Articole Horton Hears a Who

(2008)

Horton

Despre actori

JIM CARREY (Horton) a incheiat recent filmarile pentru comedia "Yes Man", in regia lui Peyton Reed. In film, bazat pe memoriile autorului britanic Danny Wallace, Carrey interpreteaza rolul unui om care decide sa-si schimbe viata spunand "da" pentru absolut tot ce ii iese in cale. Dupa filmul "Yes Man" Carrey a continuat cu rolul din filmul "A Christmas Carol", o adaptare dupa o povestire de Charles Dickens, realizata de catre Robert Zemeckis, care asigura si regia pentru aceasta productie Walt Disney Pictures. In film Carrey joaca rolul Ebenezer Scrooge, dar si rolurile celor trei fantome care il bantuie pe acesta. Zemeckis va face acest film cu animatie Disney digitala 3-D".

Carrey va incepe apoi sa lucreze pentru filmul productie Paramount Pictures’ "Ripley’s Believe it or Not!", cu regizorul Tim Burton. Filmul il readuce pe Carrey intr-o colaborare cu scenaristul Steve Oedekerk ("Ace Ventura: When Nature Calls"). Se preconizeaza ca filmul va fi lansat in 2009. Carrey a semnat de asemenea un contract pentru a juca in filmul "I Love You Phillip Morris", o comedie neagra care a fost scrisa de catre Glenn Ficarra si John Requa, echipa de scenaristi din spatele filmului "Bad Santa". Bazat pe o carte scrisa de reporterul de investigatii omoruri de la Houston Chronicle , Steve McVicker, filmul il are in distributie pe Carrey in rolul Steven Russell, un tata casatorit ale carui fapte il duc in inchisoare in Texas. In celula se indragosteste de colegul sau de celula, care in cele din urma este eliberat si care il ajuta pe Russell sa scape din inchisorile din Texas de patru ori.

Anul trecut, Carrey a jucat in thriller-ul "The Number 23", al regizorului Joel Schumacher. In 2005 Carrey a jucat alaturi de Tea Leoni in comedia de mare succes "Fun with Dick and Jane". Filmul a fost regizat de Dean Parisot ("Galaxy Quest") si produs de Brian Grazer. In 2004 el a jucat in productia Paramount Pictures "Lemony Snicket’s a Series of Unfortunate Events", bazat pe o serie de carti pentru copii scrise de Daniel Handler, precum si in drama cu mare succes la critici, productie Focus Features - "Eternal Sunshine of the Spotless Mind."

In 2003, el a jucat in comedia productie Universal Pictures "Bruce Almighty", care s-a bucurat de un succes urias. Filmul, care a avut incasari de peste 470 de milioane de dolari in intreaga lume, a fost unul dintre filmele cu cele mai mari incasari din acel an. "Bruce Almighty" i-a permis din nou lui Carrey sa faca echipa cu regizorul Tom Shadyac ("Ace Ventura: Pet Detective" & "Liar, Liar") si cu scenaristul Steve Oedekerk ("Ace Ventura: When Nature Calls").

In 2001, Carrey a jucat in filmul artistic productie Castle Rock "The Majestic", regia Frank Darabont, iar in 2000, a avut sansa de a aparea in filmul cu cele mai mari incasari ale anului, o productie distribuita de Universal Pictures - "How the Grinch Stole Christmas." A fost nominalizat la Globul de Aur la categoria Cel mai bun actor intr-un film artistic, musical sau comedie", pentru rolul Grinch. De asemenea, a primit premiul People’s Choice la categoria"Starul preferat intr-o comedie.".

In vara anului 2000, Carrey a facut din nou echipa cu regizorii Peter si Bobby Farrelly pentru comedia productie 20th Century Fox "Me, Myself and Irene", pentru rolul sau bucurandu-se de o nominalizare la Premiile MTV Movie Award la categoria "Cea mai buna interpretare de comedie", pentru modul in care a infatisat o personalitate divizata din film. El de asemenea a mai castigat Globul de Aur in 2000 la categoria "Cel mai bun actor in film artistic, musical sau comedie" pentru rolul Andy Kaufman in filmul anului 1999 film "Man on the Moon." In anul precedent el castigase Globul de Aur la categoria "Cel mai bun actor intr-un film artistic - Drama" pentru rolul din filmul de mare succes "The Truman Show." Globul de Aur castigat in 1999 a fost primul premiu al lui Carrey pentru un rol dramatic. A mai avut o nominalizare la Globul de Aur in 1997 la categoria "Cel mai bun actor intr-un film artistic musical sau comedie." Best Actor in a Motion Picture Musical or Comedy" pentru rolul din "Liar, Liar", aceeasi categorie la care el a fost nominalizat in 1995 pentru rolul din "The Mask." In 2000, a fost numit "Vedeta masculina a anului" la ShoWest.

Nascut pe 17 ianuarie 1962 in Newmarket, Ontario, Jim Carrey a stiut de la varsta de trei ani ca are spectacolul in sange. La varsta de 15 ani, Carrey a decolat catre Toronto pentru a interpreta la Yuk Yuks, un club celebru de comedie. Ca urmare a prestatiei sale, cariera lui Carrey a inceput foarte bine, insa in anii urmatori el a lucrat in cluburi de comedie din intreaga Canada. In 1981, la varsta de 19 ani, el si-a impachetat lucrurile si s-a mutat la Los Angeles. Carrey a devenit imediat o prezenta constanta la Magazinul de Comedie - Mitzi Shore’s Comedy Store, unde a atras atentia unui comic legendar Rodney Dangerfield. Dangerfield a fost asa de impresionat de tanarul comic incat au inceput sa faca turnee impreuna. Atunci au inceput sa se intample multe lucruri pentru Jim Carrey.

1982 s-a dovedit a fi un an magic pentru Carrey atunci cand MTM l-au distribuit in rolul din serialul NBC "Duck Factory." Desi seria a durat doar 13 saptamani, interpretarea lui Carrey a facut o impresie durabila la Hollywood. In anul urmator el a primit rolul principal din filmul artistic "Once Bitten", cu Lauren Hutton. Dupa acel film, au urmat roluri in filmul lui Francis Ford Coppola "Peggy Sue Got Married" si comedia cu Geena Davis "Earth Girls Are Easy." In 1988, Carrey a avut o scurta, dar memorabila aparitie in rolul "Johnny Squares", starul rock care s-a autodistrus, in filmul lui Clint Eastwood "The Dead Pool."

In 1990, Carrey s-a alaturat distribuitiei de la comedia de mare succes, productie Fox Television, "In Living Color." In noiembrie anul urmator, a avut premiera cu spectacolul sau special, productie Showtime, numit "Jim Carrey’s Unnatural Act". Inca de la premiera s-a bucurat de cronici favorabile. Dupa acest succes, a urmat rolul principal - un alcoolic care incearca sa se descurce in viata, in filmul productie Fox, nominalizat la premiul Emmy: "Doing Time on Maple Drive."

In 1994, dupa cateva sezoane pline de succes cu filmul "In Living Color", Carrey din nou a aparut in filme artistice - a acceptat rolul principal din comedia productie Warner Bros. "Ace Ventura: Pet Detective." Modul in care Carrey a interpretat rolul "Ace Ventura" l-a transformat imediat intr-o mare senzatie, iar filmul a devenit un hit. Carrey a continuat succesul in vara anului 1994 interpretand rolul titular din filmul de actiune/fantezie "The Mask", bazat pe seria de carti comice cu Dark Horse. "The Mask" este un film care pe plan intern a avut incasari de 100 milioane de dolari, ceea ce i-a adus lui Carrey cronici spectaculoase. In acelasi an, a jucat alaturi de Jeff Daniels in fillmul fratilor Farrelly "Dumb and Dumber." Carrey a jucat rolul "Riddler/ Edward Nygma" in continuarea la blockbuster - "Batman Forever", in 1995. in anul urmator a jucat in "Ace Ventura: When Nature Calls", iar apoi a jucat in Columbia Pictures’ "The Cable Guy." Hitul productie Universal Pictures "Liar, Liar", care a adunat in 1997 peste 100 de milioane de dolar din vanzarea de bilete. Interpretarea sa in teatru i-a adus titlul de Starul Anului in comedii.



STEVE CARELL (Primarul ) este unul dintre cei mai solicitati actori de comedie de la Hollywood. Prima recunoastere a contributiei sale la realizarea unui film a venit odata cu rolul din "The Daily Show with Jon Stewart". Carell si-a asigurat cu mult succes aparitiile la televiziune in primetime si un statut respectabil.

Carell a jucat in primul sau film artistic de top "The 40-Year-Old Virgin", la care a fost co-scenarist, alaturi de regizorul Judd Apatow. Filmul de mare succes, care a fost hitul surpriza din 2005, a avut incasari de peste 175 milioane de dolari in intreaga lume si a fost de la inceput in clasamentul filmelor din box office-ul din 12 tari. Dupa filmul acesta au fost realizate peste 100 de milioane ca DVD, in America de Nord. Filmul a primit un premiu AFI (fiind numit unul dintre cele mai remarcabile 10 filme ale anului ) si a adus titlul de Cea mai buna comedie la cea de-a 11-a editie a premiilor Critics’ Choice . Filmul a avut de asemenea nominalizari pentru Carell si Apatow la categoria Cel mai original scenariu, acordat de Asociatia scenaristilor.

Carell joaca in adaptarea americana a serialului britanic de televiziune "The Office." Aflat in cel de-al patrulea sezon, show-ul continua sa aiba mare audienta. In 2006 si 2007 Carell a castigat Globul de Aur la categoria Cea mai buna interpretare a unui actor intr-un serial de televiziune, musical sau comedie pentru modul in care a interpretat rolul Michael Scott.

In 2006, Carell a facut parte din distributia filmului "Little Miss Sunshine". Filmul a avut nominalizare la Premiul Academiei la categoria Cel mai bun film si a castigat Premiul SAG Award pentru o distributie remarcabila intr-un film artistic. In comedie mai apar Greg Kinnear si Toni Collette. Alte filme in care a mai jucat el sunt: "Anchorman: The Legend of Ron Burgundy," "Bruce Almighty" and "Bewitched."

Anul trecut, Carell a jucat alaturi de Juliette Binoche in comedia romantica "Dan in Real Life" si in comedia "Evan Almighty." Urmeaza sa se lanseze un film de actiune/comedie "Get Smart", alaturi de Anne Hathaway.

Nascut in Massachusetts, Carell locuieste acum in Los Angeles, cu sotia sa, actrita Nancy Walls ("Saturday Night Live"), pe care a intalnit-o la un Grupul Teatral Second City din Chicago, unde amandoi erau membri. El este fericitul tata a doi copii- un baiat si o fata.



CAROL BURNETT (Cangurul), a castigat Premiul Emmy de sase ori si a demonstrat ca este o actrita desavarsita incheind cel de-al unsprezecelea sezon al emisiunii "Carol Burnett Show". Este apreciata pentru talentul sau de a interpreta roluri in drame, dar si in comedii. Are de asemenea talent si pentru musicaluri. Americanii o considera pe Carol Burnett cu adevarat o legenda vie a industriei de divertisment. Este actrita care a primit cele mai multe premii People's Choice, de cand se acorda acest premiu. In 2003 a primit distinctia acordata de Kennedy Center, iar in 2005 a primit Medalia Prezidentiala a Libertatii. Printre premiile si distinctiile notabile pe care si le-a inscris in palmares se numara cinci premii Globul de Aur, Premiul Peabody pentru rolul din filmul "Friendly Fire" si Premiul Ace pentru rolul din "Between Friends", unde joaca alaturi de Elizabeth Taylor. Se bucura de o cariera exceptionala, cum multi actori viseaza sa aiba. Trece cu mare usurinta de la teatru la televiziune, de la filmul pentru marele ecran la filmul pentru televiziune, si de la spectacole de varietati la musical si comedii.

In versiunea din 2005 a filmului "Once Upon A Mattress" pentru postul ABC TV, ea a interpretat rolul Queen Aggravain, iar Tracey Ullman a jucat in rolul Printesa Winnifred, rol pe care Carol l-a facut memorabil pe scena Broadway. Ea a mai jucat in rolul Winnifred in doua productii de televiziune precedente ale musicalului.

Emisiunea speciala de pe postul CBS "The Carol Burnett Show: Let’s Bump Up The Lights" a fost difuzat in mai 2004 si i-a ingaduit lui Carol sa se reuneasca cu Tim Conway, Harvey Korman, Vicki Lawrence si Lyle Waggoner. Spectacolul a prezentat momentele amuzante care au putut fi urmarite la inceputul fiecarui sezon al emisiunii "The Carol Burnett Show" - iar Carol si gasca ei au raspuns la intrebarile adresate de spectatorii din public. O alta emisiune speciala a lui Carol "The Carol Burnett Show: Show Stoppers", cu Harvey, Vicki si Tim a avut aproape 30 de milioane de spectatori. A fost cel de-al patrulea in topul celor mai vizionate programe din 2001, fiind totodata nominalizat la trei premii Emmy, inclusiv la categoria "Cel mai remarcabil spectacol de Varietati, Musical sau Comedie".

In aprilie 2002, "Hollywood Arms", regizat de Harold Prince, a avut premiera mondiala la Teatrul Goodman din Chicago. Ideea piesei a fost conceputa de fiica lui Carol, Carrie Hamilton, care murise de cancer in luna ianuarie a acelui an. Carrie si Carol au fost co-scenariste, bazandu-se pe memoriile lui Carol publicate in anul 1986, sub titlul One More Time. Productia a continuat si a avut debutul pe Broadway la Teatrul The Cort pe 31 octombrie 2002. Pentru a continua pasiunea lui Carrie pentru arta interpretativa, Carol a creat Fundatia Carrie Hamilton, care in momentul de fata strange fonduri pentru a infiinta Teatrul Carrie Hamilton la complexul The Pasadena Playhouse. Acest teatru isi propune sa sustina tinerii scenaristi, regizori si actori, precum si sa elaboreze un program pentru copiii care sa vina in legatura cu teatrul si sa-si valorifice capacitatile creative.

Carol a aparut ultima oara pe Broadway in 1999 in musicalul Stephen Sondheim "Putting It Together", productie care a fost montata in scena pentru prima data in 1998, avand un mare succes atat la critici, cat si pe plan comercial, la Mark Taper Forum Los Angeles. Aparitia sa pe Broadway, inainte de spectacolul "Putting It Together", a fost in 1995 cu Philip Bosco in sarada lui Ken Ludwig "Moon Over Buffalo". Atat Carol cat si Philip au avut nominalizari la Premiul Tony, la categoria Cel mai bun actor intr-o piesa, pentru interpretarea din acest spectacol de mare succes.

In 1996 Carol a inceput sa apara in rolul mamei lui Jamie Buchman (Helen Hunt) in filmul de pe canalul NBC "Mad About You", rol pentru care a primit premiul Emmy la categoria Cea mai buna actrita in rol secundar. Episoadele, care au fost printre cele mai bine cotate din serialul respectiv, au continuat si in sezonul din 1997. 1994 a fost un an aglomerat pentru Carol. Ea a asigurat productia pentru doua emisiuni speciale la postul CBS: "Men, Movies & Carol", care i-a avut ca invitati speciali pe Tony Bennett, Scott Bakula, Michael Jeter si Barry Bostwick si "Carol Burnett: The Special Years", in care au fost prezentate cele mai memorabile momente din cele noua emisiuni speciale ale sale. "Seasons of the Heart", un film dramatic de pe postul NBC, in care apare alaturi de George Segal si Malcolm McDowell, a fost difuzat tot in acel an.

Carol si-a petrecut copilaria in sectiunea mai putin stralucitoare a Hollywood-ului si a urmat Universitatea California inainte de a se indrepta spre New York. A fost un inceput greu, caci atunci slujbele se obtineau greu, dar totul pana cand Carol si-a pus in scena propriul sau spectacol de revista. In spectacol au jucat colegele ei de camera de la camin, lipsite de slujbe si au folosit scenarii realizate tot de scenaristi si compozitori someri. Au urmat curand oferte pentru a lucra vara si un angajament de 13 saptamani pentru a lucra la spectacolul lui Paul Winchell la Kiddie TV . Curand dupa aceea, atunci cand a jucat la The Blue Angel in New York, ea a fost cooptata de impresari pentru doua spectacole - "The Jack Paar Show" si "The Ed Sullivan Show". Audienta acestor emisiuni TV s-a dublat odata cu emisiunea de acum legendara a lui Carol - "I Made a Fool of Myself Over John Foster Dulles."

Dupa ce a aparut ca invitata in emisiunile matinale televizate ale lui Garry Moore, Carol a inceput sa aiba aparitii la spectacolul de seara - "The Garry Moore Show." Pe parcursul primului an al spectacolului "The Garry Moore Show", ea a aparut si in rolul titular din musicalul off-Broadway "Once Upon a Mattress". Spectacolul a devenit imediat un succes si mai tarziu s-a mutat pe Broadway.

Primul spectacol din seria spectacolelor speciale cu Julie Andrews a urmat curand. Acesta se numea "Julie and Carol at Carnegie Hall" si era un spectacol muzical de o ora pe canalul CBS. Penduland intre Broadway si televiziune, Carol a jucat pe scena in "Fade Out, Fade In", precum si intr-o serie de emisiuni speciale televizate, printre care si "Carol & Company", cu Robert Preston; o versiune de 90 de minute a spectacolului "Once Upon a Mattress"; un musical original , "Calamity Jane"; "Carol + 2", cu Lucille Ball si Zero Mostel, precum si "Carol & Company", cu Rock Hudson. In 1967, Carol s-a intors la Los Angeles pentru a incepe ceea ce a devenit apoi cel mai longeviv spectacol de musical si comedie din istoria televiziunii: "The Carol Burnett Show", care a fost castigator al premiului Emmy.

Desi cel de-al 11-lea sezon al spectacolului "The Carol Burnett Show" a tinut-o foarte ocupata, ea a reusit sa-si gaseasca timp ca sa joace la Las Vegas impreuna cu prietenul sau Jim Nabors si de asemenea sa-si faca debutul in spectacolul "Plaza Suite", la Teatrul Huntington din Los Angeles. A mai jucat in "Same Time, Next Year", cu Dick Van Dyke si apoi in productia "I Do, I Do!", cu Rock Hudson. A urmat cea de-a doua emisiune speciala cu Julie Andrews "Julie and Carol at Lincoln Center", iar apoi au fost rolurile din filmele artistice "Pete 'N Tillie", cu Walter Matthau si "The Front Page", unde apare din nou cu Matthau si Jack Lemmon. Pe parcursul sezonului 1973-74, in timp ce lucra la "The Carol Burnett Show", ea a jucat alaturi de Alan Alda in "6 Rms Riv Vu" pe postul CBS, iar in anul urmator a interpretat patru personaje intr-o prezentare speciala de televiziune, de 90 de minute, a comediei/drama a lui George Furth, "Twigs." . Facand echipa cu starul de opera Beverly Sills in "Sills & Burnett at the Met", care s-a difuzat in sezonul 1976-77 , Carol a castigat premiul Christopher.

Carol a jucat de asemenea intr-o multime de filme si proiecte de televiziune, dupa ce a hotarat sa inchida spectacolul "The Carol Burnett Show" in 1978, dupa ce serialul a castigat in total 25 de premii Emmy si cand era inca popular. Alte productii in care a fost apreciata prestatia sa au fost "Julie and Carol: Together Again" si in 1998 filmul TV "The Marriage Fool", in care din nou apare alaturi de Walter Matthau. Ca o recunoastere a realizarilor sale numeroase in sfera televiziunii, Asociatia Nationala a Difuzorilor a inclus-o in prestigioasa Sala a Celebritatilor (Hall of Fame).

Alte filme in care a mai aparut au fost "The Four Seasons", "Chu Chu and the Philly Flash", "Annie" si doua filme regizate de catre Robert Altman, "Health" si "A Wedding", pentru rolul din acest film castigand si premiul San Sebastian la categoria Cea mai buna actrita. Ultimul sau rol in film a fost alaturi de Michael Caine si Christopher Reeve, in adaptarea dupa piesa britanica "Noises Off", regia Peter Bogdanovich.

Spectatorii americani au putut s-o urmareasca in filme TV precum "The Grass Is Always Greener Over the Septic Tank," "Friendly Fire", pentru rolul din acest film avand o nominalizare la premiul Emmy , "The Tenth Month", cat si filmele de pe postul HBO "Between Friends", cu Elizabeth Taylor si "The Laundromat", regia Robert Altman. Alte aparitii la televiziune au fost in "Dolly and Carol In Nashville", cu Dolly Parton, "Burnett /Discovers/ Domingo" , cu Placido Domingo si o prezentare de doua ore, pe postul ABC, a piesei lui Neil Simon - "Plaza Suite", pe care o interpretase pe scena in Los Angeles. In 1991 ea a gazduit emisiunile speciale de pe postul CBS - "The Very Best of the Ed Sullivan Show" si propria ei emisiune "The Carol Burnett Show: A Reunion", doua dintre cele mai bine cotate emisiuni ale retelei pe parcursul acelui sezon. Carol nu si-a pierdut niciodata pasiunea de a jucat in fata publicului, iar din 1990 ea a aparut in numeroase productii ale "Love Letters", alaturi de actori de frunte, cum ar fi Leslie Nielsen, Tony Roberts, Charlton Heston, Tom Selleck, Brian Dennehy si Cliff Robertson. Ea s-a intors la comedia musical in productia din 1993 la Long Beach Civic Light Opera - "From The Top!" (un musical original scris special pentru Carol de catre colaboratorii sai mai vechi si prietenii Ken si Mitzie Welch) si productia lui Stephen Sondheim "Company."

Ceea ce a inceput ca o scrisoare catre fiicele sale - o dovada a vietii si istoriei de familie a lui Carol s-a dezvoltat si a ajuns sa fie o carte de memorii, intitulata One More Time, publicata de Random House. Aceasta a devenit un best seller pe lista lucrarilor non-fictiune din 1986.

Eforturile lui Carol in domeniul social si al muncii de caritate sunt de asemenea remarcabile. Ea a donat burse la universitatea unde a invatat - Universiatea California, unde a si infiintat un concurs - "The Carol Burnett Musical Theater Competition."

Pe langa aceasta universitate, ea a mai sponsorizat cu burse Universitatea din Hawaii pentru etica in jurnalism si a creat burse pentru interpretii de la Emerson College din Boston si de la Colegiul din Santa Fe. Carol continua sa faca fara ezitare numeroase gesturi de caritate, aducandu-si aminte de ceea ce i s-a oferit si ei cu atata generozitate.



WILL ARNETT (Vlad) a jucat recent in comedia "Semi Pro", cu Will Ferrell si Woody Harrelson. Anul trecut, Arnett a putut fi urmarit alaturi de Will Ferrell, Jon Heder si sotia lui Amy Poehler in comedia "Blades of Glory." De asemenea, a jucat in "Brothers Solomon", alaturi de Will Forte. In plus, Arnett si-a imprumutat vocea pentru filmul de desene animate de mare succes "Ice Age 2: The Meltdown" si a jucat alaturi de Robin Williams in "R.V.". Va juca in "The Ambassador" pentru Dreamworks si Paramount, unde va asigura si productia executiva.

Arnett a avut prima sa nominalizare la premiul Emmy pentru activitatea sa la sitcomul de mare succes, productie Fox - "Arrested Development", unde interpreteaza personajul Gob Bluth. Spectacolul a fost nominalizat pentru doua premii Emmys la categoria Cel mai bun serial de comedie, castigand unul pentru primul sezon. De asemenea, a avut si o nominalizare la Globul de Aur si si-a facut numerosi fani.

Inainte de "Arrested Development", Arnett a fost o prezenta obisnuita in serialul de comedie de pe postul NBC "The Mike O’Malley Show". A avut roluri la televiziune in serialele "Sex and the City", "The Sopranos", "Boston Public", "Third Watch" si "Law & Order: Special Victims Unit." Arnett a aparut pe postul NBC si in "Will & Grace", iar simultan a participat la vizionari pentru a deveni dansator in trupa lui Janet Jackson. Recent, Arnett a putut fi urmarit de doua ori pe postul NBC in "30 Rock", unde a interpretat rolul Devon Banks intr-o maniera de-a dreptul memorabila.

Arnett a mai avut roluri in "Monster-In-Law," "The Waiting Game," "The Broken Giant," "Southie" si "Ed’s Next Move". In plus, a fost naratorul pentru filmul "Series 7: The Contenders", iar vocea lui poate fi auzita in numeroase reclame, cea mai memorabila fiind reclama pentru GMC Trucks.

Arnett se imparte intre Los Angeles si New York, unde locuieste impreuna cu sotia sa, actrita din "Saturday Night Live", Amy Poehler.



ISLA FISHER (Dr. Mary Lou LaRue) joaca impreuna cu Ryan Reynolds si Abigail Breslin in comedia "Definitely, Maybe", scrisa si regizata de Adam Brooks. Inainte de aceasta, ea a jucat in filmul de mare succes "The Lookout", scris si regizat de catre Scott Frank, film in care mai apar si Joseph Gordon-Levitt si Jeff Daniels si in comedia "Hot Rod", cu Andy Samberg din "Saturday Night Live". Ea a mai jucat si in "Wedding Daze", cu Jason Biggs, scris si regizat de Michael Ian Black.

Fisher este apreciata pentru interpretarea rolului iubitei lui Vince Vaughn in comedia blockbuster "Wedding Crashers". Ea a aparut la inceput in filmul de actiune live "Scooby-Doo", in 2002. De atunci, ea a aparut in "I Heart Huckabees", in regia lui David O. Russell, precum si in serialul de televiziune "Pilot Season", cu David Cross, Andy Dick si Sarah Silverman.

Nascuta in Orientul Mijlociu, in Oman, Fisher s-a mutat impreuna cu familia intr-un mic orasel - Perth din vestul Australiei, in copilarie. La varsta de noua ani, Fisher aparea in reclame transmise la televiziunea australiana. Apoi a jucat rolul Shannon Reed in spectacolul soap "Home and Away", care de asemenea i-a lansat in cariera actoriceasca pe Guy Pearce, Naomi Watts si Heath Ledger. In perioada in care lucra la "Home and Away", ea a gasit timp sa scrie si sa publice doua romane de mare succes.



AMY POEHLER (Sally O’Malley) se afla in al saptelea sezon ca membru al distributiei filmului "Saturday Night Live" (si in cel de-al patrulea la filmul "Weekend Update,"). Poehler joaca in comedia productie Warner Bros. "Spring Breakdown", alaturi de Parker Posey si in comedia productie Universal Pictures "Baby Mama", alaturi de Tina Fey. Poehler se ocupa de productie, scenariu si dubleaza vocea in serialul de animatie, pentru televiziune "Mighty B", care vorbeste despre exploatarea unui cercetas Honeybee in varsta de zece ani.

Anul trecut, Poehler a avut un rol principal in comedia pe gheata "Blades of Glory", alaturi de Will Ferrell, Will Arnett si Jon Heder. Si ea si-a imprumutat vocea pentru filmul cu mare succes de box office "Shrek the Third", interpretand rolul Alba- ca -Zapada.

Poehler se poate lauda cu un impresionant arsenal de personaje negative interpretate, de la Caitlin, cea hiperactiva pana la rolul maniacului din "Good Morning Meth." Poehler de asemenea a contribuit la realizarea unor personaje impresionante. A lucrat cu Kelly Ripa, Avril Lavigne, Sharon Osbourne, Paula Abdul, Senator Hillary Clinton, Sharon Stone si Michael Jackson.

Poehler s-a alaturat distributiei filmului SNL plecand de la Trupa Cetatenii Cinstiti, o trupa de comedie originala din Chicago. Poehler si aceasta trupa s-a muta la New York, unde au avut un spectacol al Comedy Central timp de trei sezoane, ea fiind aici si scenarist si interpret. In plus, ei au deschis un teatru considerat primul teatru de comedie sketch/improvizatie din New York City. Poehler si trupa au aparut in "A.S.S.S.S.C.A.T.: Improv", un spectacol de comedie la postul Bravo.

A mai avut roluri in "Mean Girls," "Mr. Woodcock," "Southland Tales," "Tenacious D in The Pick of Destiny," "The Ex," "Wet Hot American Summer" si "Envy."

Poehler a avut aparitii memorabile in "Late Night with Conan O'Brien," "Arrested Development," "Wonder Showzen" si "Undeclared". De asemenea, si-a imprumutat vocea pentru filmele "O’Grady" si "The Simpsons."

Poehler este casatorita cu actorul Will Arnett si locuieste in New York City.



SETH ROGEN (Morton), actor, scenarist si producator, a avut un rol alaturi de Katherine Heigl in "Knocked Up", care a avut incasari de aproape 150 de milioane de dolari in box office-ul intern. El a fost si co-scenarist, producator executiv si actor pentru filmul "Superbad", o comedie semi-autobiografica, ce a avut incasari de aproape 120 de milioane de dolari.

La inceputul acestui ani, Rogen a fost Naratorul in fantezia "The Spiderwick Chronicles." Rogen a fost de asemenea co-scenarist pentru o alta comedie, productie Apatow, "Drillbit Taylor", cu Owen Wilson.

Rogen si-a inceput cariera la varsta de 13 ani, jucand in comedii standup in Vancouver. Dupa ce s-a mutat la Los Angeles, el a avut roluri secundare in comedii de mare succes apartinand lui Judd Apatow, cum ar fi "Freaks and Geeks" si "Undeclared". Acestea i-au creat lui Rogen reputatia de actor care stie sa interpreteze personaje necative. La varsta de 18 ani, dovedindu-si si talentul in spatele camerelor de filmat, Rogen a fost angajat ca scenarist pentru filmul "Undeclared."

In 2005, Apatow l-a distribuit pe Rogen in comedia artistica "The 40 Year Old Virgin", care a avut incasari de 165 de milioane de dolari in intreaga lume. Filmul, la care Rogen este si co-producator, a fost numit de catre AFI unul dintre cele mai bune filme artistice ale anului si a castigat Premiul Critics’ Choice la categoria Cel mai bun film de comedie. In acelasi an a fost nominalizat la Premiul Emmy la categoria Cel mai bun scenariu pentru un spectacol de varietati, muzica sau comedie filmul postului HBO - "Da Ali G Show", in care apare si el.

Actorul canadian in varsta de 26 de ani, continua sa se afirme in cadrul generatiei tinere ca un important scenarist de comedie /producator/actor. Va mai aparea in filme printre care se numara comedia de actiune "Pineapple Express" si filmul de desene animate "Kung Fu Panda". Rogen si partenerul sau, scenaristul Evan Goldberg, lucreaza la "The Green Hornet", un proiect pentru care el va fi si actor si producator executiv.
Despre realizatori Tehnici de filmare: comprima si intinde
jinglebells