreciat "The Accountant" a atras atenția și el a fost căutat pentru a scrie scenariul pentru "Judecătorul" pentru Team Downey, aceasta fiind prima producție a companiei.

Capacitatea sa de a canaliza emoțiile și empatia în personaje a făcut din Dubuque unui dintre cei mai căutați scenariști de la Hollywood. La ora actuală, el are mai multe proiecte în desfășurare.

Herbert W. Gains (Producător executiv) a lucrat recent ca producător executiv la thrillerul de succes al lui Liam Neeson, "Non-Stop". Printre realizările sale se regăsesc și câteva filme mari, pline de acțiune cum ar fi "GI Joe: Retaliation", "Green Lantern" al lui Martin Campbell, "Watchmen" al lui Zack Snyder și "Curaj nebănuit" cu Jodie Foster.

El a mai produs thrillerul horror "Zece semne rele" cu Hilary Swank și a fost producător la drama sportivă a lui Michael Tollin "Radio", cu Cuba Gooding Jr. și Ed Harris.

Ca producător executiv a mai lucrat la "Casa de ceară" cu Elisha Cuthbert și Chad Michael Murray, la comedia romantică din 2004 "Fostele iubite ale iubitului meu" cu Brittany Murphy, "Parteneri neobișnuiți", cu Jet Li și DMX, la comedia lui Jake Kasdan "Orange County", la "Hardball" cu Keanu Reeves și Siane Lane și la "Pasiuni trecătoare", cu Freddie Prinze jr. și Jessica Biel.

Jeff Kleeman (Producător executiv) a absolvit Universitatea Yale cu licență în limba engleză. El a fost curator al expozițiilor de la Academy of Motion Picture Arts and Sciences și a condus Story Department la Carolco.

În 1987, Kleeman s-a alăturat Paramount Pictures și a fost director de producție și dezvoltare la "Afaceri interne", "Vânătoarea lui Octombrie Roșu", "Shirley Valentine" și "Star Trek 6" . El s-a ocupat de dezvoltare și la "Agentul dublu" care a fost produs și lansat de New Line Cinema.

Janusz Kaminski (Director de imagine) a creat unele dintre cele mai memorabile imagini din istoria cinematografiei. Fie că filma "Lista lui Schindler" sau "Salvați soldatul Ryan", Kaminski este un director de imagine foarte bun. El a primit cea de-a șasea nominalizare la Oscar pentru "Lincoln", din 2013, o dovadă în plus că este unul dintre cei mai buni directori de imagine ai generației sale. Recent a fost nominalizat la un Premiu Emmy pentru regia la "Making a Scene: The Years Best Performances în 11 Original (Very) Short Films" pentru New York Times Magazine.

Mark Livolsi (Editor) se reîntâlnește cu regizorul David Dobkin după ce a mai lucrat cu el și la "Spărgătorii de nunți" și la "Fratele lui Moș Crăciun". Livolsi vine din suburbiile Pittsburgului, unde tatăl lui era ilustrator pentru Pittsburg Press. El a studiat la Penn State University înainte de a veni în New York, unde și-a început cariera în montajul de reclame pentru o casă de producție locală.

A trecut apoi la editarea de sunet și l-a asistat pe Mike Nichols la "Dragoste frântă" înainte de a avea norocul să-l cunoască pe Joe Hutshing cu care a lucrat la "Wall Street" al lui Oliver Stone, ca ucenic. Curând după aceea, Livolsi a început să fure meserie lucrând alături de veterani ca Susan E. Morse la patru filme ale lui Woody Allen: "Viața lui Harry", "Alice", "Delicte și fărădelegi" și "Umbre și ceață", ca Alan Heim cu care a lucrat la "Ferma veselă" și David Brenner, la "Singur în cartierul boxerilor" și "Heaven & Earth".

Mark Ricker (Production Designer) a primit nominalizarea Art Directors Guild Award pentru excelență în production design pentru munca sa la filmul laureat al Premiului Oscar "Culoarea sentimentelor", scris și regizat de Tate Taylor și pentru "Julie și Julia", scris și regizat de Nora Ephron.

În 2010 a primit o nominalizare la un Premiu Emmy pentru munca la perspectiva HBO asupra vieții dr. Jack Kevorkian, "Doctorul Moarte".

Recent, Ricker a lucrat la "Get On Up", regizat de Tate Taylor. De asemenea a lucrat pentru succesul "S-a întâmplat într-o vară", scris și regizat de Nat Faxon și Jim Rash.

Marlene Stewart (Costume Designer) are o carieră lungă și ilustră, după ce a lucrat cu cei mai cunoscuți realizatori de film ai vremurilor noastre. Stewart a lucrat printre altele la filmele: "Oblivion. Planeta Uitată", regizat de Joseph Kosinski, "Hansel și Gretel: Vânători de vrăjitoare", regizat de Tommy Wirkol, "Pumni de oțel", "Întâlnire cu surprize", "Noapte la muzeu", toate regizate de Shawn Levy, "Furtuna tropicală", regizat de Ben Stiller, "Pierderea libertății", regizat de Kimberly Pierce, "Vacanța", regizat de Nancy Meyer, "Hitch – Consilier în amor", regizat de Andy Tennant, "21 de grame", regizat de Alejandro Gonzales-Inarritu, "Ali" al lui Michael Mann, "Coyote Ugly", al lui David McNally, "Dispari în 60 de secunde", regizat de Dominic Sena, "Inamicul statului", regizat de Ridley Scott, "Fantoma", regizat de Simon Wincer, "Minciuni adevărate" al lui James Cameron, "JFK", regizat de Oliver Stone și "Siesta" al lui Mary Lambert.

Thomas Newman (Compozitor) este cunoscut drept unul dintre cei mai căutați compozitori de muzică de film de la ora actuală. El a compus muzica pentru peste 50 de filme și seriale TV și a primit 12 nominalizări la Premiul Oscar și 6 Premii Grammy.

El este fiul cel mic al lui Alfred Newman, directorul muzical de la 20th Century Fox și compozitor al coloanelor sonore pentru "La răscruce de vânturi", "Cocoșatul de la Notre Dame", "Jurnalul Annei Frank" și "Totul despre Eva". Copil fiind, Thomas Newman a studiat pianul și muzica clasică. Dar abia după moartea tatălui său, pe când el avea 14 ani, tânărul Newman a simțit nevoia să compună.

Newman a studiat orchestrația cu prof. Frederick Lesemann și compoziția cu David Raksin și George Tremblay. La Universitatea Yale, el a studiat cu Jacob Druckman, Bruce MacCombie și Robert Moore. Newman recunoaște că în perioada de început a fost influențat de legendarul compozitor de pe Broadway, Stephen Sondheim, care i-a fost mentor.

Despre distribuție
jinglebells