Madres paralelas

(2021)

Mame paralele

Poster Madres paralelas Postere Madres paralelas

Sinopsis Madres paralelas

Madres paralelas SUB

Janis (Penélope Cruz) și Ana (Milena Smit), două femei singure, care au rămas gravide accidental, se întâlnesc pe coridorul spitalului în care urmează să nască. Janis, o femeie la vârsta a doua, nu regretă și se simte împlinită. Ana, în schimb, adolescentă, este speriată și traumatizată. Puținele cuvinte pe care cele două femei le schimbă de-a lungul orelor de așteptare creează între ele o legătură strânsă, pe care destinul o va complica, iar viețile lor se vor schimba iremediabil.

Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.1
2 nominalizări Oscar, 2 nominalizări Globul de Aur, o nominalizare BAFTA, un premiu şi 2 nominalizări Venetia
Vezi toate premiile
Se difuzează la TV.
Film Now
Miercuri, 20 Mar 01:40
Film Now HD
Miercuri, 20 Mar 01:40

Caseta tehnică

AKA

  • Parallel Mothers

Produs de

El Deseo

Distribuitorul international

Sony Pictures Classics

Distribuit in Romania de

Independența Film

Țara

Spania

Box office Madres paralelas

Weekend premieră (28.03.2022)
  • Loc 10
  • Spectatori 2.048
  • Încasări (RON) 40.315,00
Total
  • Spectatori 4.276
  • Încasări (RON) 86.477,00
  • Încasări (USD) 19.143,74

Părerea criticului

Mihai.Serban pe 28 Martie 2022 07:51
Mame paralele: constanta lui Almodóvar
Ultimul film al lui Pedro Almodóvar leagă povestea unui schimb accidental de copii de războiul civil din Spania

La cei șaptezeci de ani ai săi, Pedro Almodóvar încă stăpânește melodramele lui frizzante, încă surprinde emoțiile cameleonice înscrise pe chipurile unor femei bântuite de propriile secrete, la care mai adaugă, probabil și în virtutea vârstei sale, și acest nou interes pentru trecutul fascist al Spaniei. Și, mai ales, pentru dezgroparea lui. La propriu.

Fotografa Janis (Penélope Cruz), botezată de mama ei hipioată după Janis Joplin, nu și-a cunoscut tatăl. De vreo trei generații încoace, în familia ei au fost numai mame singure. Mai întâi bunica, apoi mama, apoi ea. Iar în această tradiție, se poate lipsi foarte bine de un bărbat. Nu trebuie să se complice cu arheologul Arturo (Israel Elejalde), tatăl viitorului… citeşte

0 0

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
mihaelatb pe 07 Decembrie 2021 21:57
Uite de aceea imi place Almodóvar! Pentru ca ataca subiecte sensibile. Si da, nu pare a fi Almodóvar cel cunoscut. Pentru ca nu mai ataca temele cu care ne-a obisnuit, persoanele Gay, transexualii. Dar ca intodeauna, mamele sunt prezente. Regizorul spaniol prezinta mama din „n” unghiuri. Aproape fiecare film al sau o prezinta dintr-un altul. Becky del Paramo (Tacones lejanos), Manuela (Todo sobre mi madre), Raimunda (Volver), Julieta (Julieta), Jacinta (Dolor y gloria) toate consolideaza ideea ca Pedro Almodóvar face in filmele sale un elogiu femeii, in special, un elogiu mamei. Cred ca acest film va fi perceput altfel de catre o anumita parte din public. Pentru ca trebuie sa fi simtit sentimentul maternitatii ca sa poti raspunde sincer la intrebarea pe care o pune Pedro Almodóvar, ce faci tu, ca mama, cand simti durerea celeilalte mame. Spui adevarul, riscand sa ramai… citeşte
4 1
sabinalin pe 06 Mai 2022 11:56
M-as fi bucurat daca don Pedro s-ar fi abtinut, ma refer la scena explicita. Pe de alta parte daca s-ar fi abtinut n-ar fi fost don Pedro, in definitiv pledeaza pentru asa ceva de cand il stim adica de aproape patruzeci de ani cati au trecut de la ,,Laberinto de pasiones,,. E adevarat ca pledoariile sale sunt de clasa si nu cum se intampla pe la noi, vizionand episoadele 4 si 5 din serialul ,,Ruxx,, n-am simtit altceva decat greata, e prea din topor, au venit la rand premiile Gopo cu un exhibitionism de-a dreptul jenant. Don Pedro a sarit de saptezeci si acest amanunt n-are cum sa nu se vada, filmul e departe de forta pe care o degaja marile sale lungmetraje ,,Volver,, sau ,,Todo sobre mi madre,, insa nici nu coboara sub un anumit nivel, stie sa conduca o poveste, un scenariu in asa fel incat sa transmita emotie, stie sa puna in valoare actorii si actritele la a caror celebritate a… citeşte
1 0
GabrielaSirbu pe 04 Aprilie 2022 12:23
Merita vazut, jucat foarte bine, iar daca nu stiti nimic despre razboiul civil din Spania, poate filmul asta va va starni curiozitatea...
1 0
Kristen69 pe 28 Martie 2022 18:35
Omul acesta are niște fixuri legate de sex, de homosexualitate, de sex cu femei în comă etc. Da, procedee și tehnică cinematografică impecabile! Dar... este ca un creator de modă ce creează ținute ce NU se pot purta pe stradă, in opinia mea.. Dacă ar fi să aleg între el și alt regizor "dement" cu siguranță îl prefer pe Tarantino!
1 0
Arpad pe 26 aprilie 2022 13:35
Filmul incepe bine, cu o incurcatura "geniala" dar se termina in dezastru melodramatic, cu o scena de solidaritate socialista si patetica in jurul razboiului civil. Cine a fost la defilari de 1 mai cunoaste. Occidentalii iau in serios..
liana10 pe 19 Februarie 2022 03:31
Nu e povestea a cinci femei, cum scrie greșit în sinopsis, ci doar a două femei care nasc în aceeași zi. Poți să fii mamă cu orice preț când știi că acel copil nu e copilul tău? Lupți o viață ca să afli adevărul, pentru că "istoria nu tace" și vei lupta în continuare pentru copilul tău, fie el nenăscut.
1 1
RusOvidiu pe 14 Martie 2022 09:59
Nerealist.
O poveste nerealista in care o mama care afla la scurt timp dupa nastere ca, copilul nu este al ei si suspecteaza unde ar putea fi, nu i-a nici o decizie si isi continua viata. De-asemenea scena de dragoste dintre 2 femei heterosexuale este fara sens strecurata in poveste. Noaptea mintii.
1 2
Dragos.87 pe 9 martie 2023 07:36
As putea spune ca are un sens major scena aia de dragoste, e un fel de evadare din rutina zilnica având în vedere povestea, dar fiecare cu părerea proprie..
lili22 pe 03 Ianuarie 2022 14:51
Filmele din ultima perioada a lui Almodovar nu imi mai plac.Nici povestea asta confuza cu iz de telenovela.Copii incurcati, apoi decedati, mame care experimenteaza iubirea intre femei etc.Dupa jumatate de ora poti ghici sfarsitul.
1 5
lito pe 10 Decembrie 2022 18:17
excelent
A-L-M-O-D-O-V-A-R si atat . Un film excelent, obligatoriu de vazut pe unde iul prindeti , tocmai l-am vazut pe AMC . Au scris cinefilii tot ce era de spus in postarile de mai sus, nu am ce adauga decat ca pentru analfabetii care nu au auzit de ororile razboiului civil din Spania, de dictatura lui Franco, acesti film le va ramane in minte doar pentru sarutul dintre 2 femei si povestea soap opera de schimb de copii la nastere. Nota 9 din partea mea
0 0
tony_mondyalu pe 06 Iulie 2022 19:05
parca prea previzibila aceasta pelicula pe tot parcursul ei, actori spanioli destul de cunoscuti, atat pe plan local cat si international(unii),regia marele Pedro Almodovar, si parca totusi acestui film ii lipseste ceva, pe alocuri incearca sa povesteasta ceva ceva despre cruda istoria din perioada comunista a Spaniei , filmul nu e rau insa are multe lipsuri si cam prea previzibil
0 0
Dragos.87 pe 06 Martie 2023 02:58
Întotdeauna lucrurile vor ieși la suprafață oricât ai încerca să le ascunzi..Un film foarte interesant, aparent simplu dar totuși atât de bine regizat încât rămâi uimit de cum evoluează ostilitățile..Penelope Cruz are o joc actoricesc de clasă împreună cu actingul care își face de asemenea treaba..Nu rămâne decât să-l recomand cu insistență..
0 1

Spune-ţi părerea despre Madres paralelas

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
jinglebells