También la lluvia

(2010)

Până și ploaia

Poster También la lluvia Postere También la lluvia

Sinopsis También la lluvia

También la lluvia HD

Costa, un neîncrezător producător de film, și Sebastian, un tânăr și idealist regizor, lucrează împreună la un proiect ambițios pe care urmează să-l filmeze în Bolivia. Filmul are ca subiect sosirea spaniolilor în America, punând accent pe brutalitatea acțiunilor lor și pe curajul câtorva reprezentanți ai Bisericii care, prin cuvinte, se opun spadelor și lanțurilor. Costa și Sebastian nu-și pot închipui că în Bolivia îi așteaptă o confruntare care îi va zdruncina din temelii.

A contribuit la sinopsis-ul filmului: alex2812
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
Gael García Bernal Gael García Bernal Sebastián Luis Tosar Luis Tosar Costa Karra Elejalde Karra Elejalde Antón / Cristóbal Colón
Najwa Nimri Najwa Nimri actriţă Raúl Arévalo Raúl Arévalo Juan / Antonio de Montesinos Vicente Romero Vicente Romero
Luis Tosar Luis Tosar Costa Carlos Santos Carlos Santos Alberto / Bartolomé de las Casas Cassandra Ciangherotti Cassandra Ciangherotti Maria
Vezi toata distributia

Caseta tehnică

AKA

  • Even the Rain
  • Même la pluie

Produs de

Morena Films

Tip Ecran

wide

Distribuitorul international

Haut et Court

Țara

Spania, Franta, Mexic

Site oficial

También la lluvia

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
Ovidiu_B pe 06 Ianuarie 2013 17:39
Categoric merita!
Categoric, filmul merita vazut, daca nu pentru altceva, atunci macar pentru peisajele superbe pe care le arata si pentru calitatea excelenta a imaginii (mai rar asa ceva).

Apoi, povestea in sine are foarte mult farmec. O echipa de filmare din Spania vine sa filmeze in Bolivia un film despre descoperirea Amercii de catre Columb si primele interactiuni cu amerindienii. Complex si problematic devine amestecul dintre planul "real" si cel "filmat", actorii fiind aruncati intr-o realitate cotidiana boliviana care seamana cu scenariul filmului pe care-l joaca, ceea ce le trezeste sentimente si reactii contradictorii.

Una peste alta, filmul are o tenta stangista si pedaleaza mult pe ideea exploatarii tarilor din lumea a treia de catre o combinatie de multinationale si elite politice locale corupte. In completarea acestui peisaj clasic, reactia spaniolilor prinsi la… citeşte

4 1
mihaelatb pe 14 septembrie 2013 19:49
tenta "stangista" este doar realitate, caci razboiul apei a existat, multinationala se numeste Bechtel, iar Bolivia este una din tarile sarace ale Americii de Sud. Happy end nu avea cum sa fie, caci indiferent de anularea contractului cu Bechtel, Bolivia ramane tot una dintre tarile sarace.
lorenne pe 14 Martie 2013 22:47
Categoria "Filme care iti dau de gandit " . Ce s-a schimbat din 1492 ? Cum ii tratam pe cei "inferiori" noua ? Ne sunt oare inferiori ? In ce sens ?
3 0
mihaelatb pe 14 Septembrie 2013 20:05
este un film de o realitate dureroasa. Povestea unui film despre debarcarea lui Columb, tratata in mod realist, cu toate cruzimile inerente, va fi realizat in...Bolivia, tara fara iesire la mare, dar cu o mana de lucru extrem de ieftina, caci este printre cele mai sarace tari din America de Sud. In timpul filmarii, exploatarea indigenilor prezentata in scenariul filmului de epoca coboara in lumea reala. Este practic prezentat "Razboiul apei" ce a avut loc in Bolivia in anul 2000, intre populatia saraca din Cochabamba si puternica companie Bechtel.
Cu toate ca sunt o admiratoare a lui Gael García Bernal, aici Luis Tosar si Juan Carlos Aduviri au fost cei mai buni. Este insa greoi de urmarit, iar lipsa unei subtitrari- exista doar in engleza- face si mai dificila vizionarea.

2 0
DragonMaster pe 02 Septembrie 2011 10:51
Un film european de calitate
Am terminat de vizionat filmul Even.The.Rain.2010 care este una din cele 8 filme care au fost votate de Academia Europeana de film ca find cele mai bune filme al acestui an.Even The Rain a fost un film spaniol excelent care a meritat sa ajunga in finala si este o recomandare buna celor care vor sa vada un film bun.Nota mea pentru acest film este 8.
2 1
lili22 pe 09 Februarie 2018 20:40
E bun acest film vazut mai ales din cauza tarii unde are loc
actounea filmului.Au acest obicei in proteste sa blocheze drumurile nationale si nu prea iti convine sa dai banii pe bilet de avion asa ca e bine sa stiti ce va asteapta.Va spun ca am patit asa ceva si numai de salvat localnici nu imi ardea
.Dar sa plang pe umarul lor....

1 0
florin2014 pe 27 Ianuarie 2022 22:21
Aurul, terenurile, apa etc.
Unde s-a ajuns!!! Oamenii nu conteaza decat daca se revolta, altfel pierd tot, inclusiv apa...Bazat pe razboiul apei din Bolivia, filmul este obligatoriu de vazut, chiar numai pentru ca este o parte de istorie care se repeta continu cu tarile bogate dar... cu oameni saraci (in averi), care nu cer decat sa traiasca pe pamantul lor si cu resursele pe care le au, slava Domnului, din belsug, vandute de ticalosii lor corupti, ticalosilor celorlalti fara pic de umanitate. Intai a fost aurul, apoi pamantul, resursele minerale, acum apa, urmeaza probabil aerul si sigur litiu (Bolivia avand cel mai mare zacamant de litiu din lume).
0 0

Spune-ţi părerea despre También la lluvia

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells