Articole Jumanji: The Next Level

(2019)

Jumanji: Nivelul următor

Reintrarea în joc

După ce filmul Jumanji: Welcome to the Jungle a avut un succes răsunător, realizatorii şi-au dat seama că vor putea continua cu alte episoade în care să relateze peripeţiile ulterioare ale acestor personaje. "Primul film subliniază cât este de important să înţelegi cine eşti şi să îmbrăţişezi toate evenimentele din viaţa ta,” susţine producătorul Matt Tolmach, “Esenţa vieţii este aceea că noi ne schimbăm pe tot parcursul ei. Tot aşa se întâmplă şi cu jocul. Dificultatea jocului creşte tot mai mult, iar personajele se schimbă mereu."

“Şansa de a reveni la povestirea aceasta, la personajele din viaţa reală şi la avatarurile lor din joc, m-a atras într-un mod irezistibil,” explică regizorul Jake Kasdan. “Marele dar al acestei povestiri este acela că ne-a permis să revenim în joc, să reunim aceeaşi echipă, dar în acelaşi timp să şi schimbăm şirul evenimentelor şi obstacolele cu care se confruntă protagoniştii. Aceasta ne permite să reînnoim povestea. Ne reîntoarcem la aceeaşi idee, dar într-un mod cu totul diferit.”

Liceenii de altă dată sunt acum studenţi, iar ei încearcă să-şi croiască un drum în viaţă. Ei se reîntâlnesc în vacanţă şi pornesc într-o nouă aventură. "Relaţia dintre ei este mai puternică decât prima dată. Protagoniştii au acum o istorie comună după ce au trăit o aventură periculoasă, din care au reuşit să scape cu bine,” consideră Hiram Garcia.

“Ideea de a extinde această lume, pentru a include personajele aflate în diferite etape ale vieţii lor, mi s-a părut extrem de puternică şi atrăgătoare. Îmi plac copiii şi poveştile despre ei, îmi place să continui povestea lor în acest film,” subliniază Kasdan. “Dar ideea de a introduce noi personaje, pe Eddie şi Milo, mi s-a părut ca o nouă cameră descoperită din întâmplare într-o casă străină şi o idee foarte palpitantă. Iar cei doi Danny au făcut ca visul meu să devină realitate.”

După care s-a hotărât franciza, Tolmach, un fan al filmului original Jumanji cât şi al cărţii fantastice a lui Chris Van Allsburg, explică motivele pentru care evoluţia personajelor şi a povestirii are un asemenea răsunet în rândul spectatorilor: "Mulţi dintre noi nu-şi dau seama de ce sunt capabili. Jocul dă fiecăruia o idee despre puterile pe care le are şi trebuie să le pună în valoare. Cheia lui Jumanji este aceea că jocul te înţelege. Jocul îţi cunoaşte punctele forte şi slăbiciunile, provocându-te să devii cea mai bună versiune a ta."

De data aceasta, realizatorii au înţeles că trebuie să arate mai mult din lumea Jumanji. Tot aşa cum personajele explorează lumea dinafara jocului, în interiorul jocului vom ajunge să cunoaştem locuri noi, cum ar fi dunele aride de nisip, canioanele periculoase, sau munţii acoperiţi de gheaţă— noi provocări ce vor constitui secvenţele spectaculoase de acţiune, care îi vor înfiora cu siguranţă pe spectatori.

Conform spuselor star-ului şi producătorului Dwayne Johnson, ei ştiau că aşteptările celor dinafară erau imense: “Ţelul şi anvergura filmului sunt realmente epice; dacă e Jumanji, nimic nu e prea măreţ! Când ne-am asumat acest proiect am ştiut că trebuie să ridicăm ştacheta, să fim pe măsura aşteptărilor. Aşa că am adus pe platouri pe cei mai buni realizatori, cu tot cu şefii noştri de departamente şi echipe. Totodată, Jumanji e senzaţional şi-ţi dă libertate pentru că nu impune constrângeri, el fiind un joc video.”

Nimeni nu ştie cum să joace mai bine acest joc decât regizorul, co-scenaristul şi producătorul Jake Kasdan, care, “este sufletul aventurii şi francizei Jumanji,” după cum spune Tolmach. “Jake a fost cel care ne-a provocat să realizăm un film care să se ridice la înălţimea celui realizat anterior, dar să-l şi depăşească. De-a lungul povestirii apar noi personaje şi animale, iar avatarurile noastre trebuie să găsească soluţia pentru a naviga prin meandrele jocului şi ale vieţii."

În timp ce filmul anterior a scos personajele din lumea în care trăiseră pentru a deveni altcineva – un aventurier, un doctor, sau un luptător — actualul film ni le arată cum încep să se adapteze propriei lor identităţi, după ce jocul i-a schimbat atât de mult.
Jumanji este o franciza cum nu s-a mai văzut. Ajungi să vezi mari actori jucând roluri pe care nu i-ai mai văzut interpretându-le vreodată. Surprizele creează momente speciale pe care nu le-ai mai văzut nicăieri.

Scenografie, efecte vizuale şi efecte speciale Despre producţie
jinglebells