Articole Night Watch

(2004)

Veghea de noapte

Despre distributia Creaturilor Intunericului si ale Luminii

Personajele principale ale RONDULUI DE NOAPTE sunt creaturile supranaturale ale Patrulei de Noapte si ale Patrulei de Zi care duc un razboi nocturn, atunci cand intregul oras Moscova este aproape adormit. Regizorul Timur Bekmambetov a stiut ca modalitatea de a face acest film atragator instinctual si emotional era sa gaseasca actori care sa reprezinte cu adevarat partile distincte ale Binelui si Raului. Acest lucru a necesitat un proces de distributie foarte special.

Bekmambetov a inceput sa separe actorii principali rusi in doua grupe diferite. „Am simtit ca sunt actori care arata ca niste actori si actori care arata doar a oameni obisnuiti. Actorii care arata a actori au fost distribuiti in rolul Creaturilor Intunericului deoarece sunt foarte la moda, foarte originali, interesati si mandri. Insa acei actori care arata ca niste persoane obisnuite au fost distribuiti in rolul Creaturilor Luminii, membrii Patrulei de Noapte.”
Bekmambetov l-a distribuit pe Konstantin Khabensky, unul dintre cei mai populari actori rusi in rolul principal, Anton Gorodetsky, unul dintre Protectorii principali ai Luminii, membru al Patrulei de Noapte.

Aparator zilnic al armistitiului de secole dintre Lumina si Intuneric, luptandu-se cu tentatia de a se alatura raului, Anton este o persoana obisnuita aflata in calatoria descoperirii de sine. Se va intalni in curand cu Cel Ales care, asa cum spun profetiile, va inclina balanta in favoarea luminii sau intunericului.

In rolul Boris Geser, om de afaceri ziua, conducator al Patrulei de Noapte in timpul noptii, Bekmambetov l-a distribuit pe Vladimir Menshov, vedeta filmului distins cu Premiul Oscar, MOSCOW DOES NOT BELIEVE IN TEARS si un actor, scenarist si regizor multi-talentat. Conducator al Protectorilor Luminii de secole, Geser este si tipul de familist si de adept al lucrurilor bune. Contribuie la salvarea prietenului sau Anton dintr-o intalnire aproape fatala cu Razboinicii Intunericului.

De cealalta parte, in rolul Zavulon, conducatorul Patrulei de Zi, Bekmambetov a decis sa joace Victor Verzhbitsky, un prieten de la scoala de arte, care a aparut si in THE PESHAVAR WALTZ si in GLADIATRIX. Maestru al raului si intunericului, Zavulon conduce Patrula de Zi. Desi Razboinicii Intunericului au mentinut un echilibru cu Protectorii Luminii, vampirii si fantomele care formeaza Patrula de Zi incearca cu disperare sa aiba control asupra sufletului Celui Ales – cel care va inclina balanta puterii in favoarea lor.

Ceilalti actori apartin teatrului si filmului rusesc, dintre care fac parte Galina Tunina, in rolul Vrajitoarei Olga, Maria Poroshina in rolul misterioasei damnate Svetlana, Alexei Chadov, in rolul Kostya, tanarul vampir, Valery Zolotukhin in rolul tatalui lui Kostya, Zhanna Friske, in rolul Alyssa din Patrula de Zi, Ilia Lagutenko in rolul vampirului Andrei si Rimma Markova, vrajitoarea Daria.
Imaginea filmului Originile filmului
jinglebells