Articole The Illusionist

(2006)

Iluzionistul

Despre distributie

Edward Norton, de doua ori nominalizat la premiile Academiei, sta in fruntea distributiei filmului "The Illusionist", in rolul principal Eisenheim. Norton a iesit din anonimat odata cu rolul din "Primal Fear", alaturi de Richard Gere, pentru care a primit prima nominalizare la premiile Academiei, continuand sa joace in numeroase blockbuster-e de la Hollywood. A avut rolul principal in filmele Primal Fear; Everyone Says I Love You; The People vs. Larry Flynt; American History X; Rounder’s; Fight Club; Keeping the Faith; The Score; Death to Smoochy; Frida; Red Dragon si The 25th Hour.

Norton a fost nominalizat pentru a doua oara la premiile Academiei pentru prestatia lui din "American history X". A castigat Globul de Aur pentru aceasta interpretare si a mai castigat numeroase alte premii si pentru alte roluri. Pelicula "Frida", pentru care a scris un incredibil scenariu, a fost nominalizata la sase premii ale Academiei, castigand doua. A mai castigat si premiul Obie pentru rolul din revenirea pe scena a "Burn this" de Lanford Wilson.

Norton a produs si regizat filmul "Keeping the Faith", iar in momentul de fata mai produce alte cinci filme, printre care adaptari ale peliculor "A Soldier of the Great War" de Mark Helprin; "The Painted Veil" de Somerset Maugham; si "Motherless Brooklyn" de Jonathan Lethem, pentru cel din urma realizand scenariul in momentul de fata. "Down in the Valley" este un film lansat de curand, fiind produs, montat si in care apare si ca actor Edward Norton.

Norton a deschis de curand Class 5 Films, un parteneriat alaturi de fratele sau, Jim Norton, de scenaristul Stuart Blumberg si de producatorul Bill Migliore. Bransa care se ocupa de filmele artistice va produce filme in colaborare cu Universal Pictures, pe cand bransa pentru documentare va produce filme despre natura si stiinta. Primul film documentar produs este un film pentru Outdoor Life Network, "The Great Rivers Expedition", ce povesteste o aventura pe apele albe, din China, de iarna trecuta. Class 5 mai colaboreaza si cu the Sea Studios Foundation la un proiect de multe milioane de dolari despre stiintele naturii, pentru National Geographic; "Strange Days on the Planet Earth", pe care Norton o prezinta si o nareaza.

Norton este si un activist convins al problemelor mediului si al obligatiei civile.

Cu o lista foarte diversificata de performante premiate si aclamari din partea criticilor, Paul Giamatti si-a confirmat veleitatile de cel mai versatil actor al generatiei sale. Cel mai recent film in care il puteti vedea este "Cinderella Man" al lui Ron Howard, unde joaca alaturi de Russell Crowe si de Renee Zellweger. Prestatia sa i-a adus un premiu SAG si unul Broadcast Film Critics' Award pentru "Cel Mai Bun Actor Intr-un Rol Secundar". De asemenea, a mai fost nominalizat pentru acelasi rol si la premiile Academiei si la Globurile de Aur.

Giamatti a aparut anul trecut in mult asteptatul film de M. Night Shyamalan, "Lady in the Water", alaturi de Bryce Dallas Howard. Si-a imprumutat vocea pentru a insufleti un personaj din animatia "Ant bully", un desen artistic despre aventurile unei familii. In momentul de fata, Giamatti joaca in filmul companiei Weistein, "The Nanny Diaries", avand rolul evazivului "Domn X", alaturi de Laura Linney si Scarlett Johansson. Tot pe parcursul acestui an Giamatti va incepe lucrul la productia filmului de vacanta al lui David Dobkin, "Joe Claus" ce beneficiaza de participarea lui Vince Vaughn si a lui Kevin Spacey. A terminat de curand producerea filmului de actiune "Shoot'Em Up", al companiei "New Line". Anul viitor va coordina distributia animatiei "Rob Zombie Presents the Haunted World of El Superbeasto".

Giamatti a jucat in mult-laudatul film de Alexander Payne, "Sideways", pentru care a castigat premiul pentru "Cel Mai Bun Actor", din partea Independent Spirit, New York Film Critics Circle si o nominalizare la Globurile de Aur. In anul 2004, Giamatti a primit numai critici pozitive, recenzii si laude (nominalizare Independent Spirit Award pentru "Cel mai bun actor", National Board of Review Breakthrough performance of the Year) pentru rolul lui Harvey Pekar din filmul "American Splendor" de Shari Springer Berman si Robert Pulcini.

Giamatti a impresionat pentru prima data publicul american cu rolul din comedia lui Betty Thomas, "Private Parts". Lunga lista de filme in care si-a adus contributia include : "Man on the Moon" al lui Milos Forman, "The Hawk is dying" de Julian Goldberger, "The cradle will rock" de Tim Robbins, "The negotioator" al lui F.Gary Gray, "Saving Private Ryan" al lui Steven Spielberg, "The Truman show" de Peter Weir, "Donnie Brasco" de Mike Newell; "Storytelling" al lui Todd Solondz, "Planet of the Apes" de Tim Burton, "Duet", alaturi de Gwyneth Paltrow, animatia "Robots" si "Big Momma's House", cu Martin Lawrence. Giamatti a mai avut roluri si in "Confidence" al lui James Foley si in filmul lui John Woo, "Pay check".

Fiind un actor de scena implinit, Giamatti a fost nominalizat la Drama Desk pentru "Cel mai bun actor in rol secundar". Are un rol in piesa "The Iceman Cometh". Celelalte piese jucate pe Broadway sunt "The Three Sisters", regizat Scot Elliot, "Racing Demon"de Richard Eyre; "Arcadia" regizat de catre Trevor Nun.

Pentru televiziune, Giamatti a aparut in "The Pentagon Papers", cu James Spader, in "Winchell" produs de HBO, jucand si Stanley Tucci si in filmul "If there walls could Talk II".

Jessica Biel, a devenit una dintre cela mai ravnite actrite dupa roluri din filme ca "Balde: Trinity", "Stealth" si recentul "Elizabethtown". Joaca alaturi de Norton rolul lui Sophie, o tanara de vita nobila de care Eisenheim se indragosteste.

Multi-talentata Biel este o actrita demna de atentia publicului. Debutul sau actoricesc, cu rolul din cel mai urmarit serial televizat al canalului WB, "Seveanth Heaven", a ajutat-o sa se promoveze si sa iasa din anonimat.

A putut fi urmarita de curand in pelicula lui Cameron Crowe, "Elizabethtown", alaturi de Orlando Bloom, Kirsten Dunst si Susan Sarandon. Biel este Ellen, iubita lui Drew Baylor (Bloom), iar actiunea ilustreaza memorialul cumplit al unui patriarh din Sud. Pe neasteptate se naste aceasta idila. Jessica a mai putut fi observata si in filmul "London", alaturi de Jason Statham, Chris Evans si Kelli Garner. "London" este o drama ce descrie relatia cu probleme a doi adulti.

Jessica Biel a jucat in filmul "Stealth", al Sony Pictures, alaturi de Josh Lucas si Jamie Foxx. Aceasta drama descrie povestea a trei piloti care lucreaza la un program militar top-secret care se chinuieste sa tina sub control un program cu inteligenta artificiala, inainte ca urmatorul razboi mondial sa se declanseze. Ati mai putut-o vedea pe Jessica si in "Blade: Trinity", un film de New Line Cinema, in care joaca alaturi de Wesley Snipes, Kris Kristofferson si Ryan Rey nolds. Alt blockbuster produs de New Line Cinema in care Biel isi aduce aportul este "Texas Chainsaw Massacre", la fel ca si "Cellular", New Line Cinema, in care mai apar Kim Basinger si Chris Evans; "The rules of Attraction", un film de Lion Gate Films, regizat de Roger Avary; comedia romantica produsa de Warner Bros., "Summer Catch", alaturi de Freddie Prinze Jr., si filmul de vacanta al lui Disney, "I’ll be home for Christmas" cu Jonathan Taylor Thomas. intr-o impresionanta demonstratie de versatilitate, Jessica a adunat informatii aiurea pentru portretul unei fiice rebeli, in apreciatul film al lui Victor Nunez, "Ulee’s Gold", in care mai joaca Peter Fonda. Filmul a fost ales ca Centerpiece Premiere la Festivalul de Film Sundance, editia 1997, si a fost mai apoi prezentat la Cannes.

In curand va putea fi urmarita in mai multe filme, dintre care "Home of the Brave" de Irwin Winkler si "Next" al lui Lee Tamahori.

Rufus Sewell va putea fi vazut anul acesta in segmentul lui Wes Craven din "Paris je t’aime", "Amazing Grace" de Michael Apted si "The holiday" al lui Nancy Meyer. A jucat de curand in laudata productie BBC, "The Taming of the Shrew", rol pentru care a fost nominalizat la premiile Bafta Television, pentru "Cel mai bun actor" . A mai jucat si in "Charles II : The last king".

Alte filme recente sunt "The legend of Zorro" de Martin Campbell, "Tristan si Isolda" de Kevin Reynolds, "A kight’s Tale" al lui Brian Helgeland, thrillerul futuristic " Dark City" al lui Alex Proyas, "Dangerous Beauty" cu Catherine McCormack, "Iluminata" regizat de John Turturro.

Sewell a atras atentia criticilor in 1994, cand a debutat pe micul ecran, interpretand rolul lui Will Ladislaw in adaptarea a "Middlemarch". Si-a atras si mai mult atentia criticilor asupra lui cu rolul din filmul lui Christopher Hampton, "Carrington", alaturi de Emma Thompson si Jonathan Pryce, la fel ca in cazul filmului "Cold Comfort Farm", de John Schlesinger.

Pe scena, Sewell a debutat teatral la West End, in 1993 ca un husler cehoslovac in piesa " Making it Better", care I-a adus premiul London Critics Circles pentru "Cel mai bun nou venit". Alte roluri notabile sunt : productia originala apiesei lui Tom Stoppard, "Arcadia", jucata la Teatrul National, "Pride and Prejudice" la "The Royal Exchange" din Manchester, dar si "As you like it", "Perscarusul" si "The Government Inspector", toate jucate pe scena teatrului Crucible din Sheffield. Sewell a debutat pe Broadway in anul 1995, avand parte de comentarii insolite pentru rolul din :Translations" de Brian Friel, alaturi de Brian Dennehy. A mai jucat in "Rat in the Skull", o productie Royal Court, regizata de Stephen Daldry, dar si in rolul principal al piesei "Macbeth", la West End din Londra, si "Luther" de John Osborne la Royal National Teathre. Acum acesta va aparea pe scenele de la The Royal Court Theatre si de la West End in piesa lui Tom Stoppard, "Rock’n’Roll".

Sinopsis Iluzie versus realitate
jinglebells