Articole Mortdecai

(2015)

Mortdecai

Realizatorii

DAVID KOEPP (regizor, scenarist) nu este doar un scenarist pentru studiourile care au făcut o mulțime de filme pe baza operei lui, ci și un regizor foarte talentat. Koepp a contribuit alături de John Kamps la scenariile filmelor: Zathura (2005), Ghost Town (2008) și Premium Rush (2012), asigurând și regia ultimelor două filme. El a scris și regizat Secret Window (2004), Stir of Echoes (1999), The Trigger Effect (1996) și Suspicious (1994).

Koepp a mai scris sau colaborat și la scenariile filmelor: Jack Ryan: Shadow Recruit (2014), Angels and Demons (2009), Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull (2008), War of the Worlds (2005), Spider-Man (2002), Panic Room (2002), Snake Eyes (1998), The Lost World: Jurassic Park (1997), Mission: Impossible (1996), The Shadow (1994), The Paper (1994), Jurassic Park (1993), Carlito’s Way (1993), Death Becomes Her (1992), Toy Soldiers (1991), Bad Influence (1990) și Apartment Zero (1989).

Koepp s-a născut la Pewaukee, Wisconsin și a absolvit școala de film de la UCLA, în 1986. El locuiește în prezent la New York City, împreună cu soția și copiii săi.

ERIC ARONSON (scenariul) a descoperit seria de cărți Mortdecai într-o librărie din Londra cu zece ani în urmă. Această adaptare este primul său scenariu de film.

Născut și crescut la Boston, Aronson a fost educat la University of Pennsylvania și la Stanford, obținând licențele în engleză și științe politice. El și-a început cariera lucrând pentru guvernul britanic (el pretinde că nu a fost spion!). În prezent, Aronson trăiește în Massachusetts împreună cu soția și copilul său.

FLORIAN HOFFMEISTER (imaginea) a devenit primul director de imagine care a obținut premiile Emmy, BAFTA și prestigiosul ASC Award pentru opera sa din mini-serialul “Great Expectations.” În 2014 Hoffmeister a fost ales de către Variety printre cei “10 operatori de film care merită a fi urmăriți.”

Printre alte realizări ale sale putem enumera remake-ul “The Prisoner,” pentru AMC, care a fost nominalizat la Emmy pentru cea mai bună imagine (dintr-un mini-serial sau film TV), drama TV nominalizată la Golden Globe “5 Days” și House of Saddam, care i-a adus în 2009 o nominalizare la BAFTA pentru cea mai bună imagine (a unui film de ficțiune). Printre alte filme realizate de el se numără și filmul lui Terence Davies, Deep Blue Sea, cu Rachel Weisz.

Hoffmeister a studiat regia și cinematografia la German Film and Television Academy din Berlin. Destul de rapid, el a devenit o voce importantă în comunitatea cinematografică internațională.

JOEL HARLOW (Designer & Make-Up Artist) este un talent răsplătit cu premiul Academiei și unul dintre artiștii și designerii de makeup cei mai creativi care lucrează în prezent în industria cinematografică americană. El are o relație profesională de lungă durată cu actorul Johnny Depp, încă de când au colaborat pentru filmul Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl, film regizat de Gore Verbinski și produs de Jerry Bruckheimer.

Mai recent, Harlow a lucrat pentru Depp ca makeup artist în filmele Alice in Wonderland, The Tourist, The Rum Diary, Dark Shadows și The Lone Ranger (o altă producție semnată de Gore Verbinski/Jerry Bruckheimer, pentru care Harlow a îndeplinit de asemenea funcția de șef al departamentului de makeup).

Harlow a fost premiat cu Oscar, alături de makeup artiștii Barney Burman și Mindy Hall, pentru realizarea lor din filmul lui J.J. Abrams, Star Trek (2010). El a obținut și un premiu Critics’ Choice pentru filmul Alice in Wonderland și două premii Emmy pentru mini-seralele de televiziune ale lui Stephen King: “The Stand” și “The Shining.” De asemenea, el a primit nominalizări pentru “Mad Men,” “Carnivàle” și “Buffy the Vampire Slayer.”

Harlow și-a început cariera cu filme renumite cum ar fi: How the Grinch Stole Christmas, A.I. Artificial Intelligence, Planet of the Apes, Constantine sau Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl. Harlow a devenit makeup artist, coordonator de efecte de makeup, designer de proteze și de efecte speciale atât pentru filmul Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest cât și pentru Pirates of the Caribbean: At World’s End. Apoi, el a lucrat ca șef al departamentului de makeup pentru filmul Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides, în regia lui Rob Marshall.

Harlow a fost makeup artist pentru filmul lui Ron Howard, Angels & Demons, a răspuns de protezare pentru filmul lui Christopher Nolan, Inception, respectiv filmul lui Martin Campbell, Green Lantern, și șef al departamentului de makeup pentru filmul lui Jonathan Liebesman, Battle Los Angeles.

Cine e Charlie Mortdecai?
jinglebells