Articole My Blueberry Nights

(2007)

Iubire cu gust de afine

Preludiul unei calatorii

„S-a întamplat peste noapte”.

Iata cum descrie cineastul Wong Kar Wai pregatirile primului sau film în limba engleza „MY BLUEBERRY NIGHTS”. Nu trebuie luat sensul strict, dar e de înteles de ce Wong se exprima astfel. Ultimul sau film, o drama retro-futuristica intitulata „2046” a fost victima unor numeroase întarzieri si reluari, ceea ce a dus la o perioada de productie de cinci ani. Dupa aceasta experienta, dorinta lui Wong de a începe lucrul la un nou proiect este perfect îndreptatita. „În cinci ani, poti face cinci filme, dar eu am petrecut cinci ani facand unul singur.”

Originile filmului „MY BLUEBERRY NIGHTS” sunt undeva, prin 2005, cand Wong se afla la New York pentru a face cercetari în vedera unui nou proiect.
Cand acesta a fost amanat, Wong s-a decis sa faca un film mai mic, în stilul celor anterioare (CHUNGKING EXPRESS, HAPPY TOGETHER si FALLEN ANGELS), care au fost trase „din zbor” si au necesitat pregatiri minime.

Abandonand locatiile exotice ce au devenit sinonime cu numele sau în ultimii ani, Wong si-a dorit un film „spontan si contemporan”. În plus, era vorba de o experienta noua, personala, pentru regizorul aventuros.
„Am vrut sa vad cum se pot translata anumite teme în peisajuri si culturi diferite.” Desi este cu totul diferit de „2046”, Wong priveste „MY BLUEBERRY NIGHTS” ca pe ceva complementar opulentului vocabular chinez. „2046” era despre timp, MY BLUEBERRY NIGHTS este despre distanta” explica Wong. Îmi place sa existe o anume legatura între filmele pe care le fac.”

Despre casting Prezentare
jinglebells